Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022

Ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου για τους Έλληνες φοιτητές στην Ουκρανία

  

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, μετά από πρόταση των Συμβούλων της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου » Θανάση Πετράκου και Δημοσθένη Δρούγκα, ενέκρινε ομόφωνα, ψήφισμα για τους Έλληνες φοιτητές, που σπουδάζουν στα Πανεπιστήμια της Ουκρανίας.

Μεταξύ άλλων, το ψήφισμα αναφέρει:

” (…) Μεταξύ αυτών που οι ζωές τους ανατράπηκαν ακαριαία από τον πόλεμο είναι και αυτές των Ελλήνων πολιτών που είχαν επιλέξει να φοιτήσουν σε ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της Ουκρανίας. Ο πόλεμος τους υποχρέωσε να διακόψουν τις σπουδές τους και κάνοντας τη λογική επιλογή να θέσουν ως προτεραιότητα την ασφάλειά τους, έλαβαν την απόφαση να επιστρέψουν στην Ελλάδα.

Συνεπώς το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου συμμεριζόμενο την αγωνία των 200 φοιτητών και των οικογενειών που σπουδάζουν στα Πανεπιστήμια της Ουκρανίας, καλεί την Ελληνική κυβέρνηση και ειδικότερα το Υπουργείο Παιδείας, να εγκρίνει στους Έλληνες φοιτητές που έχουν διακόψει, εξαιτίας του συνεχιζόμενου πολέμου, τις σπουδές τους στην Ουκρανία, και σε όσους βέβαια το επιθυμούν, τη συνέχιση των σπουδών τους σε αντίστοιχες σχολές ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας “.