Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022

Λαμία – Βόλος 2-2: Γκολ και θέαμα στο «Αθανάσιος Διάκος» / ΟΦΗ - Ιωνικός 0-2: Πρώτη νίκη με Μάντζη / Ατρόμητος-Άρης 0-0: Εντάσεις χωρίς νικητή.

Λαμία – Βόλος 2-2: Γκολ και θέαμα στο «Αθανάσιος Διάκος» 

Ύστερα από ένα καταπληκτικό παιχνίδι στο «Αθανάσιος Διάκος», Λαμία και Βόλος τα έδωσαν για τη νίκη αλλά τελικά πήραν από έναν βαθμό (2-2).

Η Λαμία στο πρώτο ημίχρονο ήταν καλύτερη. Πίεσε ψηλά, έβαλε δύσκολα στον Βόλο που έχει βέβαια την ποιότητα από τη μέση και μπροστά να απειλήσει κι αυτό έκανε.

Η ομάδα του Φέστα είχε δοκάρι και γκολ στο πρώτο δεκάλεπτο ενώ δημιούργησε κι άλλες φάσεις για να

σκοράρει, ωστόσο ο Βόλος κατάφερε στο 38’ να ισοφαρίσει με ωραίο σουτ του Πάολο Φερνάντες, ωστόσο η Λαμία στην επόμενη επίθεση…έκρυψε την μπάλα και ο Νούνιες την «εμφάνισε» στα δίχτυα των Θεσσαλών. 2-1 μπροστά η Λαμία δίκαια στο πρώτο μέρος, αλλά ο Βόλος επέστρεψε στην επανάληψη.

Οι αλλαγές του Μπράτσου βοήθησαν. Ο Βόλος έγινε πιο επιθετικός, η Λαμία έδωσε χώρο και στο 56’ ο Μπαριέντος με καταπληκτικό σουτ μετά την ωραία συνεργασία με τους Τσοκάνη, Πάολο Φερνάντες έγραψε το 2-2.

Στο τελευταίο μισάωρο, η αναμέτρηση στο «Αθανάσιος Διάκος» έγινε…ροντέο, με την μπάλα να πηγαίνει πάνω κάτω και τις δυο ομάδες να δημιουργούν φάσεις για γκολ αλλά το 2-2 δεν άλλαξε. Οι αλλαγές και των δύο προπονητών, έδειχναν πως θέλουν το «τρίποντο» αλλά το τελικό αποτέλεσμα μπορούμε να πούμε πως είναι δίκαιο ύστερα από ένα καταπληκτικό 90λεπτο.

ΛΑΜΙΑ: Σαράνοφ - Σιμόν, Αντέτζο, Κορνέζος, Γκοράνοφ – Τζανδάρης, Σλίβκα – Τσιλούλης (67’ Γιακουμάκης), Νούνιες (83’ Ασκόφσκι), Nτε Βινσέντι (77’ Μπεχαράνο) – Μανούσος (76’ Μποάκιε)

ΒΟΛΟΣ: Κλέιμαν – Άλχο, Εσκοβάλ, Σιέλης, Ουές (46’ Λούνα) – Τσοκάνης, Μπαριέντος – Πάολο Φερνάντες (86’ Πίρινεν), Νοκέρτ (46’ Μεθκίδα), Ντέλετιτς (68’ Κούτσιας) – Οζέγκοβιτς (86’ Ματίγια)

ΟΦΗ - Ιωνικός 0-2: Πρώτη νίκη με Μάντζη (Highlights)!

Επιτέλους νίκη για τον Ιωνικό που τα κατάφερε, για πρώτη φορά στην σεζόν, στην 11η αγωνιστική, με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο! Ήρωας για τους Νικαιώτες, που μέχρι την έναρξη του αγώνα ήταν ουραγοί, ο Βασίλης Μάντζης με δύο γκολ φτάνοντας τα 5 στο πρωτάθλημα. Έτσι επικρατώντας στο «Θ. Βαρδινογιάννης» έπιασαν τον αντίπαλο τους (στο πρώτο εντός έδρας ματς του Νταμπράουσκας) στη βαθμολογία.

Το πρώτο μέρος βγήκε δίχως γκολ παρότι κι οι δύο ομάδες το έψαξαν. Περισσότερο οι γηπεδούχοι που είχαν τις περισσότερες και καλύτερες στιγμές (κορυφαία του Τοράλ, που λίγο αργότερα τραυματίστηκε κι αντικαταστάθκε), αλλά κι η ομάδα του Σπανού είχε τις στιγμές τους (με Σεμπά και Ελευθεριάδη, που απέκρουσε ο Μανδάς).

Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυναμικά κι αφού προειδοποίησαν με τον Μάντζη (τον σταμάτησε εξ επαφής ο Μανδάς μετά από προσπάθεια του Σεμπά) προηγήθηκαν με, ψιλοκρεμαστή, κεφαλιά του ίδιου παίκτη (56'), που νίκησε Μπαλογιάννη, και γκολκίπερ, μετά από σέντρα του Λοβέρα! Ο σκόρερ ...ξαναχτύπησε στο 84' αφού ο ΟΦΗ δεν κατάφερε να αντιδράσει αποτελεσματικά μετά από κλέψιμο του Σεμπά σε μια φάση διαρκειάς που οι Βούρος και Διαμαντής σταμάτησαν αρχικά τόσο το δικό του σουτ όσο και του Ρομαό.

ΟΦΗ (Νταμπράουσκας): Μανδάς - Λάρσον, Βούρος, Διαμαντής, Μπαλογιάννης (63’ Θοράρινσον) – Μεγιάδο (74’ Ντίκο), Περέα - Τοράλ (λ.τρ. 25’ Μπουζούκης), Ντιουσέ (63’ Ντουρμισάι), Τζου (46’ Θεοδοσουλάκης) - Γκερέρο,

ΙΩΝΙΚΟΣ (Δ. Σπανός): Χουτεσιώτης - Μύγας, Τσιγκρίνσκι, Σόουζα, Σάκιτς - Ρομαό, Φαντιγκά (76’ Μασάς) – Σεμπά (87’ Αντούνες), Λοβέρα (66’ Κάνιας), Ελευθεριάδης – Μάντζης (87’ Ιωάννιδης).

Ατρόμητος-Άρης 0-0: Εντάσεις χωρίς νικητή

Πάλι χωρίς νίκη έμειναν Ατρόμητος και Άρης (0-0) χάνοντας κι άλλο έδαφος στη βαθμολογία. Από ένα ημίχρονο για τις δύο ομάδες, με τον Ατρόμητο να πέφτει πάνω στον Κουέστα στην επανάληψη και να διαμαρτύρεται για πέναλτι που δεν δόθηκε από τον Ζαμπαλά σε χέρι του Γκρέι στο 70', αν και ο διαιτητής είδε ξανά τη φάση στο μόνιτορ. Σπουδαίοι οι γκολκίπερ όταν χρειάστηκε.

Προσεκτικό ξεκίνημα για τις δύο ομάδες, με τον Κόλμαν να έχει προωθημένο τον Κλωναρίδη και χωρίς καθαρό σέντερ φορ, ενώ ο Άρης πήρε σταδιακά τον έλεγχο και είχε ένα τέρμα του Φαμπιάνο στο 14' μετά από κόρνερ του Μαντσίνι, αλλά ο Βραζιλιάνος είχε κάνει χέρι όπως διαπιστώθηκε στο VAR. Οι γηπεδούχοι είχαν μεγάλο πρόβλημα στην ανάπτυξη αλλά και ο Άρης δεν μπορούσε να κάνει φάσεις παρά την υπεροχή. Το ματς κύλησε σε αυτό το τέμπο μέχρι το τέλος του κακού πρώτου μέρους, με τον Άρη φλύαρο (είχε 60-40 κατοχή) και τον Ατρόμητο με κάποιες αντεπιθέσεις να μην μπορεί να απειλήσει. Στις καθυστερήσεις ο Ιτούρμπε βρέθηκε πλάγια στην περιοχή, αλλά το σουτ δε βρήκε στόχο.

Με καθυστέρηση άρχισε το δεύτερο μέρος καθώς υπήρξε ένταση ανάμεσα σε οπαδούς στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου (με οπαδούς του Ατρόμητου να επιχειρούν να κινηθούν προς την εξέδρα των φίλων του Άρη), με τον Πάρντιου να κάνει δύο αλλαγές από το ξεκίνημα. Ο Άρης απείλησε στο 47' με τον Γκρέι και λίγο αργότερα με τον Ιτούρμπε, ενώ στο 51' ο Μάνου Γκαρθία δεν αξιοποίησε την ωραία ενέργεια του Μαντσίνι. Ίδιο σκηνικό και στο δεύτερο μέρος με τον Γκρέι στο 56' να χάνει ευκαιρία με κοντινή κεφαλιά και τον Άρη να ψάχνει το γκολ.

Ο Ατρομητος ξαφνικά ανέβασε στροφές και είχε διπλή ευκαιρία στο 60' με τον Κούεστα να αποκρούει κοντινές προσπάθειες του Κούεν και του Ρομπάιγ. Σε ετοιμότητα και ο Γιαννιώτης στο 63' σε σουτ του Ετέμπο. Στο 70΄η μπάλα βρήκε καθαρά στο χέρι του Γκρέι στην περιοχή του Άρη, αλλά παρά την εξέταση της φάσης στο VAR ο Ζαμπαλάς δεν υπέδειξε την εσχάτη των ποινών, θεωρώντας ότι είχε προηγηθεί επιθετικό φάουλ. Με εντονότατες και επίσημες τις διαμαρτυρίες των γηπεδούχων. Ο Καμάτσο πέρασε τον Γιαννιώτη στο 72' αλλά πήγε πολύ πλάγια και δεν μπόρεσε να τελειώσει σωστά. Στο 80' ο Γιαννιώτης έδιωξε τη σέντρα σουτ του Εμπακατά και ένα λεπτό αργότερα ο Κιάρτανσον σούταρε άστοχα. Ο Κουέστα στο 89' απέκρουσε εντυπωσιακά το φάουλ του Μουνίθ που μόλις είχε μπει στο ματς. Στις καθυστερήσεις ο Γιαννιώτης έκανε μεγάλη επέμβαση σε σουτ του Μάνου Γκαρθία στην τελευταία φάση του αγώνα. 

Ατρόμητος: Γιαννιώτης, Κεσχρίντα, Χατζηισαΐας, Μαυρομμάτης, Ντε Μποκ, Έντερ, Κούεν (88' Μουνίθ), Έρλινγκμαρκ (88' Οικονομίδης), Ροτάριου, Κλωναρίδης (74' Κιάρτανσον), Ρομπάιγ

Αρης: Κουέστα, Οντουμπάτζο (46' λ.τ. Εμπακατά), Φαμπιάνο, Μπράμπετς (65' λ.τ. Ενκουλού), Μαζικού, Νταμπό (46' Μάνου Γκαρθία), Ετέμπο, Ματέο Γκαρσία, Μαντσίνι, Ιτούρμπε (60' Καμάτσο), Γκρέι (72' Πάλμα)