Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022

Ξεκαθαρίζει το τοπίο στην κορυφή

Ξεκαθαρίζει το τοπίο στην κορυφή 

Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και Ολυμπιακός (σ.σ. τους γράφουμε με τη συγκεκριμένη σειρά λόγω βαθμολογικής θέσης) είναι οι ομάδες που θα διεκδικήσουν τον τίτλο. 

Μπορεί να βρισκόμαστε μόλις στην 7η αγωνιστική, αλλά ο ΠΑΟΚ δεν πείθει ότι μπορεί να μπει σφήνα στη μάχη του πρωταθλήματος. Ακόμα κι αν π.χ. ο ΠΑΟΚ πάρει αποτέλεσμα σε επτά βράδια στο Καραϊσκάκη, δεν δίνει την εικόνα ομάδας που μπορεί να έχει διάρκεια και να παραμείνει ζωντανή έως το τέλος της φετινής διαδρομής.

Ο Ολυμπιακός βγάζοντας ποιότητα στο δεύτερο ημίχρονο χάρη στις επιβεβλημένες αλλαγές του Μίτσελ (ένας Μίτσελ που είχε ατυχέστατες εμπνεύσεις στην ενδεκάδα) πέρασε νικηφόρα από το Ηράκλειο κόντρα σε έναν ΟΦΗ που… πέθαινε για βαθμούς και τόνωση ψυχολογίας. Ο Παναθηναϊκός τα βρήκε σκούρα απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης που έπαιζε μαζική άμυνα, κατάφερε να βρει τη λύση από το σημείο του πέναλτι με τον Αϊτόρ στα τελευταία λεπτά και διατήρησε το απόλυτο. Η ΑΕΚ πέτυχε τη νίκη της αγωνιστικής στο «Κλ. Βικελίδης». Και όχι μόνο κέρδισε αλλά η εμφάνισή της ήταν κάτι παραπάνω από πειστική. Ουσιαστικά την αδικεί το τελικό 2-0 επί του Άρη, καθώς οι Αραούχο, Πινέδα, Λιβάι και Γκατσίνοβιτς επιδόθηκαν σε έναν διαγωνισμό ως προς το ποιος θα χάσει το πιο εύκολο γκολ! Οι δε «κίτρινοι» της Θεσσαλονίκης, μετά τη νίκη επί του Ολυμπιακού πριν από τη διακοπή, έχασαν τη γη κάτω από τα πόδια τους με τις δύο απανωτές ήττες από Βόλο και ΑΕΚ. 

Η κούρσα στη μάχη του τίτλου, λοιπόν, είναι ξεκάθαρα για τρεις, μολονότι έχουμε ακόμα 7 μήνες για την ολοκλήρωση της Super League. Ο Παναθηναϊκός έδειξε και χθες ότι είναι ομάδα που δεν έχει βάθος στο ρόστερ, αλλά έχει φουλ πίστη στις δυνατότητές του και -μέσω VAR- βρίσκει λύσεις από την άσπρη βούλα. Έως τώρα έχει πάρει 5 πέναλτι και στα περισσότερα εξ αυτών υπάρχει εμπλοκή του VAR. Η «Ένωση» από το διπλό στο Αγρίνιο και έπειτα δείχνει να διανύει «καλό φεγγάρι». Ξεπέρασε πανεύκολα το εμπόδιο του Ιωνικού και πέρασε με άνεση από το Χαριλάου. Ο Ολυμπιακός, που τώρα χτίζεται και ο Μίτσελ που εξακολουθεί να ψάχνεται, παραμένει… Ολυμπιακός και όποιος τον υποτιμάει στο τέλος θα βγει χαμένος. Έχει ποιότητα, έχει μεγαλύτερο βάθος στο ρόστερ από τους άλλους διεκδικητές του τίτλου και κυρίως είναι μπολιασμένος με τον πρωταθλητισμό. Προφανώς και δεν θα πρέπει να ανοίξουν σαμπάνιες στον Ρέντη για το διπλό επί του ΟΦΗ, έναν αντίπαλο που με τη σειρά του τώρα χτίζεται λόγω των μεταγραφών που έγιναν τον Σεπτέμβριο. Ωστόσο, έβγαλε χαρακτήρα ανατρέποντας το εις βάρος του σκορ και αυτό θα πρέπει να πιστωθεί στους πρωταθλητές. Είχαμε ξεχάσει πώς ήταν για τον Ολυμπιακό να φέρνει… τούμπα καταστάσεις, όταν βρίσκεται πίσω στο σκορ.

Τέλος, ο ΠΑΟΚ συμπεριφέρεται λες και έχει αποδεχτεί τη μοίρα του. Ο Λουτσέσκου, λόγω των τερμάτων που δέχεται στο φινάλε, βρήκε τη δικαιολογία ότι η ομάδα του πληρώνει το παραμικρό λάθος (εννοώντας προφανώς ότι δεν συμβαίνει το ίδιο με τα λάθη που κάνουν οι υπόλοιποι «μεγάλοι») και γι’ αυτό χάνει βαθμούς στο Ηράκλειο και στη Λιβαδειά. Δεν εξηγεί, όμως, για ποιον λόγο ο ΠΑΟΚ οπισθοχωρεί και, αντί να «τελειώνει» τα ματς, δίνει τη δυνατότητα στον αντίπαλο να κυνηγήσει την ισοφάριση.