Σάββατο 2 Απριλίου 2022

Νίκη του ΟΦΗ στη Λαμία , ισοπάλια σε Τρίπολη και Νίκαια

 Λαμία – ΟΦΗ 1-2: Οι Κρητικοί στέλνουν στα μπαράζ τους «κυανόλευκους»

 Το 0-0 μεταξύ Αστέρα Τρίπολης και Ατρομήτου για τη 2η αγωνιστική των playout της Super League οφείλεται κυρίως στον Ανδρέα Γιαννιώτη που κατέβασε... ρολά, ενώ την μία φορά που δεν μπόρεσε να επέμβει η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι του δίνοντας έναν πολύτιμο πόντο στην ομάδα των Δυτικών Προαστίων. Η οποία από το 85' έπαιξε με 10 λόγω αποβολής του Άλιμπεκ. Οι Αρκάδες που στο αντίστοιχο ματς της κανονικής διάρκειας είχαν συντρίψει τους Περιστεριώτες 6-2 δεν βρήκαν δίχτυα εξαιτίας του αντίπαλου γκολκίπερ που σταμάτησε τους Σίτο, Μπενίτο, Κρεσπί στο πρώτο μέρος, ενώ στην επανάληψη σταμάτησε σε τετ α τετ τον Ριέρα με την απόκρουση του αγώνα (52') και λίγο αργότερα τον Μπενίτο.

Τη μοναδική φορά που δεν κατάφερε ν' αποκρούσει το έκανε για λογαριασμό του το ...δοκάρι (52') σε κεφαλιά του Πίτσου Ατιένθα.

Από την άλλη η ομάδα του Κρις Κόουλμαν απείλησε με δύο μακρινά σουτ του Ναμπί στο πρώτο μέρος ενώ στην επανάληψη ήταν εντελώς ακίνδυνη απέναντι σε εκείνη του Ράσταβατς.

Μάλιστα από το 85' οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν με 10 λόγω αποβολής για αψυχολόγητο σπρώξιμο του Άλιμπεκ στον Μπενίτο κι ενώ είχε καταλογιστεί φάουλ υπέρ του Ρουμάνου...

Παρόλα αυτά η ομάδα των Δυτικών Προστείων κράτησε κι αύξησε τη διαφορά της από την προτελευταία Λαμία (+6) και τα ...ντράβαλα και γκρέμισε από την κορυφή των play out τους γηπεδούχους.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς):Τσιφτσής – Καρμόνα (65’ Ρούμπεν Γκαρθία), Πίτσου, Αντζουλάς, Τασουλής - Βαλιέντε (90' Μπαράλες), Σανταφέ (65’ Κανελλόπουλος) – Ριερα (λ.τρ. 80’ Σονί) , Σίτο, Κρέσπι (65’ Τιλίκα) - Μπενίτο.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Κρις Κόουλμαν): Γιαννιώτης - Κιβρακίδης, Χατζηϊσαΐας (λ.τρ. 46’ Στρούγγης), Μαυρομμάτης, Καστεγιάνο - Χαρίσης (89' Καρτάλης), Σάλομον, Έρλινγκμαρκ – Μουνίθ 4 (77’ Άλιμπεκ), Ναμπί (89' Ντένιτς) - Κουλούρης. 

Με το «διπλό» έφυγε ο ΟΦΗ από το «Αθανάσιος Διάκος» και στέρησε την ευκαιρία στη Λαμία να απομακρυνθεί από τη θέση που οδηγεί στα μπαράζ παραμονής του πρωταθλήματος της Super League.

Η ομάδα του Νίκου Νιόπλια πανηγύρισε την παρθενική της νίκη στα πλέι-άουτ του πρωταθλήματος επικρατώντας 2-1 των «κυανόλευκων», οι οποίοι με την τέταρτη σερί τους εντός έδρας ήττα παρέμειναν στην προτελευταία θέση της κατάταξης.

Η κρητική ομάδα παρουσιάστηκε ανώτερη στον αγωνιστικό χώρο στο ξεκίνημα της συνάντησης, απέναντι σε μία Λαμία που συνάντησε προβλήματα στην δημιουργία ευκαιριών. Έτσι, στο 29’ οι φιλοξενούμενοι δικαιώθηκαν για την υπεροχή τους και άνοιξαν το σκορ με το διαγώνιο σουτ του Στάικου. Όπως αποδείχτηκε βέβαια, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη.

Η Λαμία ανέβασε την απόδοσή και παρότι δεν αξιοποίησε δύο τεράστιες ευκαιρίες που της παρουσιάστηκαν πριν την εκπνοή του 45λεπτου (38’ και 40’), τελικά στο 51’ έφτασε στην ισοφάριση με το εντυπωσιακό γυριστό σουτ του Λούκας.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν στη συνέχεια να πετύχουν και την ανατροπή. Αντ’ αυτού όμως, στο 76’ ο ΟΦΗ κέρδισε πέναλτι για χέρι του Αντέτζο έπειτα από κεφαλιά του Λάμπρου και ο Λουίζ Φελίπε το μετέτρεψε σε γκολ για το 1-2.

