Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022

Προβάδισμα πρόκρισης πήρε ο ΠΑΟΚ (2 - 0) στην Καλαμάτα στο Κύπελλο Ελλάδος

 Λαμία - Καλλιθέα 1-1: Μπεχαράνο και δοκάρι γλίτωσαν τους Φθιώτες από ήττα στο ντεμπούτο Παντελίδη!

Τρία παιχνίδια είχε η πρώτη ημέρα της φάσης των «16» του Κυπέλλου Ελλάδος. Αρχικά η ημέρα ξεκίνησε με την αναμέτρηση του Απόλλωνα Παραλιμνίου με τον Άγιο Νικόλαο, με τις δύο ομάδες να πετυχαίνουν από δύο γκολ σε ένα χορταστικό παιχνίδι όπως φαίνεται και από το σκορ (2-2), αφήνοντας ανοικτούς λογαριασμούς για τη ρεβάνς στη Κρήτη. Η ομάδα των Σερρών προηγήθηκε μόλις στο 11ο λεπτό με τον Γκέκα, όμως οι Κρητικοί «απάντησαν» γρήγορα και έφεραν το ματς στα ίσα στο 17' με τον Μηνά. Ξανά ο Γκέκας -αυτή την

φορά με πέναλτι- έδωσε προβάδισμα στους γηπεδούχους στο 62', όμως ο Σέχου (ο οποίος είχε περάσει ως αλλαγή) διαμόρφωσε το τελικό σκορ στο 76'.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΥ: Νομικός, Τσομαχασβίλι, Κουτζαβασίλης, Κωνσταντινίδης, Γκούμας, Γεωργιάδης, Γκέκας (73΄ Κιουτσεκτσίδης), Ελέζι (80΄ Καρατλίδης), Πέτρου, Παπαδόπουλος, Τζαμπέγια (89΄ Γάκης)
ΑΟ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ: Γιαγκιόζης, Γωνιωτάκης (63΄ Τσανάι), Ζέλιος, Φουκαράκης, Λάμπρου, Μπότε (86΄ Νοκάι), Κίττος, Μπαράτα (71΄ Σέχου), Μελισσόπουλος (86΄ Τζιλάι), Μηνάς, Χίσι


Στις 15:00 στο γήπεδο Παραλίας η Καλαμάτα υποδέχθηκε τον ΠΑΟΚ, με τους Θεσσαλονικείς συνεχίζοντας από εκεί που σταμάτησαν στην Super League, δηλαδή με νίκες, να επικρατούν με 2-0 και να παίρνουν μεγάλο προβάδισμα πρόκρισης στα προημιτελικά. 

Μετά το πρώτο 10λεπτο όπου οι δύο ομάδες ήταν νευρικές, ο ΠΑΟΚ πήρε την μπάλα και προσπάθησε να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα των γηπεδούχων, χωρίς όμως τη μεγάλη ευκαιρία

Αυτή ήρθε στο 25'. Ύστερα από φάση διαρκείας στα καρέ της Καλαμάτας και την απόκρουση του Μέντεζ στην κεφαλιά του Νάσμπεργκ, ο πεισματάρης Κωσταντέλιας κέρδισε πέναλτι από τον Ασίγκμπα. Ο Νέλσον Ολιβέιρα ανέλαβε την εκτέλεση και έδωσε προβάδισμα στον ΠΑΟΚ.

Από εκεί και ύστερα ο ρυθμός έπεσε ξανά, με την Καλαμάτα να έχει προς το τέλος του πρώτου ημιχρόνου σπουδαία ευκαιρία. Ο Μπακαγιόκο έκανε την κούρσα στην αντεπίθεση, μοίρασε αριστερά στον Αρναρέλλη και εκείνος με τη σειρά του στον Ρόβα. Ο τελευταίος δεν μπόρεσε να πλασάρει με τον Μπακαγιόκο να σουτάρει από την μικρή περιοχή και τον Κοτάρσκι να κάνει σωτήρια επέμβαση εξ επαφής.

Στο δεύτερο 45λεπτο, η Καλαμάτα ανέβασε τις γραμμές ψηλά, θέλοντας να βρει τον τρόπο να φτάσει στην ισοφάριση. Την ίδια ώρα ο ΠΑΟΚ ήλεγχε την κατάσταση, χωρίς βέβαια να δημιουργεί καταστάσεις στα αντίπαλα καρέ.

Ο Λουτσέσκου αποφάσισε να βάλει στο ματς τους Σβαμπ και Μούργκ με αποτέλεσμα να ξανακερδίσει τον έλεγχο και παράλληλα να κοντρολάρει τον ρυθμό. Μάλιστα, με την είσοδο του Τόμας, ο «Δικέφαλος» έγινε πιο απειλητικός και βρήκε δεύτερο τέρμα με τον Τόμας στο 78'.

Από εκεί και ύστερα το παιχνίδι πήρε τον δρόμο του, με τον ΠΑΟΚ να βρίσκεται με το... ενάμισι πόδι στην επόμενη φάση του θεσμού.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ (Αναστασόπουλος): Μέντες, Μαβινγκά, Κωνσταντινόπουλος, Μπακαγιόκο, Λουπάνο, Ασίγκμπα, Παπατόλιος, Καραγκούνης, Μόζερ (69' Τάτος), Ρόβας, Αρναρέλλης (74' Βασιλόγιαννης).

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Ράφα Σοάρες, Νάσμπεργκ (58' λ.τρ Κουλιεράκης), Κάργας, Ζοάν Σάστρε, Φιλίπε Σοάρες (65' Σβαμπ), Αουγκούστο, Μπίσεσβαρ (65' Μουργκ), Κωνσταντέλιας - Νάρεϊ, Ολιβέιρα (75' Τόμας)

Η μέρα έκλεισε με ακόμα ένα χορταστικό παιχνίδι, στο οποίο οι δύο ομάδες θα παλέψουν στη ρεβάνς για την πρόκριση. Στο «Αθανάσιος Διάκος» η Λαμία και η Καλλιθέα πέτυχαν από ένα γκολ, με το 1-1 να αδικεί τους φιλοξενούμενους, κάτι που ανέφερε και στις δηλώσεις του ο τεχνικός των γηπεδούχων, Σάββας Παντελίδης.  Στο πρώτο μέρος οι φιλοξενούμενοι απείλησαν πρώτοι με τον Κυνηγόπουλο, στην κόντρα, αλλά ο Γκαραβέλης τον νίκησε στο πλασέ του όταν βρέθηκε απέναντι του. Ακολούθως οι Φθιώτες ανέβασαν απόδοση και με τους Μανούσο και Τσιλούλη είχαν ευκαιρίες για ν' ανοίξουν το σκορ αλλά είτε δεν βρήκαν στόχο είτε τις εξουδετέρωσε ο Πάντος.

Στην επανάληψη η Αθηναϊκή ομάδα όχι μόνο ισορρόπησε αλλά είχε τις καλύτερες στιγμές με τους Νίλι, Τσιντώνη και Κυνηγόπουλο να μην μπορούν να τις αξιοποιήσουν. Ο Ντεμέτριους που είχε δημιουργήσει την πρώτη εξ αυτών στο 80' πραγματοποίησε ένα απίθανο σόλο περνώντας τρεις αντιπάλους του πριν στρώσει στον αμαρκάριστο Λουκίνα που πλάσαρε εύστοχα τον εξερχόμενο Γκαραβέλη για το 0-1. Ωστόσο η Λαμία αντέδρασε οκτώ λεπτά αργότερα. Ο Σλίβκα από αριστερά σέντραρε στο δεύτερο δοκάρι κι ο Μπεχαράνο με δυνατό άλμα, στο ύψος της μικρής περιοχής νίκησε τον Πάντο που έβαλε το χέρι του στην μπάλα αλλά δεν κατάφερε ν' αποτρέψει την ισοφάριση...

Αντίθετα στις καθυστερήσεις ο Γκαραβέλης με την παρέμβαση του σε σουτ του Κυνηγόπουλου έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και να περάσει...σαδιστικά παράλληλα με τη γραμμή αποτρέποντας νέο προβάδισμα της αθηναϊκής ομάδας. 

ΛΑΜΙΑ (Σάββας Παντελίδης): Γκαραβέλης-Σιμόν (84’ Προβιδάκης), Αντέτζο, Κορνέζος, Γκοράνοφ (62’ Μποάκιε)- Νούνιες, Τζανδάρης (62’ Σλίβκα), Ντε Βινσέντι-Γιακουμάκης (46' Μπεχαράνο), Τσιλούλης (62’ Σαραμαντάς), Μανούσος.

ΚΑΛΛΙΘΕΑ (Γιώργος Σίμος): Πάντος-Μανθάτης, Καινούργιος (70’ Βασιλούδης), Ευαγγέλου, Κολτσίδας-Καμπρέρα (λ.τρ. 54’ Μπουλούλης), Νίλι, Τσιντώνης-Κωστανάσιος (70’ Λουκίνας), Ντεμέτριους (89' Λάσκαρης), Κυνηγόπουλος.

Το αναλυτικό πρόγραμμα της 6ης φάση

Τετάρτη

Απόλλων Παραλιμνίου - ΑΟ Αγίου Νικολάου 2-2

 Καλαμάτα – ΠΑΟΚ 0-2

Λαμία – Καλλιθέα 1-1 

Πέμπτη

17:30: Παναθηναϊκός - Βόλος

19:30: Ολυμπιακός - Ατρόμητος

21:30: Κηφισιά - ΑΕΚ

Παρασκευή 


14:00: Πανσερραϊκός - Απόλλων Πόντου

16:00: Λεβαδειακός - Άρης

Κλήρωση 7ης φάσης (Προημιτελικά):

Καλαμάτα/ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός/Βόλος

Ολυμπιακός/Ατρόμητος - Λεβαδειακός/Άρης

Απόλλων Παραλιμνίου/ΑΟ Αγίου Νικολάου - Λαμία/Καλλιθέα 

Κηφισιά/ΑΕΚ - Πανσερραϊκός/Απόλλων Πόντου

Οι αγώνες είναι διπλοί. Οι πρώτοι θα γίνουν 17-19 Ιανουαρίου και οι δεύτεροι στις 24-26 Ιανουαρίου.

Κλήρωση 8ης φάσης (Ημιτελικά):

Καλαμάτα/ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός/Βόλος με Απόλλων Παραλιμνίου/ΑΟ Αγίου Νικολάου - Λαμία/Καλλιθέα

Κηφισιά/ΑΕΚ - Πανσερραϊκός/Απόλλων Πόντου με Ολυμπιακός/Ατρόμητος - Λεβαδειακός/Άρης

Οι αγώνες είναι διπλοί. Τα πρώτα ματς θα διεξαχθούν στις 7-9 Φεβρουαρίου και οι επαναληπτικοί στις 28 Φλεβάρη με 2 Μαρτίου.