Πέμπτη 17 Αυγούστου 2023

Κανονικά η κυκλοφορία στην Αθηνών-Κορίνθου μετά το επτάωρο θρίλερ με το βυτιοφόρο

vytioforo-m2 

Το τέλος στο πολύωρο «θρίλερ» στη νέα εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου σηματοδότησε, στις 20:30, η ολοκλήρωση της εξαιρετικά «λεπτής» επιχείρησης μεταφοράς του υγροποιημένου αερίου από το βυτιοφόρο που παραδόθηκε νωρίτερα το μεσημέρι στις φλόγες, στη νέα εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, σχεδόν αμέσως παραδόθηκε στην κυκλοφορία και το ρεύμα της εθνικής οδού προς Αθήνα. Στις 21:10 δόθηκε στην κυκλοφορία και η αριστερή λωρίδα της Αθηνών-Κορίνθου, στο ρεύμα προς Κόρινθο, ενώ στις 21:30 αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα, ωστόσο στο ρεύμα προς Κόρινθο, από το 45ο έως το 47ο χιλιόμετρο, η κυκλοφορία διεξαγόταν από την αριστερή λωρίδα. Στις 22:40 ήρθη και αυτός ο περιορισμός και τα οχήματα κινούνταν κανονικά.



Ο οδηγός του βυτιοφόρου συνελήφθη.

 Τη μετάγγιση του καυσίμου πραγματοποίησε τεχνικός ασφαλείας της εταιρείας, στην οποία ανήκει το βυτιοφόρο. Η Πυροσβεστική βρισκόταν στο σημείο για θέματα πυρασφάλειας, καθώς το φορτίο είναι επικίνδυνο. Η Τροχαία ανέλαβε το δύσκολο έργο να κόψει την κυκλοφορία των οχημάτων, ώστε να μην προσεγγίσει κανείς, λόγω της επικινδυνότητας.

Προηγουμένως, κυκλοφοριακό κουμφούζιο προκάλεσε η διακοπή της κυκλοφορίας στη νέα και στην παλιά εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου λόγω της πυρκαγιάς που ξέσπασε σε βυτιοφόρο όχημα που μετέφερε 7,2 τόνους υγροποιημένου αερίου -και συγκεκριμένα μείγμα κίνησης για οχήματα. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, υπήρχε κίνδυνος έκρηξης και για τον λόγο αυτό αποφασίστηκε η μετάγγιση του επικίνδυνου φορτίου σε άλλο βυτιοφόρο.

Η διαδικασία ξεκίνησε λίγο μετά τις 5 το απόγευμα και ολοκληρώθηκε περί τις 20:30.

Νωρίτερα, άνδρες της Τροχαίας μοίρασαν νερό σε ταλαιπωρημένους οδηγούς που βρίσκονταν μποτιλιαρισμένοι. Λόγω της διακοπής της κυκλοφορίας δημιουργήθηκαν ουρές χιλιομέτρων τόσο στο ρεύμα εξόδου της Αθηνών-Κορίνθου όσο και στο ρεύμα εισόδου, με αποτέλεσμα την πολύωρη ταλαιπωρία αρκετών οδηγών, καθώς τα οχήματα τους παρέμειναν ακινητοποιημένα επί περίπου επτά ώρες. 

Από την Αστυνομία συνιστάται στους οδηγούς, όσοι κινούνται από Κόρινθο να χρησιμοποιούν την Παλιά Εθνική Οδό, αλλά και το εναλλακτικό δρομολόγιο Λουτράκι-Περαχώρα-Πίσια-Σχίνο-Αλεποχώρι-Μέγαρα-Αθήνα και αντίστροφο δρομολόγιο όσοι κινούνται από Αθήνα προς Κόρινθο. Στη διαδρομή αυτή υπήρχαν μεγάλες καθυστερήσεις.

Παράλληλα, στα ΚΤΕΛ Κορίνθου παρέμειναν ακινητοποιημένα πάνω από 12 λεωφορεία γεμάτα με επιβάτες με προορισμό προς την Αθήνα.

Η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντία Δημογλίδου, σε δηλώσεις της στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ ζήτησε από τους πολίτες να κάνουν υπομονή και να υπακούουν τις υποδείξεις των Αρχών, ενώ τόνισε ότι οποιοσδήποτε πολίτης που είναι στο αυτοκίνητο του και χρειάζεται βοήθεια μπορεί να καλεί το 100.