Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023

Eurovision 2023: Ανατροπή! Ποιο είναι το φαβορί μέχρι τώρα στο διαγωνισμό;

 https://ogaegreece.com/wp-content/uploads/2023/02/Lorreen-Tvorchi-odds.jpg 

Ανατροπή είχαμε χθες το βράδυ στο φαβορί για τη νίκη στον διαγωνισμό της Eurovision 2023 με τη Σουηδία να περνάει στην πρώτη θέση αφήνοντας πίσω της την Ουκρανία.

Από το τέλος του προηγούμενου διαγωνισμού τον περασμένου Μάιο, οι bookmakers θεωρούσαν μέχρι και χθες ως ακλόνητο φαβορί την Ουκρανία για μια back to back νίκη στον διαγωνισμό της Eurovision, κάτι που είχε να συμβεί από το 1994.

Η επικράτηση των TVORCHI με το “Heart of Steel” στον εθνικό τελικό της Ουκρανίας δεν έκοψε την φόρα της χώρας, η οποία μάλιστα τις τελευταίες μέρες έβλεπε την διαφορά της με τις διώκτριές της να μεγαλώνει.

Τι προκάλεσε την ανατροπή

Όλα άλλαξαν, ΄όμως, από χθες. Η δημοσίευση από το SVT των μονόλεπτων αποσπασμάτων των τραγουδιών που θα διαγωνιστούν στον τέταρτο προκριματικό του Melodifestivalen 2023 προκάλεσε αισθήματα ανυπομονησίας, καθώς το “Tattoo“, με το οποίο διαγωνίζεται η Loreen στην φετινή σουηδική επιλογή εκλήφθη ως πολλά υποσχόμενο τόσο για νίκη στο Melodifestivalen, όσο και για τον 67ο διαγωνισμό στο Λίβερπουλ τον ερχόμενο Μάιο.

Η παρουσίαση των εικόνων από τη χθεσινή πρόβα της Loreen πυροδότησε αλυσιδωτές αντιδράσεις τόσο στα ανταλλακτήρια, όσο και στις στοιχηματικές εταιρείες, οι οποίες μεταφράστηκαν σε ανακατατάξεις στις αποδόσεις για τον νικητή της Eurovision 2023.

Η ιστορία του 2012 επαναλαμβάνεται;

Η φετινή πορεία της Σουηδίας στα στοιχήματα θυμίζει έντονα την πορεία της το 2012, όταν μετά την εμφάνιση της στον πρώτο ημιτελικό του Melodifestivalen 2012 δημιούργησε τις προϋποθέσεις νίκης ξεπερνώντας με διαφορά τις υπόλοιπες χώρες.

Η Loreen τελικά επικράτησε στον τελικό του Melodifestivalen και σάρωσε τα πάντα στο διάβα της στο Μπακού όταν και κέρδισε με το εμβληματικό “Euphoria“, το οποίο από τότε μέχρι και φέτος τερμάτιζε στην πρώτη θέση της ψηφοφορίας του ESC top250.

Μένει να δούμε αν η ιστορία θα επαναληφθεί για ακόμα μια φορά. Βεβαίως, η Loreen θα πρέπει να ξεπεράσει τον εγχώριο (ή και γειτονικό) συναγωνισμό και να κερδίσει το Melodifestivalen 2023 ώστε να βάλει πλώρη για τη νίκη στην Eurovision 2023.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: https://ogaegreece.com/eurovision-2023-favori-mechri-tora-sto-diagonismo/

ΠΗΓΗ: ogaegreece.com