Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021

Super League: Αυλαία με τρία παιχνίδια - Το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής

 Αστέρας Τρίπολης – Παναθηναϊκός: Όλοι διαθέσιμοι κόντρα στους πράσινους 

Με τρεις αναμετρήσεις αρχίζει σήμερα η δράση στη Super League στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής, με πρώτη χρονικά αυτή στο Περιστέρι ανάμεσα στον γηπεδούχο Ατρόμητο και τον Ιωνικό. Αμφότερες οι ομάδες προέρχονται από βαριές εκτός έδρας ήττες με… θύτες την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό και φυσικά στοχεύουν στην άμεση αγωνιστική ανάκαμψη. 

Ο μεγαλομέτοχος της περιστεριώτικης ΠΑΕ, Γιώργος Σπανός είχε την Πέμπτη (21/10) συνάντηση με τους παίκτες σε εστιατόριο της πόλης των δυτικών προαστίων αμέσως μετά την προπόνηση.Εκεί ο Σπανός τούς εξήγησε ότι τους έχει απόλυτη εμπιστοσύνη και πως είναι σίγουρος ότι θα ανατρέψουν την κατάσταση. Οι γηπεδούχοι βρίσκονται σε ελαφρώς χειρότερη βαθμολογική θέση, δεδομένου ότι είναι μία από τις δύο ομάδες που αγνοούν τη νίκη στο πρωτάθλημα (μαζί με τη Λαμία), ωστόσο και ο Ιωνικός βρίσκεται χαμηλά στην κατάταξη και θα επιδιώξει το θετικό αποτέλεσμα, τόσο για βαθμολογικούς όσο και για ψυχολογικούς λόγους.Με απογευματινή προπόνηση ολοκλήρωσε την προετοιμασία του ο Ιωνικός.
Ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι και ο Ρεϊνάλντο Λένις συνέχισαν τη θεραπεία και το ατομικό πρόγραμμα που ακολουθούν. Ατομικά γυμνάστηκε και ο Χοσέ Κάνιας, ενώ ο Κώστας Τσιριγώτης υπέστη διάστρεμμα κατά τη διάρκειας της προπόνησης, με συνέπεια να μείνει εκτός αποστολής, όπως βρίσκεται καιο τιμωρημένος Σαλβαδόρ Σάντσεζ, ο οποίος είχε αποβληθεί στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Αμέσως μετά το τέλος της προπόνησης, ο Δημήτρης Σπανός ανακοίνωσε την αποστολή που αποτελείται από τους εξής: Αναγνωστόπουλος, Χουτεσιώτης, Λέιτε, Βαφέας, Φουρλάνος, Ντελγκάδο, Βαλεριάνος, Μύγας, Κιάκος, Κωνσταντινίδης, Μουστάκης, Γκοτσούλιας, Άοσμαν, Ντάλσιο, Πογοσιάν, Ρομαό, Μπάσα, Μάναλης, Καμπράλ, Ματσούκας, Τουράμ.

Λίγο αργότερα ο ουραγός Απόλλων Σμύρνης υποδέχεται τον ΠΑΣ Γιάννινα στη Ριζούπολη, σε μια συνάντηση με ξεκάθαρο φαβορί. Οι Ηπειρώτες προέρχονται μεν από την ήττα κόντρα στον Ολυμπιακό, ωστόσο ώθησαν στα άκρα τους πρωταθλητές Ελλάδας και σε κάθε περίπτωση έχουν αποδείξει ότι διαθέτουν σαφώς ποιοτικότερο σύνολο από την «Ελαφρά Ταξιαρχία». Η ομάδα του Ηρακλή Μεταξά ανακοίνωσε την αποστολή της, η οποία μετά τον αγώνα θα διανυκτερεύσει στην Αθήνα προκειμένου να μεταβεί για τη Λάρισα στο πλαίσιο του Κυπέλλου Ελλάδας. Η αποστολή αποτελείται από τους: Λοντίγκιν, Σούλη, Σάλιακα, Παντελάκη, Πίρσμαν, Εραμούσπε, Οικονομόπουλο, Καραγιάννη, Καραχάλιο, Κάργα, Ντομίνγκεθ, Γκαρντάβσκι, Λιάσο, Π. Τριάδη, Μπρένερ, Σνάιντερ, Μορέιρα, Μίνα, Περέα και Μιλιντσεάνου.