Ως το φινάλε παρά τις εκατέρωθεν επιθετικές προσπάθειες το σκορ δεν άλλαξε και η κρητική ομάδα έφυγε με το «διπλό» από τη Φθιώτιδα.

ΛΑΜΙΑ: Σαράνοφ - Σαραμαντάς, Αντέτζο, Λουκας Άλβες, Σιμόν – Μπανγκουρά (66’ Αραμπούλι), Γκέντσογλου (46’ Ντελ Πίνο), Μπεχαράνο (80’ Μανούσος), Νούνιες, Καραμάνος (71’ Τζανδάρης) - Ρόμανιτς

ΟΦΗ: Σωτηρίου – Μαρινάκης, Πασαλίδης, Βούρος, Γιαννούλης (60’ Ραχμάν) – Μπουζούκης (77’ Διαμαντής), Στάικος (66’ Τοράλ), Μεγιάδο, Νέιρα, Τσιλιανίδης (65’ Λάμπρου) - Λουίζ Φελίπε 

Ούτε στην τρίτη αναμέτρηση των δύο ομάδων στο πρωτάθλημα έμελλε να υπάρξει νικητής. Ιωνικός και Βόλος έμειναν για άλλη μια φορά στην ισοπαλία, από την οποία ωστόσο οι φιλοξενούμενοι είναι αναμφίβολα οι κερδισμένοι.

Κι αυτό διότι το τελικό 2-2 έμοιαζε πολύ μακρινό για τους Βολιώτες μέχρι το 65ο λεπτό της συνάντησης, όταν το σκορ ήταν στο 2-0 χάρη σε δύο γκολ του Μάντζη από ισάριθμες ασίστ του Άοσμαν.

Σε εκείνο το σημείο πήρε το... όπλο του ο Φερνάντες, ο οποίος μείωσε με μια «φωτοβολίδα» από τα 30 μέτρα, ενώ έξι λεπτά αργότερα σε μια άτυχη στιγμή ο Μύγας έκανε άθελά του χέρι εντός περιοχής (πέφτοντας στο έδαφος), δίνοντας την ευκαιρία στον Φαν Βέερτ να ισοφαρίσει από τα έντεκα βήματα.

Στα αξιοσημείωτα του αγώνα ο σοκαριστικός τραυματισμός του Ρομέρο στο 18ο λεπτό, όταν ο αμυντικός των «κυανέρυθρων» της Μαγνησίας συγκρούστηκε κεφάλι με κεφάλι με τον Κάνιας σε εναέρια μονομαχία, πέφτοντας στο έδαφος χωρίς τις αισθήσεις του.

Το ευχάριστο ήταν ότι ο Ουρουγουανός μπακ συνήλθε πολύ γρήγορα δείχνοντας ότι δεν έχει κάτι σοβαρό, μετά την άμεση ιατρική φροντίδα που έλαβε. Λίγο μετά ο Ρομέρο μεταφέρθηκε προληπτικά στο νοσοκομείο, ώστε να υποβληθεί στις απαραίτητες εξετάσεις. 

ΙΩΝΙΚΟΣ (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης – Μύγας Τσιγκρίνσκι Σάντσες Βαλεριάνος – Ρομαό Ντάλσιο (76’ Κιάκος) Άοσμαν (76’ Πλατέλλας) – Κάνιας Λένις (84’ Βαλέντε, 90'+3' Τσιριγώτης) Μάντζης (76’ Τουράμ).

ΒΟΛΟΣ (Κώστας Μπράτσος): Κλέιμαν – Γκιουλέν Άλχο Ρομέρο (25’ λ. τρ. Ρίνερ) Φεράρι – Πουρίτα (54’ Ρεγκατέν) Φερνάντες – Νίνης (54’ Μεταξάς) Μπαριέντος Μπαρτόλο (78’ Ροσέρο) – Φαν Βέερτ.

 

Η βαθμολογία των play out

ΟΦΗ 40

Αστέρας 39

Παναιτωλικός 32

Βόλος 31

Ιωνικός 30

Ατρόμητος 27

Λαμία 21

Απόλλων Σμύρνης 16

Οι υπόλοιπες αγωνιστικές

3η αγωνιστική

Αστέρας – Ιωνικός

Βόλος – Λαμία

ΟΦΗ – Απόλλων Σμύρνης

Παναιτωλικός – Ατρόμητος

4η αγωνιστική

Απόλλων Σμύρνης – Βόλος

Ατρόμητος – ΟΦΗ

Παναιτωλικός – Αστέρας

Λαμία – Ιωνικός

5η αγωνιστική

Αστέρας – Λαμία

Βόλος – Ατρόμητος

Ιωνικός – Απόλλων Σμύρνης

ΟΦΗ – Παναιτωλικός

6η αγωνιστική

Απόλλων Σμύρνης – Λαμία

Ατρόμητος – Ιωνικός

ΟΦΗ – Αστέρας

Παναιτωλικός – Βόλος

7η αγωνιστική

Αστέρας – Απόλλων Σμύρνης

Βόλος – ΟΦΗ

Ιωνικός – Παναιτωλικός

Λαμία – Ατρόμητος