Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2023

Προκριματικά Euro 2024 Live: Ολλανδία-Ελλάδα

  

Live Streaming: Ολλανδία- Ελλάδα (21.45)

Η Εθνική Ελλάδος ποδοσφαίρου αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Ολλανδία για τα προκριματικά του Euro 2024, σε ένα παιχνίδι που μπορεί να δώσει προβάδισμα πρόκρισης στην τελική φάση της διοργάνωσης.

Μετά την ήττα από την πρωτοπόρου του δευτέρου ομίλου, Γαλλία, η Εθνική Ελλάδος θέλει να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα στην 5η αγωνιστική των προκριματικών του Euro 2024 και να παραμείνει στη δεύτερη θέση, διατηρώντας πίσω της, την πανίσχυρη Ολλανδία.

Με δεδομένο ότι και οι δύο ομάδες έχουν ηττηθεί στη Γαλλία από τους «μπλε», η βαθμολογική σημασία του αγώνα αποκτά μεγαλύτερη βαρύτητα, καθώς ένα θετικό αποτέλεσμα θα αυξήσει τις πιθανότητες πρόκρισης στην τελική φάση της Γερμανίας (οι δυο πρώτες θέσεις δίνουν το σχετικό “εισιτήριο”)  

Με βάση τη λογική κι εφόσον δεν προχωρήσει σε κάποια αιφνιδιαστική κίνηση, ο Γκουστάβο Πογέτ αναμένεται να παρατάξει σχηματισμό όπως στον αγώνα με τη Γαλλία, με σίγουρες δύο αλλαγές: μία στους στόπερ, καθώς ο Μαυροπάνος δεν είναι διαθέσιμος (αποβλήθηκε στο ματς στο Παρίσι) και άλλη μία στο δεξί άκρο της άμυνας, αφού ο Μπάλντοκ υπέστη θλάση στη γάμπα και χάνει και το παιχνίδι με το Γιβραλτάρ.

Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Άγγλος Elite (εδώ και 13 χρόνια) Μάικλ Όλιβερ. Ο ίδιος είχε διευθύνει τη ρεβάνς Μαρσέιγ – Παναθηναϊκός για το γ΄ προκριματικό γύρο του Champions League, που έληξε με τη σπουδαία πρόκριση της ελληνικής ομάδας στα πέναλτι.

Οι ενδεκάδες

Ολλανδία: Φλέκεν, Χερτρούιντα, Φαν Ντάικ, Άκε, Ντάμφρις, Ντε Ρουν, Ντε Γιονγκ, Μπλιντ, Σίμονς, Βέγκχορστ, Χάκπο

Ελλάδα: Βλαχοδήμος, Ρότα, Ρέτσος, Χατζηδιάκος, Τσιμίκας, Σιώπης, Κουρμπέλης, Μπακασέτας, Μάνταλος, Μασούρας, Παυλίδης.

 

Η βαθμολογία του 2ου ομίλου

1. Γαλλία 12 (4)

2. Ελλάδα 6 (3)

3. Ιρλανδία 3 (3)

4. Ολλανδία 3 (2)

5. Γιβραλτάρ 0 (4)