Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021

ΒΟΥΛΗ-ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ: Εβδομαδιαίες Προτάσεις ΔEITE THN EΒΔΟΜΑΔΑ 11/10-17/10 2021

  

Μεγαλώσαμε πια!

Δευτέρα, 11/10 στις 23:00 


Ένα ντοκιμαντέρ της Μάιτε Αλμπέρντι για μια παρέα 40χρονων φίλων, που είναι συμμαθητές όλη τους σχε­δόν τη ζωή. Έχουν βαρεθεί πια και δεν θέλουν να υ­πακούουν στον κανονισμό του σχολείου. Μόνο που τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά γι’ αυτούς. Έχουν σύνδρομο Down και πρέπει να υφίστανται την απογο­ήτευση να ζουν σαν να ήταν ακόμη δέκα χρονών. Τι συμβαίνει στα παιδιά που θέλουν να ενηλικιωθούν, αλλά δυστυχώς δεν μπορούν και απλώς γερνούν;






Ο Άνθρωπος με το Χρυσό Χέρι

Τετάρτη, 13/10 στις 24.00








Ταινία του Ότο Πρέμινγκερ με τους: Φρανκ Σινάτρα, Κιμ Νόβακ, Έλινορ Πάρκερ, Ρόμπερτ Στράους (1956, ΗΠΑ). Ο Φράνκι Μασίν, επιδέξιος χαρτοπαί­κτης, βγαίνει από τη φυλακή αποφασισμένος να ξε­μπλέξει από τον εθισμό του στην ηρωίνη. Ονειρεύε­ται να γίνει ντράμερ, αλλά η άπληστη γυναίκα του τον πιέζει να συνεχίσει τη χαρτοπαιξία.










Τι Λέει ο Νόμος

Πέμπτη, 14/10 στις 23.00








Συζήτηση της Αλεξίας Κουλούρη με τους εισηγητές των κομμάτων για τις ρυθμίσεις του Υπουργείου Δι­καιοσύνης, για την ταχεία πολιτική δίκη, την ψηφιο­ποίηση της πολιτικής δικαιοσύνης και άλλες τροπο­ποιήσεις στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.









Η Βασίλισσα της Αφρικής

Παρασκευή, 15/10 στις 22:00








Ταινία σε σκηνοθεσία του Τζον Χιούστον με τους: Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ, Κάθριν Χέπμπορν, Ρόμπερτ Μόρλεϊ (ΗΠΑ, 1951). Σε ένα χωριό της Ανατολικής Αφρικής, λίγο μετά την έναρξη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, ο Τσάρλι, ένας αλκοολικός καπετάνιος φορ­τηγού πλοίου και η Ρόουζ, μια πουριτανή ιεραπόστο­λος, αντιμετωπίζουν τους κινδύνους της ζούγκλας, την ίδια στιγμή που το πλοίο τους καταδιώκεται από τους Γερμανούς. Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου για την ερμη­νεία του Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ.










Μικρά Μαθήματα για Έναν Μεγάλον Κόσμο

Σάββατο, 16/10 στις 18:00







Εκπομπή με την καθηγήτρια ιστορίας Μαρία Ευθυμί­ου, που προσεγγίζει κομβικά σημεία της παγκόσμιας ιστορίας και αποσκοπεί στο να κατανοήσουμε εξελί­ξεις, που επηρεάζουν έως σήμερα την ανθρώπινη μοί­ρα.










Τζακ Νίκολσον

Σάββατο, 16/10 στις 21:00








Ντοκιμαντέρ του Εμμανουήλ Νόμπεκτ (2019) για τον Τζακ Νίκολσον, έναν από τους κορυφαίους κινηματο­γραφικούς ηθοποιούς της γενιάς του, που έχει διακρι­θεί  τόσο σε κωμικούς, όσο και σε δραματικούς ρό­λους. Το ντοκιμαντέρ μας παρουσιάζει τη ζωή και το έργο αυτού του αινιγματικού ηθοποιού, που κατάφερε να βραβευθεί με 3 Όσκαρ, διατηρώντας παράλληλα την εικόνα ενός αντισυμβατικού σταρ.










«Εγώ, ο Ντάνιελ Μπλέικ»

Σάββατο, 16/10 στις 23:00




Ταινία σε σκηνοθεσία του Κεν Λόουτς. Συμπαραγωγή Αγγλίας-Γαλλίας-Βελγίου 2016. O Ντάνιελ Μπλέικ είναι ένας 59χρονος ξυλουργός από το Νιούκαστλ. Για πρώτη φορά μετά από ένα βαρύ καρδιακό επεισόδιο, θα χρειαστεί τη βοήθεια της πολιτείας για να ζήσει, όμως η γραφειοκρατία τον οδηγεί σε αδιέξοδο. Μέσα από την περιπέτεια αυτή, διασταυρώνεται με μια ανύ­παντρη μητέρα και τα δύο παιδιά της. Βρίσκοντας α­ναπάντεχη οικογενειακή θαλπωρή ο ένας στον άλλο, ενώνουν τις δυνάμεις τους και προσπαθούν να αντι­σταθούν στις δυσκολίες. Χρυσός Φοίνικας στο 69ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών.













Λουνάνα

Κυριακή, 17/10 στις 17:30







Ταινία σε σκηνοθεσία του Πάου Τσόινινγκ Ντόρχι (2019). Ένας νεαρός δάσκαλος στο σύγχρονο Μπου­τάν, ο Ugyen, παραμελεί τα καθήκοντά του, αφού ε­τοιμάζεται να φύγει στην Αυστραλία για να γίνει τρα­γουδιστής. Οι προϊστάμενοί του, υπό μορφή τιμωρίας, τον στέλνουν να ολοκληρώσει την υπηρεσία του στο πιο απομακρυσμένο σχολείο του κόσμου, στο χωριό Λουνάνα. Μετά από οκτώ ημέρες εξαντλητικής πεζο­πορίας μόνο για να φτάσει στο χωριό, συνειδητοποιεί ότι πρέπει να αποχαιρετήσει τις δυτικότροπες ανέσεις του.










Για το πλήρες κοινοβουλευτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής των Ελλήνων, επισκεφθείτε την παρακάτω διεύθυνση:

http://www.hellenicparliament.gr/Enimerosi/Vouli-Tileorasi/ programma/

 

Επικοινωνία

e-mail: tv-epikoinonia@parliament.gr

Τηλ: 210-3735035

 

Προτεραιότητα του καναλιού είναι η μετάδοση των κοινοβουλευτικών συνεδριάσεων. Επειδή η διάρκειά τους δεν μπορεί να προϋπολογιστεί με ακρίβεια, είναι πιθανόν να συμβαίνουν απροειδοποίητες αλλαγές στο τηλεοπτικό πρόγραμμα.

Βουλή Τηλεόραση- Επικοινωνία