Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2022

Ολυμπιακός – Λαμία 2-0: Έκανε το καθήκον του και τώρα… Λεωφόρος!

Ολυμπιακός – Λαμία 2-0: Έκανε το καθήκον του και τώρα… Λεωφόρος!  

Ο Ολυμπιακός δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα απέναντι στην Λαμία στο Καραϊσκάκη (2-0), βγάζοντας ποιότητα για μεγάλα διαστήματα, αλλά δίνοντας τη δυνατότητα και στους φιλοξενούμενους να απειλήσουν σε μια-δυο περιπτώσεις. Τελικά, οι «ερυθρόλευκοι» χάρη στα υπέροχα τέρματα των Χάμες (22’) και Μπακαμπού (28’) έφτασε σε μία άνετη επικράτηση, ενώ είχαν δοκάρι με τον Ιν Μπομ (56’) και αρκετές ευκαιρίες στο τελευταίο 20λεπτο του ματς. Πλέον, ο Ολυμπιακός καλείται σε εβδομάδα να πάει στο ντέρμπι της Λεωφόρου για να μειώσει τη διαφορά από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό. 

Δεν είχε ιδιαίτερες εκπλήξεις η ενδεκάδα του Μίτσελ για λογαριασμό του Ολυμπιακού. Έχοντας εκτός αποστολής τον Εμβιλά, η παρουσία του Σαμασέκου στα χαφ ήταν μονόδρομος, όπως και το 4-2-3-1. Ο Πασχαλάκης βρέθηκε στα γκολπόστ, οι Άβιλα, Μπα, Ντόι και Ρέαμπτσιουκ στην τετράδα της άμυνας, ο Σαμασέκου με τον Ιν Μπομ στα χαφ, οι Μπιέλ (δεξιά), Μασούρας (αριστερά) στα πλάγια και ο Χάμες Ροντρίγκες πίσω από τον Μπακαμπού ή ορισμένες φορές ήταν και δίπλα στον Γαλλοκονγκολέζο επιθετικό. Από την πλευρά του ο Τζιανλούκα Φέστα επέλεξε το 4-2-3-1 για την Λαμία, δείχνοντας ότι κατέβηκε στο Καραϊσκάκη να παίξει ποδόσφαιρο και όχι… ταμπούρι.

Ούτε μισή ώρα δεν χρειάστηκε ο Ολυμπιακός για να προηγηθεί με 2-0 και ουσιαστικά να βάλει τις βάσεις για την κατάκτηση της νίκης. Η Λαμία που δεν έπαιξε κλειστά, αλλά προσπάθησε στο πρώτο 20λεπτο να σπάσει τον ρυθμό των Πειραιωτών, άντεξε για 22 λεπτά, μέχρι που μία ωραία έμπνευση του Ιν Μπομ με πάσα – λόμπα και μία περίεργη φαλτσαριστή κεφαλιά του Χάμες Ροντρίγκες που αιφνιδίασε άπαντες στο φαληρικό γήπεδο, είχε ως αποτέλεσμα να φέρει το 1-0. Έως τότε ο Ολυμπιακός είχε να επιδείξει μία καλή «μπούκα» του Άβιλα και γύρισμα προς τον Χάμες (έχασε το κοντρόλ) στο 3’ και ένα καλό σουτ του Μπιέλ που έδιωξε ο Σαράνοφ στο 16’. Ειδικά ο Μπιέλ έδειχνε να πατάει καλά στο χορτάρι τη στιγμή που ο Ολυμπιακός δεν έβρισκε τον απαιτούμενο ρυθμό. Μετά το 22’ είδαμε ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι , με την Λαμία να παίζει λίγο πιο ψηλά τις γραμμές της και εν τέλει από μία βαθιά μπαλιά του Ντόι να βγαίνει ο Μπακαμπού στην πλάτη του Αντέτζο και με εύστοχο πλασέ να γράφει το 2-0 στο 28’. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν ξανά να βάλουν κάτω την μπάλα και να την κυκλοφορήσουν, όμως, δεν ήταν εύκολο να αντιμετωπίσουν έναν Ολυμπιακό που είχε την κατοχή και την πρωτοβουλία και έφτασε κοντά στο 3-0 στο 43’, αλλά ο Μπιέλ που επιχείρησε να βάλει ένα γκολ αλά… Αγρινίου, είδε τον Σαράνοφ να απογειώνεται και να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ. Ο Πασχαλάκης δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα, με τους φιλοξενούμενους να έχουν ένα σουτ του Τζανδάρη πολλά μέτρα άουτ (32’) και άλλη μία προσπάθεια του Γιακουμάκη να σταματάει από τον Σωκράτη (38’). Ο Ολυμπιακός λοιπόν δίχως να πατήσει ιδιαίτερο γκάζι, πήγε στο ημίχρονο προηγούμενος με 2-0.

Ο Ολυμπιακός μπήκε... ματιασμένος στο δεύτερο ημίχρονο, δεν ήταν αυτός που έπρεπε και επέτρεψε στην Λαμία να τον απειλήσει από το 49' έως το 54' τρεις φορές (Κορνέζος 49', Γιακουμάκης 52', Ντε Βινσέντι 54'), δίχως όμως να χρειαστεί να κάνει κάποια μεγάλη επέμβαση ο Πασχαλάκης. Οι Πειραιώτες που άρχισαν μετά το πρώτο 10λεπτο να πατούν καλά στο χορτάρι, είχαν το δοκάρι με τον Ιν Μπομ στο 56' και εν συνεχεία άρχισε να απειλούν τον Σαράνοφ προς το τελευταίο 20λεπτο. Αρχικά στη διπλή ευκαιρία με τους Χάμες και Μαρσέλο (73') και εν συνεχεία με τον Ελ Αραμπί (80', 83'). Το 2-0 έμεινε έως το τέλος, με τον Μίτσελ να ρίχνει στη μάχη και τον Βαλμπουενά που με κάποιες προσπάθειές του επιχείρησε να προκαλέσει προβλήματα στην άμυνα της Λαμίας.  

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Άβιλα, Μπα (11’ λ.τρ. Παπασταθόπουλος), Ντόι, Ρέαμπτσιουκ (60’ Μαρσέλο), Σαμασέκου, Ιν Μπομ Χουάνγκ, Μασούρας (60’ Βαλμπουενά), Μπιέλ, Χάμες (74' Βρουσάι), Μπακαμπού (74' Ελ Αραμπί).

ΛΑΜΙΑ: Σαράνοφ, Αντέτζο, Νούνιες, Γιακουμάκης (86’ Καραμάνος), Ντε Βινσέντι (69’ Ρόμανιτς), Σλίβκα, Σίμον, Γκοράνοφ (86’ Σαραμαντάς), Ασκόφσκι (58’ Μαρμεντίνι), Τζανδάρης, Κορνέζος.