Στον αντίποδα, ο Απόλλων ορμώμενος από το ένστικτο της επιβίωσης θα ψάξει την πρώτη του νίκη στη σεζόν, προκειμένου να «ανασάνει» βαθμολογικά και να μη χάσει κι άλλο πολύτιμο έδαφος στη μάχη της σωτηρίας.

Το σημερινό πρόγραμμα κλείνει ο αγώνας του Αστέρα με τον Παναθηναϊκό στην Τρίπολη, ο οποίος αναμένεται ιδιαίτερα αμφίρροπος και ενδιαφέρων. Οι Αρκάδες παραδοσιακά ζορίζουν όποιον από τους μεγάλους τούς επισκέπτεται στην Τρίπολη,Ο προπονητής του Αστέρα , Μίλαν Ράσταβατς, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να έχει όλους τους παίκτες στη διάθεση του , ετοιμοπόλεμοι. Μαζί και ο Πίτσου Ατιένθα, ο οποίος απουσίασε από τη νίκη του Αστέρα απέναντι στον Απόλλωνα στη Ριζούπολη.

Υπενθυμίζεται ότι οι Αρκάδες δεν έχουν ξεκινήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο πρωτάθλημα και μόλις την περασμένη εβδομάδα πανηγύρισαν την πρώτη τους νίκη.

Oi«πράσινοι» καλούνται να δείξουν και μακριά από τη Λεωφόρο το αγωνιστικό πρόσωπο που έχουν παρουσιάσει στα τρία εντός έδρας παιχνίδια τους. Οι παίκτες που θα αποτελέσουν την 22μελή αποστολή είναι οι: Διούδης, Ξενόπουλος, Μπρινιόλι, Χουάνκαρ, Βέλεθ, Αλεξανδρόπουλος, Ιωαννίδης, Καρλίτος, Χατζηγιοβάνης, Χατζηθεοδωρίδης, Σάντσες, Ρούμπεν, Μπουζούκης, Βιγιαφάνιες, Αϊτόρ, Ενγκμπακοτό, Κώτσιρας, Σάρλια, Παλάσιος, Πούγγουρας, Μαουρίσιο, Βιτάλ.

Το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής:

Σάββατο (23/10)

Ατρόμητος - Ιωνικός (18:15)

Απόλλων Σμύρνης - ΠΑΣ Γιάννινα (19:00)

Αστέρας Τρίπολης - Παναθηναϊκός (20:30)

Κυριακή (24/10)

Άρης - Παναιτωλικός (16:00)

Βόλος - ΑΕΚ (16:00)

ΟΦΗ - Λαμία (18:15)

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ (20:30)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

( Σε 6 αγώνες)

1

Ολυμπιακός


 10 - 3

14

2

ΑΕΚ


13 - 6

13

3

ΠΑΟΚ


 12 - 7

13

4

Βόλος ΝΠΣ


15 - 12

13

5

Παναθηναϊκός


 13 -4

10

6

ΠΑΣ Γιάννινα


 5 - 4

9

7

ΟΦΗ


 7 - 8

7

8

Παναιτωλικός


 7 - 10

5

9

Αστέρας Τριπ.


 2 - 5

5

10

Ιωνικός


 3 - 9

5

11

Άρης


 5 - 2

5

12

ΠΑΣ Λαμία


 6 - 9

4

13

Απόλλων Σμ.


 2 - 12

2

14

Ατρόμητος  


 3 - 12

2







*Ο Άρης έχει τιμωρηθεί με -6 βαθμούς