Πέμπτη 18 Αυγούστου 2022

Απόλλων Λεμεσού-Ολυμπιακός 1-1: «Μάγος» Χουάνγκ, αλλά η πρόκριση θα παιχτεί στο Φάληρο

 Απόλλων Λεμεσού-Ολυμπιακός 1-1: «Μάγος» Χουάνγκ, αλλά η πρόκριση θα παιχτεί στο Φάληρο 

Ο Ολυμπιακός δεν νίκησε τον Απόλλωνα Λεμεσού, αλλά έδειξε σημάδια ζωής χάρη στον Χουάνγκ που πέτυχε το πρώτο του γκολ στο 29'. Είχαν προηγηθεί οι Κύπριοι στο 18' με τον Γιάνγκα

Και αυτό το παιχνίδι έμεινε στο 1-1 όπως έγινε και με τα δύο προηγούμενα ματς στα προκριματικά. Ο Ολυμπιακός και Απόλλων Λεμεσού θα λύσουν τις διαφορές τους στο "Γ. Καραϊσκάκης" σε μία εβδομάδα, αλλά οι Πειραιώτες μπορούν να αισθάνονται αισιόδοξοι και αυτό οφείλεται στον Χουάνγκ. Ο Νοτιοκορεάτης στην πρώτη του συμμετοχή με την ερυθρόλευκη φανέλα πέτυχε το γκολ στο 29' με το οποίο ισοφάρισε το τέρμα του Γιάνγκα στο 18'. Οι Πειραιώτες είχαν και δοκάρι στο 17' με τον Κούντε, ενώ όσο ήταν στο γήπεδο ο Χουάνγκ ήταν άλλη ομάδα, επιθετική και γρήγορη.

Μία αλλαγή είχε η ενδεκάδα του Ολυμπιακού σε σχέση με το παιχνίδι της Μπρατισλάβας. Ο Μασούρας ήταν ανέτοιμος να παίξει από την αρχή κι έτσι τη θέση του πήρε ο Χουάνγκ, ο οποίος έπαιξε πίσω από τον Ελ Αραμπί και πολλές φορές γινόταν και δεύτερος επιθετικός. Ο Ζινκερνάγκελ από την πλευρά του μετατοπίστηκε στην αριστερή πλευρά με τον Ραντζέλοβιτς να παίζει δεξιά. Από την άλλη πλευρά ο Νταβίντ Καταλά παρέταξε τον Απόλλωνα με το γνώριμο 4-4-2 με Γιάνγκα και Ντιγκινί στην επίθεση και τον Κολ με τον Χάμπος να παίζουν στη μεσαία γραμμή.

Ο Απόλλων από το ξεκίνημα της αναμέτρησης φρόντισε να δείξει ότι θα είναι σκληρό καρύδι. Έβγαλε τρεξίματα στο γήπεδο πιέζοντας πολύ τον Ολυμπιακό και μη επιτρέποντας του να κυκλοφορήσει τη μπάλα. Η ομάδα του Πειραιά είχε το γνωστό της πρόβλημα να μην μπορεί να κρατήσει τη μπάλα στα πόδια της. Ωστόσο η παρουσία του Χουάνγκ φαινόταν ότι κάτι θα της δώσει. Παρόλα αυτά οι Κύπριοι είχαν βάλει στο "σημάδι" τον Ρέαμπτσιουκ και από την πλευρά του εκδήλωσαν κατά κύριο λόγο τις επιθέσεις τους. Στο 18' ο Απόλλων ευνοήθηκε από τις κόντρες και ο Γιάγκα έκανε το 1-0. Ένα λεπτό νωρίτερα ο Ολυμπιακός είχε δοκάρι με τον Κούντε, ενώ στο 11' σωστά είχε ακυρωθεί γκολ του Πίττα. Η ομάδα της Λεμεσού ήταν αρκετά επικίνδυνη στο γήπεδο, αλλά ο Ολυμπιακός σιγά-σιγά άρχισε να παίρνει μέτρα στο γήπεδο.


Εμβιλά και Κούντε κέρδισαν πολλές μάχες στη μεσαία γραμμή, ενώ από αριστερά ο Ζινκερνάγκελ συνδυαζόταν άψογα με τον Ρέαμπτσιουκ, ο οποίος από ένα σημείο και μετά ανέβασε την απόδοση του. Έτσι στο 29' ήρθε το όμορφο γκολ του Χουάνγκ, ο οποίος φαινόταν πως έδινε στον Ολυμπιακό αυτό που του έλειπε. Από εκείνο το σημείο και μετά η ομάδα του Πειραιά κυριάρχησε στο γήπεδο και έψαξε και δεύτερο γκολ. Μετά το 1-1 ο Απόλλων δεν μπόρεσε να απειλήσει κι έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με αυτό το σκορ.

Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός μπήκε αφιονισμένος στο γήπεδο και αποφασισμένος να πετύχει και δεύτερο γκολ για να φύγει νικητής από την Κύπρο. Ο Χουάνγκ ήταν ο κινητήριος μοχλός της ομάδας του Πειραιά. Ο παίκτης που από τα πόδια του περνούσαν τα πάντα άλλαξε όλη την εικόνα του Ολυμπιακού. Οι "ερυθρόλευκοι" μέχρι το 66' έκαναν ό,τι ήθελαν στο γήπεδο. Για να ακριβολογούμε ο Χουάνγκ έκανε ό,τι ήθελε και το μόνο που έλειψε ήταν το γκολ με τον Ελ Αραμπί να χάνει απίστευτες ευκαιρίες για την κλάση του.

Στο 66' ο Νοτιοκορεάτης έγινε αναγκαστική αλλαγή λόγω τραυματισμού και από εκείνο το σημείο και μετά το παιχνίδι άλλαξε. Ο Ολυμπιακός δεν είχε τη σπιρτάδα που είχε μέχρι το 65'. Ο Απόλλων άρχισε να παίρνει μέτρα στο γήπεδο και να προσπαθεί να πετύχει το δεύτερο γκολ που θα του έδινε τη νίκη. Οι Κύπριοι εκμεταλλεύτηκαν στο φινάλε την οπισθοχώρηση του Ολυμπιακού και στο 90+5 σκόραραν με τον Χέντι αλλά το γκολ ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ. Το ματς χάλασε, ο ρυθμός έπεσε και τελικά το 1-1 παρέμεινε και οι δύο ομάδες θα λύσουν τις διαφορές τους σε μία εβδομάδα στο Καραϊσκάκη.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥ: Α. Γιοβάνοβιτς - Καμπράλ Πειμπέρνς, Ρομπέρζ, Χαμάς – Κυριάκου (60' Μπα), Κολ, Βα (46' Ονγκεντά), Πίττας – Γιάνγκα (60' Σαχάρ), Ντιγκινί (73' Χέντι)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Βατσλίκ – Άβιλα, Σισέ, Μπα, Ρέαμπτσιουκ – Εμβιλά, Χουάνγκ (66' Αγκιμπού), Κούντε (90+2 Μπουχαλάκης) – Ζινκερνάγκελ (79' Βρουσάι), Ραντζέλοβιτς (79' Ντε Λα Φουέντε), Ελ Αραμπί (67' Χασάν)