Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023

Παναιτωλικός - ΟΦΗ 1-1 : Kανείς δεν «χ»άρηκε ... / Κηφισιά-Λαμία 1-1: Το έκανε ξανά στο 95'!

 Παναιτωλικός - ΟΦΗ 1-1: Kανείς δεν «χ»άρηκε (highlights)

Με ισοπαλία άνοιξε η αυλαία της έκτης αγωνιστικής της Super League, καθώς ο Παναιτωλικός και ο ΟΦΗ έμειναν στο 1-1 στο Αγρίνιο.

Ο αγώνας ξεκίνησε ιδανικά για τους γηπεδούχους. Στο 10ο λεπτό και μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Πέδρο έπιασε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, ο Μαλής πετάχτηκε από το δεύτερο δοκάρι και έστειλε από κοντά τη μπάλα στα δίχτυα.  

Παρά το γκολ που δέχτηκε η ομάδα της Κρήτης

πήρε τον έλεγχο του παιχνιδιού και με τη συμπλήρωση του πρώτου εικοσάλεπτου έφτασε στην ισοφάριση. Ο Γκαγέγκος έκανε το σουτ και η μπάλα έφτασε μετά από κόντρες στον Φελίπε, ο οποίος σκόραρε από δύσκολη γωνία για το 1-1.  Στο 38ο λεπτό ο ίδιος δεν μπόρεσε να νικήσει τον Καπίνο που στις καθυστερήσεις δεν επέτρεψε στον Γκλάζερ να σκοράρει. Στην επανάληψη ο Μπάκιτς σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Παναιτωλικού. Δύο λεπτά μετά ο Φελίπε έκανε την κεφαλιά και ο Καπίνο έδιωξε με υπερένταση.  Ο Σούρερ βλέποντας την ομάδα του να εμφανίζει αδυναμίες στα μετόπισθεν προχώρησε σε αλλαγές και κατάφερε να ισορροπήσει το παιχνίδι. Το ίδιο έκανε και ο Ντραμπράουσκας στο τελευταίο εικοσάλεπτο. Σε εκείνο το σημείο οι Κρητικοί έγιναν πιο επιθετικοί, όμως ο Παναιτωλικός ήταν αυτός που έφτασε κοντά στο 2-1.  Στο 79ο λεπτό ο Ντουάρτε βρέθηκε απέναντι από τον Μπάουμαν, ωστόσο ο γκολκίπερ του ΟΦΗ απέκρουσε εντυπωσιακά. Η συνέχεια δεν έκρυβε κάποια έκπληξη με αποτέλεσμα το 1-1 να μείνει έως το τέλος.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Καπίνο, Μαυρίας (58’ Λιάβας), Μαλής, Ντουάρτε, Τορεχόν, Πέρες, Μπαλντασάρα, Χουάνπι (52’ Ξενιτίδης), Βοΐλης (52’ Σενγκέλια), Ντίαζ (52’ Ντουάρτε), Πέδρο (88’ Καρέλης).

ΟΦΗ: Μπάουμαν, Λάρσον, Πασαλίδης (70’ Λαμπρόπουλος), Γκαγέγκος (70’ Μοσκέρα), Βούρος, Καρώ, Θοράρινσον (70’ Αμπαντά), Φελίπε (84’ Τοράλ), Μεγιάδο, Γκλάζερ (78’ Νέιρα), Μπάκιτς.

 ======

 

Πολύ σκληρή για να πεθάνει αποδεικνύεται η Κηφισιά! Μετά την επιστροφή της στο ματς με τον Πανσερραϊκό, η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου το έκανε ξανά, ισοφαρίζοντας την Λαμία στο 95' με απίθανο σουτ του Λούμορ εκτός περιοχής!

Οι φιλοξενούμενοι είχαν προηγηθεί στο 84' με τον Ακούνια, ο οποίος είχε περάσει στο ματς δύο λεπτά νωρίτερα. Με δέκα παίκτες ολοκλήρωσαν το ματς οι γηπεδούχοι λόγω δεύτερης κίτρινης στον Ιπαλίμπο στο φινάλε. 

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι, είχαν τον έλεγχο του ρυθμού και απείλησαν ήδη από το πρώτο λεπτό με το σουτ του Τόσιτς. Ο ίδιος παίκτης έφτασε μια ανάσα από το 0-1 στο 18' όταν η εκτέλεση φάουλ του κατέληξε στο δοκάρι.

Οι γηπεδούχοι είχαν δύο τελικές με τους Σάντος (25') και Ιλίεβ (33') όμως η Λαμία είχε την μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου μέρους, στο 38' όταν ο Καρλίτος έκανε μια διαγώνια μπαλιά, ο Σλίβκα γύρισε και ο Λόνγκο δεν κατάφερε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα από την μικρή περιοχή.

Το δεύτερο ημίχρονο είδε και τους γηπεδούχους να κυριαρχούν και ιδιαίτερα μετά την είσοδο του Τετέϊ στο ματς βρήκαν αρκετές κλασικές ευκαιρίες. Ο Γιάννης Μασούρας άγγιξε το γκολ στο 56' όμως το σουτ που εξαπέλυσε από τα 25 μέτρα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι της Λαμίας.

Οι φιλοξενούμενοι λοιπόν φάνηκε πως θα έπαιρναν την παρτίδα όταν ο Ακούνια σκόραρε στο 84΄, έχοντας περάσει στο ματς δύο λεπτά νωρίτερα, με δυνατό σουτ στο πίσω δοκάρι.

Ο Λούμορ είχε αντίθετη άποψη και με ένα άπιαστο σουτ στο παραθυράκι της εστίας στην εκπνοή του ματς χάρισε τον βαθμό της ισοπαλίας στους νεοφώτιστους.

 ΚΗΦΙΣΙΑ (Γ. Αναστασίου): Αναγωνστόπουλος – Μασούρας, Βαφέας, Καπάν, Λούμορ – Ιπαλίμπο, Παπασάββας (88' Κωνσταντακόπουλος) – Σάντος, Ιλίεβ (65’ Τετέϊ), Μπιφουμά (78’ Αντερέγκεν) - Οζέγκοβιτς

ΛΑΜΙΑ (Λ. Βώκολος): Κοσέλεβ – Σιμόν, Παπαδόπουλος (75’ Πάβλοβετς), Τζανετόπουλος, Σίντκλεϊ – Νούνιες (Ακούνια), Σαντάνα (70 Στάνκο), Σλίβκα, Τόσιτς (70 Μούλα) – Λόνγκο, Καρλίτος (70’ Τσιλούλης)

Η Βαθμολογία

Ολυμπιακός

5

15-1

13

ΠΑΟΚ

5

8-3

10

Παναθηναϊκός

4

10-1

9

ΟΦΗ

6

8-9

9

ΑΕΚ

4

7-5

8

Άρης

5

8-6

7

Αστέρας Τρίπολης

5

9-9

7

Πανσερραϊκός

5

8-8

6

Λαμία

6

6-11

6

ΠΑΣ Γιάννινα

5

6-6

5

Κηφισιά

6

8-15

5

Παναιτωλικός

5

2-10

3

Βόλος Ν.Π.Σ.

5

6-11

2

Ατρόμητος

4

3-8

2