Δευτέρα 12 Ιουνίου 2023

Φυματίωση αιγοπροβάτων: Πρόγραμμα επιτήρησης και συναντήσεις ενημέρωσης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

 Φυματίωση αιγοπροβάτων: Πρόγραμμα επιτήρησης και συναντήσεις ενημέρωσης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου 

“Θα προχωρήσουμε σε σύναψη προγραμματικής, για προσλήψεις κτηνιάτρων, ώστε να προχωρήσει η ενημέρωση των κτηνοτρόφων, πάνω στο θέμα της φυματίωσης στα αιγοπρόβατα. Υπάρχει θέμα. Έχουμε κινητοποιήσει τη Γενική Διεύθυνση Υγείας, την Κτηνιατρική Υπηρεσία, ώστε να δράσουμε και να μην ξεφύγει η λοιμώδης, μεταδοτική νόσος, έξω απ΄ το συγκεκριμένο μέρος της Λακωνίας”.

Αυτό, τόνισε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, απαντώντας σε επερώτηση που έκανε για το θέμα εκπρόσωπος της Λαικής Ενότητας Πελοποννήσου.

Όπως γνωστοποίησε ο περιφερειάρχης, στο επόμενο περιφερειακό συμβούλιο, τέλη του μήνα, θα συγκροτηθεί ομάδα κτηνιάτρων, όπου και θα επιληφθεί του προβλήματος.

Νωρίτερα, ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, Θεόδωρος Βερούτης, ανέφερε, ότι οι υπηρεσίες δρουν σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το σχετικό πρωτόκολλο .

” Υπήρξαν κρούσματα στη Λακωνία, το 2021, όπως και τώρα,. Κάνουμε ελέγχους, αντιμετωπίζεται με απομονώσεις ζώων ή και με σφαγές αυτών που έχουν προσβληθεί απ’ τη νόσο. Τώρα, σχεδιάζουμε ένα πρόγραμμα επιτήρησης της περιοχής από εμάς, ενώ θα οργανώσουμε και συναντήσεις ενημέρωσης ”, είπε χαρακτηριστικά ο Θεόδωρος Βερούτης.