Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022

ΟΣΑ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ Η ΑΛΕΠΟΥ…

  

Του Επαμεινώνδα Κατσούλα

Επικεφαλή της Δημοτικής Κίνησης "ΕΝΕΡΓΗ ΔΗΜΟΤΕΣ" 

Δήμου ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ


Επειδή κάποιοι έχουν βάλει στο στόχαστρο τη Δημοτική Κίνηση ΕΝΕΡΓΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ και μόνο (γιατί άραγε;), κάνοντας τα στραβά μάτια για τις αποφάσεις της Δημοτικής Αρχής και για τη στάση άλλων παρατάξεων, είμαι υποχρεωμένος για την αποκατάσταση της αλήθειας να επανέλθω στο θέμα της "Αναβάθμισης του Οδοφωτισμού".

Η Δημοτική Αρχή είχε αναθέσει απευθείας ("Υπηρεσίες Συμβούλου Υποστήριξης Δήμου") μελέτη ύψους 20.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ, η οποία παραδόθηκε στο Δήμο στις 9/12/2020 και πρότεινε την αντικατάσταση των σωμάτων οδοφωτισμού με LED.

Η μόνη ψηφοφορία που έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο (28/12/2020) αφορούσε τη διερεύνηση της πιστοληπτικής δυνατότητας του Δήμου για δανειοδότηση από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με το ποσό των 4 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ και των όρων πιθανού δανείου και όχι για λήψη δανείου.

 

Επειδή κάποιοι έχουν ΕΜΜΟΝΗ ΜΕ ΤΟ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΟ υπάρχει σχετική ανάρτησή μας στις 5/1/2021.

 

Με απόφαση του Δ.Σ. συγκροτήθηκε επιτροπή στην οποία συμμετείχε ο Δήμαρχος και όλοι οι επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων με αντικείμενο να εξετάσει πιθανές λύσεις και να εισηγηθεί πρόταση προς το Δ.Σ..

Ο Δήμαρχος στην συνέχεια μετέβαλε τις επιλογές του από λαμπτήρες LED, που πρότεινε ο Ακριβοπληρωμένος Σύμβουλος, σε τεχνολογίας Μαγνητικής Επαγωγής καθώς και για τον τρόπο εκτέλεσης και χρηματοδότησης του έργου, που ΑΠΟ 4 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΓΙΝΕ 5 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ.

Η εξουσιοδοτημένη από το Δ.Σ. επιτροπή με ευθύνη του Δημάρχου δεν συνεδρίασε για όλο αυτό το διάστημα.

Για τις νέες επιλογές της Δημοτικής Αρχής αποφάσισε η Οικονομική Επιτροπή στην οποία την πλειοψηφία έχει η δημαρχιακή παράταξη.

 

Κατόπιν αυτών στο Δ.Σ. ήρθε το θέμα ως "Τροποποίηση Προϋπολογισμού"(!) με αποπληρωμή της δαπάνης που "ΘΑ ΒΑΡΥΝΕΙ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΤΗ ΑΠΟ 2024 ΕΩΣ 2030".

Την πρόταση αυτή ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑΜΕ στο Δ.Σ. (9/11/2022).

Δεν επιλέξαμε τον εύκολο τρόπο της ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ που ευνοεί τις αποφάσεις του Δημάρχου, αλλά ΠΑΡΑΜΕΙΝΑΜΕ στη συζήτηση και ΠΗΡΑΜΕ ΘΕΣΗ.

Αυτά για την ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ, και ως ΑΠΑΝΤΗΣΗ σε όσους με επιλεκτική μνήμη επανέρχονται με αναφορές σε ημερομηνίες, λεπτά και δευτερόλεπτα εξυπηρετώντας ουσιαστικά τη Δημοτική Αρχή και τις εκάστοτε και συνεχώς μετατοπιζόμενες παραταξιακές προτιμήσεις τους...ώσπου να στραφούν και εναντίον τους (αναζητώντας νέα αυτοδιοικητική στέγη).

Το μόνο που μένει σταθερό είναι η ΑΝΟΜΟΛΟΓΗΤΗ ΕΧΘΡΑ τους ενάντια σε κάθε ανεξάρτητη έκφραση γνώμης, την οποία δεν ανέχονται και κριτικάρουν.

Αλήθεια, ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ;

Θα ήταν πάντως ενδιαφέρον να είχαν το θάρρος να εκτεθούν ως υποψήφιοι και να κριθούν από τους δημότες, αντί να αυτοϊκανοποιούνται εκτοξεύοντας βέλη εξ αποστάσεως εναντίον εκλεγμένων και με την ασφάλεια, που θεωρούν ότι τους παρέχει το πληκτρολόγιο, εκφράζοντας τις "δήθεν" βαθυστόχαστες σκέψεις τους.

epameinondas katsoulas