Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2023

Βόλος – Παναθηναϊκός 0-2: Πέρασε με δεύτερη νίκη στους «8», όπου θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ

 Βόλος – Παναθηναϊκός 0-2: Πέρασε με δεύτερη νίκη στους «8», όπου θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ 

Εύκολα πέρασε ο Παναθηναϊκός και από τον Βόλο, στη ρεβάνς του 3-0 για την φάση των «16» στο κύπελλο. Οι πράσινοι, αν και με πολλές αλλαγές στη σύνθεσή τους ήταν ανώτεροι από τους γηπεδούχους -που με τη σειρά τους παρατάχθηκαν με σημαντικές απουσίες- επικράτησαν και στο δεύτερο ματς (2-0) της σειράς, στο Πανθεσσαλικό. Ο Ιωαννίδης κυνήγησε μια θεωρητικά χαμένη φάση, εκμεταλλεύτηκε την ασυνεννοησία των Ασλανίδη, Κότνικ, πέρασε και τον γκολκίπερ του Βόλου και την κατάλληλη στιγμή γύρισε τη μπάλα προς το πέναλτι, όπου στο 40΄ ο Τσέριν με αριστερό πλασέ έστειλε τη μπάλα στην άδεια εστία (0-1). Τέλος στο 80΄ ο Μπερνάρ εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, ο Σάντσες πήρε την κεφαλιά και ο Σπόραρ με προβολή διαμόρφωσε το τελικό 0-2.

Έτσι, ο Παναθηναϊκός πέρασε όπως αναμενόταν στον προημιτελικό, όπου θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ. Από την άλλη πλευρά, ο Βόλος συμπλήρωσε έξι ματς σε πρωτάθλημα και κύπελλο δίχως νίκη, αλλά και χωρίς να πετύχει έστω ένα γκολ!

ΒΟΛΟΣ (Κώστας Μπράτσος): Κότνικ, Ταχάτος, Ουές, Ασλανίδης, Σιέλης, Μεταξάς (66’ Ντέλετιτς), Μεθκίδα, Καρτάλης, Γκάγκι (66’ Μπαριέντος), Τσιρίνος (66’ Τσελεμπάκης), Κούτσιας (46’ Οζέγκοβιτς).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Λοντίγκιν, Σάντσες, Πούχατς (75’ Παλάσιος), Σάρλια, Πούγγουρας, Πέρεθ (64’ Σπόραρ), Τσοκάι, Τσέριν, Βαγιαννίδης (82’ Κουρμπέλης), Βέρμπιτς (64’ Μπερνάρ), Ιωαννίδης (82’ Κώτσιρας).