Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2023

Οι φετινοί αγώνες των ομαδων ποδοσφαίρου του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης

 ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ Εδώ Δερβένι: Ο Αστέρας Δερβενίου έχασε 0 - 2  μέσα στη βροχή από τον πρωτοπόρο Ηρακλή Ξυλοκάστρου

 Το Σαββατοκύριακο 16/17 Σεπτεμβρίου 2023 αρχίζει το τοπικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου Κορινθίας , Α΄ και Β΄ κατηγορίας , για την περίοδο 2023 - 2024. 

Στα πρωταθλήματα αυτά μετέχουν οι πέντε ομάδες ποδοσφαίρου του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης . Οι δύο ο Αστέρας Δερβενίου και ο Ηρακλής Ξυλοκάστρου θα αγωνιστούν στην  Α΄ Κορινθίας και οι υπόλοιπες τρεις  , ο ΑΟ Λυκοποριάς, ο Πανευρωστινιακός και ο Πανκαμαριακός συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Β΄κατηγορίας.

Στην Α΄ Κορινθίας οι αγώνες θα γίνονται Σάββατο ενώ Κυριακή θα διεξάγεται το πρωτάθλημα της Β. κατηγορίας. Τα κλασικά ντέρμπι της περιοχής ανάμεσα στον Αστέρα Δερβενίου και τον Ηρακλή Ξυλοκάστρου θα διεξαχθούν την 7ην αγωνιστική , ανήμερα της Εθνικής μας εορτής ( 28η Οκτωβρίου) στο "ΚΩΣΤΑΣ ΒΥΖΑΣ" στο Δερβένι και η επανάληψη την 22η αγωνιστική στο Ξυλόκαστρο. Οι δύο ομάδες έχουν ρεπό , ο Αστέρας την 9η και 24η αγωνιστική και ο Ηρακλής την 13η και 28η αγωνιστική.

Κατά την πρεμιέρα του πρωταθλήματος ο Αστέρας στο Δερβένι υποδέχεται την ομάδα των Αγίων Θεοδώρων , ενώ ο Ηρακλής μάχεται εκτός έδρας κόντρα στην Ελλάδα Βέλου.

Κυριακή θα γίνονται οι αγώνες της Β΄ κατηγορίας. Τα ντέρμπι ανάμεσα στις ομάδες του ΑΟ Λυκοποριάς με τον Πανκαμαρικό θα γίνουν την 3η αγωνιστική στη Λυκοποριά και την 18η αγ. στο Ξυλόκαστρο. Οι αναμετρήσεις του ΑΟ Λυκοποριάς με τον Πανευρωστινιακό θα γίνουν στην κοινή τους έδρα ( γηπαδο Λυκοποριάς) την 5η και 20η αγωνιστική.. Οι αναμετρήσεις του Πανκαμαριακού με τον Πανευρωστινιακό θα διεξαχθούν την 14η αγωνιστική στο Ξυλόκαστρο και την 29η αγ. στη Λυκοποριά ή εφ όσον αδειοδοτηθεί στο γήπεδο στα Ροζενά.

Τέλος κατά την πρεμιέρα του πρωταθλήματος ο ΑΟ Λυκοποριάς υποδέχεται τον Παννεμεατικό, ενώ Πανευρωστινιακός και Πανκαμαριακός μάχονται εκτός έδρας με ΠΑΣ Κλένια και Θύελλα Κάτω Διμηνιού, αντίστοιχα.