Τρίτη 21 Μαρτίου 2023

Τρένα: Ποια δρομολόγια ξεκινούν αύριο – Η ανακοίνωση της Hellenic Train

https://www.enikos.gr/wp-content/uploads/2023/03/ose-5-scaled.jpg 

Με επίσημη της ανακοίνωση η Hellenic Train δηλώνει ότι η αυριανή πρεμιέρα στον ελληνικό σιδηρόδρομο θα διεξαχθεί με περικοπές στα δρομολόγια και εμπορευματικές μεταφορές.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε νωρίτερα στην ανακοίνωση της η εταιρεία  τα δρομολόγια των τρένων που θα εκτελεστούν  είναι τα εξής:

  • Πειραιάς – Αθήνα- Αεροδρόμιο
  • Αεροδρόμιο- Αθήνα- Πειραιάς
  • Άνω Λιόσια- Αεροδρόμιο
  • Αεροδρόμιο- ‘Ανω Λιόσια
  • Άνω Λιόσια- Κάντζα
  • Κάντζα- Άνω Λιόσια
  • Αθήνα- Χαλκίδα- Αθήνα
  • Προαστιακός Πάτρας
  • Ολυμπία- Πύργος- Κατάκολο
  • Διακοφτό- Καλάβρυτα

H εταιρεία απέστειλε επιστολή στους εμπορικούς της πελάτες προκειμένου να εξηγήσει τις αιτίες της ακύρωσης κάποιων εμπορευματικών δρομολογίων, η οποία ήταν προγραμματισμένη για αύριο (22/2).


«Ωστόσο η εξέλιξη της κατάστασης είναι προς θετική κατεύθυνση», αναφέρει στην επιστολή της η Hellenic Train και συνεχίζει «μπορούμε να πούμε ότι στις επόμενες μέρες θα λάβουμε από τον διαχειριστή υποδομής ΟΣΕ τις ημερομηνίες έναρξης ανά διαδρομή, τα χαρακτηριστικά και τον αριθμό των εμπορευματικών τρένων».

Αναλυτικά η επιστολή της Hellenic Train

«Όπως γνωρίζετε, στις 28.2.2023 στην περιοχή πλησίον του σιδηροδρομικού σταθμού Λάρισας (περιοχή Τεμπών), σημειώθηκε θανατηφόρο σιδηροδρομικό δυστύχημα, με αποτέλεσμα να διακοπεί η σιδηροδρομική κυκλοφορία μεταξύ Αθήνας (Ικόνιο – Θριάσιο) και Θεσσαλονίκης (Διαλογή, Ειδομένη, Κουλάτα).

Η Ελληνική Κυβέρνηση αποφάσισε να αναστείλει τη λειτουργία του συνόλου του σιδηροδρομικού δικτύου στην ελληνική επικράτεια, τόσο για τη μεταφορά επιβατών όσο και εμπορευμάτων, προκειμένου να λάβει πρόσθετα μέτρα ασφαλείας, εκ μέρους του διαχειριστή του σιδηροδρομικού δικτύου στην Ελλάδα (ΟΣΕ – νόμος 4408/2016), λόγω των συνθηκών υπό τις οποίες συνέβη το ατύχημα.

Η Ελληνική Κυβέρνηση εν τω μεταξύ, από το ατύχημα και μέχρι σήμερα, μελετά τις μεθόδους και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν, για την επαναλειτουργία του δικτύου.

Η προαναφερθείσα κατάσταση σε καμία περίπτωση, δεν προκαλείται από τις πράξεις μας και δεν εμπίπτει στο πεδίο των αρμοδιοτήτων μας, όντας απρόβλεπτο γεγονός, γεγονός ανωτέρας βίας, αφού είναι αδύνατο, ακόμη και για τον πιο επιμελή αντισυμβαλλόμενο, να το προβλέψει και να το αποτρέψει με τις ενέργειές του, ούτε υπάρχει δυνατότητα μείωσης των συνεπειών της κατάστασης που συνέβη, με μέτρα που θα μπορούσε να λάβει η εταιρεία μας.

Η ανωτέρω κυβερνητική απόφαση συνιστά προφανή περίπτωση ανωτέρας βίας, η οποία μας στερεί πλήρως, τη δυνατότητα παροχής οποιασδήποτε υπηρεσίας εμπορευματικής μεταφοράς, σε εκπλήρωση των συμβατικών μας υποχρεώσεων.

Ωστόσο η εξέλιξη της κατάστασης είναι προς θετική κατεύθυνση και μπορούμε να πούμε ότι στις επόμενες μέρες θα λάβουμε από τον διαχειριστή υποδομής ΟΣΕ τις ημερομηνίες έναρξης ανά διαδρομή, τα χαρακτηριστικά και τον αριθμό των εμπορευματικών τρένων.

Είναι φροντίδα μας να εξακολουθήσουμε να σας ενημερώνουμε μόλις έχουμε νεότερα, καθώς και τον κατάλληλο προγραμματισμό για εσάς.

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία».