Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2022

Συγκινητική συνέντευξη του Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανού

 

Κλίμα συγκίνησης επικράτησε στην τελευταία συνέντευξη του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανού, ο οποίος μετά από 41 ολόκληρα χρόνια ποιμαντορίας και ξεχωριστού έργου ανακοίνωσε την παραίτησή του, μια μέρα μετά από την απόφαση της Ιεράς Συνόδου να την αποδεχτεί. Σημαντική αναφορά στο λόγο του έκανε τόσο στο έργο, που επιτέλεσε όλα τα χρόνια που βρισκόταν στη θέση, αλλά και στη διαδικασία διαδοχής της θέσης του.

Ο Σεβασμιότατος είχε στο πλευρό του καθ’ όλη τη διάρκεια τον Επίσκοπο Ωλένης κ.κ. Αθανάσιο και τον πρωτοσύγκελο της Μητρόπολης π. Ηλία Παπαγγελή. Στην από καρδιάς συνέντευξή του και μια ημέρα πριν τιμηθεί σε ειδική εκδήλωση από την Εκκλησία της Ελλάδος με την ύψιστη τιμή του χρυσού σταυρού του Αποστόλου Παύλου, μίλησε για τη διαδικασία διαδοχής του, ενώ στο ξεκίνημά του αναφέρθηκε στη σύνταξη της επιστολής παραίτησής του στις 24 Αυγούστου που απέστειλε στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο, επισημαίνοντας πως ήταν μια απόφαση την οποία σκέφτηκε αρκετά πριν την ανακοινώσει.

Μάλιστα αποκάλυψε πως η Διαρκής Ιερά Σύνοδος έκανε πολύ σύντομα δεκτή την παραίτηση του, με τη διαδικασία διαδοχής πλέον να έχει ξεκινήσει και τον ίδιο το Μητροπολίτη σε πολλές αποστροφές του λόγου του να εκφράζει την άποψη πως ιδανικός αντικαταστάτης του είναι ο επί σειρά ετών συνεργάτης του, Επίσκοπος Ωλένης κ.κ. Αθανάσιος, για τον οποίο έπλεξε το εγκώμιο και τον χαρακτήρισε ως την καλύτερη λύση για το νομό μιας και είναι γνώστης καταστάσεων και προσώπων, καθώς και αγαπητό πρόσωπο από τον κόσμο.