Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022

Ολυμπιακός-Καραμπάγκ 0-3: Έχει χάσει την αίγλη του

 Ολυμπιακός-Καραμπάγκ 0-3: Έχει χάσει την αίγλη του

Σε ένα ματς που ο Ολυμπιακός έπαιζε την ευρωπαϊκή του ύπαρξη γνώρισε βαριά εντός έδρας ήττα από την Κάραμπαγκ με σκορ 3-0. Η ομάδα του Πειραιά αν και έκανε ένα καλό πρώτο ημίχρονο δεν μπόρεσε να δώσει συνέχεια στην επανάληψη και ηττήθηκε από τους Αζέρους με το βαρύ 3-0 στο "Γ. Καραϊσκάκης" προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις του κόσμου τους. Πλέον οι Πειραιώτες είναι ζωντανοί για την 3η θέση του ομίλου και αυτό χάρη στην ήττα της Ναντ. 

Όπως προέκυπτε από το ρεπορτάζ της Τετάρτης ο Μίτσελ παρέταξε τον Ολυμπιακό με τριάδα στην άμυνα και όχι τετράδα που επικοινώνησε μέσω των social media πριν την έναρξη της αναμέτρησης. Οι Πειραιώτες έπαιξαν με Βρσάλικο, Εμβιλά και Σισέ στα στόπερ έχοντας δεξιά τον Άβιλα και αριστερά τον Ρέαμπτσιουκ. Μπουχαλάκης, Κούντε και Μπιέλ έπαιζαν στη μεσαία γραμμή με τον Γκάρι να κινείται πιο κοντά στον Ουί Τζο. Από την άλλη πλευρά η ενδεκάδα της Καραμπάγκ δεν είχε μεγάλες εκπλήξεις με τον Αντράντε να ξεκινάει δεξιά στην επίθεση και τον Ζουμπίρ αριστερά, ενώ ο Οβουσού έπαιζε στην κορυφή.

Το ματς ξεκίνησε με την Καραμπάγκ να χτυπάει καμπανάκι και να σκοράρει στο 5', αλλά το γκολ ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ. Από τη στιγμή ο Ολυμπιακός δεν βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ γρήγορα βρήκε τα πατήματα του και άρχισε να κάνει το παιχνίδι του. Οι Πειραιώτες άσκησαν πίεση στους Αζέρους με σκοπό να μην τους αφήσουν να κυκλοφορήσουν τη μπάλα. Και το πέτυχαν αυτό σε πολύ μεγάλο βαθμό. Η Καραμπάγκ δεν κατάφερε να κάνει το παιχνίδι της και είναι αλήθεια ότι πρόκειται για ένα σύνολο με αυτοματισμούς που δεν μπόρεσε να λειτουργήσει όπως θέλει. Ο Ολυμπιακός είχε σωστές αλληλοκαλύψεις και γρήγορες κόντρες με κύριο εκφραστή τον Μπιέλ.

Από την πλευρά της η Κάραμπαγκ προσπάθησε κυρίως από τη δεξιά της πλευρά με τον Αντράντε να χτυπήσει στην αριστερή πτέρυγα του Ολυμπιακού. Από εκεί έκανε κάποιες επικίνδυνες φάσεις, αλλά όποια φάση πήγε να δημιουργήσει πρόβλημα σταμάτησε πάνω στον Εμβιλά. Ο Γάλλος έκανε ένα συγκλονιστικό πρώτο ημίχρονο, αλλά το μυστικό για τον Ολυμπιακό ήταν οι γρήγορες ανακτήσεις της μπάλας. Ευκαιρίες έκανε ο Ολυμπιακός και μάλιστα αρκετές, αλλά του έλειψαν τα σωστά τελειώματα για να προηγηθεί στο πρώτο μέρος στο οποίο δεν είχε την κατοχή (40-60), αλλά είχε τις φάσεις. Το 0-0 δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του ρέφερι.

Στην επανάληψη το σκηνικό δεν άλλαξε. Ο Ολυμπιακός ήταν η ομάδα που έβγαζε επιθετικότητα στο παιχνίδι της και προσπάθησε να περιορίσει αρκετά τους Αζέρους. Και είναι γεγονός ότι ως ένα σημείο το είχε καταφέρει. Οι «ερυθρόλευκοι» πάλευαν το ματς και έδειχναν να είναι αυτοί που πλησιάζουν στο γκολ. Όλα αυτά μέχρι το 60' όταν ο Μίτσελ έβαλε τον Μαρσέλο και τον Μασούρα βγάζοντας τον εξαιρετικό Εμβιλά από την άμυνα και βάζοντας τον Ρέαμπτσιουκ στην τριάδα. Ο Ολυμπιακός άφησε χώρους στην Καραμπάγκ με αποτέλεσμα να εκδηλώσεις γρήγορες αντεπιθέσεις.

Το παιχνίδι είχε αρχίζει να παίζεται στην κόψη του ξυραφιού με τον Ολυμπιακό να επιτίθεται, αλλά να δείχνει πως είχε χάσει τη συνοχή του. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα στο 68'μία εξαιρετική κόντρα της Καραμπάγκ να φέρει και το γκολ με τον Οβουσού. Σε εκείνο το σημείο έγινε το 0-1 για τους Αζέρους. Ο Ολυμπιακός στη συνέχεια είχε ένα δοκάρι σε μία έμπνευση του Μασούρα, αλλά δεν βρήκε τα ψυχικά αποθέματα για να πάρει κάτι από αυτό το παιχνίδι. Στο 82' οι Αζέροι πέτυχαν και δεύτερο γκολ με τον Βέσοβιτς έπειτα από ένα τραγικό λάθος του Σισέ. Η Καραμπάγκ δεν σταμάτησε και στο 86' πέτυχε και τρίτο γκολ με τον Σεϊντάγεφ. Κάπως έτσι ο Ολυμπιακός ηττήθηκε και από την Καραμπάγκ εντός έδρας και πλέον αντικειμενικός του στόχος είναι η τρίτη θέση στον όμιλο εάν φυσικά δεν πάρει κάποιον βαθμό στα επόμενα ματς η Ναντ.

Ολυμπιακός: Τζολάκης - Άβιλα, Βρσάλικο, Σισέ (83' Βαλμπουενά), Ρέαμπτσιουκ - Εμβιλά, Μπουχαλάκης (60' Μαρσέλο), Κούντε (74' Ιν Μπομ) - Μπιέλ, Γκάρι (60' Μασούρας), Ουί Τζο (74' Αμπουμπακάρ)

Καραμπάγκ: Μαγκαμεντάλιγιεφ – Βέσοβιτς, Μπ. Χουσεϊνοφ, Μουσταφαζάντε, Γιαφαρκουλίγιεφ (46' Μπαϊράμοφ)- Γκαράγιεφ, Ρίτσαρντ (65' Σεϊντάγεφ), Κάντι - Αντράντε (65' Ρομαό), Ζουμπίρ, Οβούσου.

Ένταση επικράτησε πριν την έναρξη της αναμέτρησης ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την Καραμπάγκ, εντός άλλα κυρίως εκτός, του «Γ. Καραϊσκάκης».

Αρκετή ώρα πριν τη σέντρα του αγώνα οπαδοί και αστυνομία που βρισκόταν μπροστά από τις θύρες του γηπέδου που ήταν κλειστές ήρθαν σ' αντιπαράθεση και υπήρξε και χρήση δακρυγόνων από πλευράς των δυνάμεων της τάξης. Η ένταση αυτή μεταφέρθηκε και εντός γηπέδου και είναι χαρακτηριστικό πως υπήρξε η ρίψη κάποιων κροτίδων και αντεγκλήσεων ανάμεσα στους οπαδούς και την αστυνομία.