Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2021

Ολυμπιακός - Αντβέρπ 2-1 Σώθηκε με οβίδα του Όλεγκ

 Ολυμπιακός-Αντβέρπ 2-1: Σώθηκε με οβίδα του Όλεγκ 

Με μία γκολάρα του Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ στο 88' ο Ολυμπιακός νίκησε 2-1 την Αντβέρπ και πήρε μία "χρυσή" νίκη. Ο Ελ Αραμπί το 1-0 στο 52' και ο Σαμάτα το 1-1 στο 75'.

Τα… χρειάστηκε ο Ολυμπιακός κόντρα στην Αντβέρπ, αλλά έστω και με την ψυχή στο στόμα κατάφερε και πήρε τη νίκη με σκορ 2-1 και να βάλει στο…

σακούλι του τους τρεις βαθμούς. Οι Πειραιώτες προηγήθηκαν στο 52' με τον Ελ Αραμπί, δέχτηκαν την ισοφάριση στο 75' με τον Σαμάτα και πήραν τη νίκη με το απίθανο γκολ του Ρέαμπτσιουκ στο 88'. Οι "ερυθρόλευκοι" είχαν καλές στιγμές στο ματς, αλλά έβγαλαν και πάλι στην επιφάνεια αρκετά από τα προβλήματα τους.

Στο αγαπημένο του 4-3-3 επέστρεψε ο Πέδρο Μαρτίνς στην αναμέτρηση με την Αντβέρπ. Μπουχαλάκης, Καμαρά και Εμβιλά συνέθεσαν την τριάδα στη μεσαία γραμμή με τους Ονιεκούρου, Αγκιμπούρ, Ελ Αραμπί να παίζουν στην επίθεση. Από την άλλη πλευρά ο Πίρσκε παρέταξε την Αντβέρπ με 4-1-4-1 με τον Ναϊγκολάν να παίζει μπροστά από την τετράδα της άμυνας, τους Βερστρέτε, Φίσερ, Μιγιόσι, Σαμάτα και τον Φρέι στην κορυφή.

Η Αντβέρπ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι προκειμένου να ανακόψει το ορμητικό ξεκίνημα του Ολυμπιακού, το οποίο περίμενε και λόγω της έδρας. Από το 10', όμως, οι Πειραιώτες πήραν τα ηνία της αναμέτρησης. Οι γηπεδούχοι πήραν τον έλεγχο της αναμέτρησης, κυκλοφόρησαν καλά τη μπάλα και έψαξαν τρόπους για να προκαλέσουν ρήγματα στην άμυνα των Βέλγων. Ο Ολυμπιακός πόνταρε πολλά στην ταχύτητα των Αγκιμπού, Ονιεκούρου για να φτιάξει φάσεις. Αμφότεροι ήταν δραστήριοι, ενώ από τους δύο μπακ ο Καρμπόβνικ ήταν αυτός που βγήκε περισσότερες φορές στην επίθεση. Παρόλα αυτά από τον Ολυμπιακό έλειπαν γι' ακόμα μία φορά οι ιδέες από το παιχνίδι του για να μπορέσει να δημιουργήσει φάσεις. Έφτιαξε μία με τον Μπουχαλάκη για τον Ελ Αραμπί που κόντραρε και η μπάλα πέρασε κόρνερ και άλλη μία στο 29' πάλι με τον Κρητικό χαφ να εκτελεί φάουλ και τον Σισέ να αστοχεί. Στο 38΄ο Ολυμπιακός βρήκε το γκολ όταν ο Καμαρά σέντραρε και ο Ελ Αραμπί έκανε επίδειξη των ικανοτήτων του, έβαλε υπέροχα το πόδι του, σκόραρε, όμως, το τέρμα ακυρώθηκε ως οφσάιντ για λίγα εκατοστά. Στα λεπτά που απέμεναν μέχρι το φινάλε η Αντβέρπ είχε τις στιγμές της, ενώ πήρε φάσεις εξαιτίας των λαθών και της ασυνεννοησίας του Σωκράτη με τον Σισέ. Κάπως έτσι το 0-0 έμεινε μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους.

Δυνατά μπήκε στο γήπεδο ο Ολυμπιακός στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου με αποτέλεσμα να πιέσει την Αντβέρπ και να την κλείσει στην περιοχή της. Κάπως έτσι στο 52' χάρη στην ποιότητα του Μαντί Καμαρά που έβγαλε μία εξαιρετική σέντρα ο Ελ Αραμπί με τρομερή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για να κάνει το 1-0. Οι Πειραιώτες ξεκίνησαν ιδανικά το δεύτερο μέρος με το παλικαρίσιο γκολ του Μαροκινού και στο 59' ο Σισέ δεν μπόρεσε να ευστοχήσει με κεφαλιά έπειτα από καλοχτυπημένο φάουλ του Μαντί. Μέχρι το 65' όλα πήγαιναν καλά για τον Ολυμπιακό, αλλά την ίδια ώρα η Αντβέρπο έβγαζε μία διάθεση να αντιδράσει. Έπαιρνε μέτρα στο γήπεδο και δειλά-δειλά έβγαινε στην επίθεση. Στο 67' ο Πίρσκε έριξε στο παιχνίδι φρέσκα πόδια και πήρε την κατοχή της μπάλας και τον έλεγχο της αναμέτρησης. Ο Εμβιλά είχε ήδη ζητήσει αλλαγή, διότι αισθανόταν ενοχλήσεις. Η Αντβέρπ πολιορκούσε την εστία του Ολυμπιακού και η εικόνα της αναμέτρησης δεν ήταν καθόλου καλή για τους γηπεδούχους. Κάπως έτσι στο 74' ο Μπένσον έβγαλε τη σέντρα και ο Σαμάτα με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-1. 

Οι Πειραιώτες από εκείνο το σημείο και μετά έπρεπε να αρχίσουν να πιέζουν και να τρέχουν. Ο Μαρτίνς έβαλε και τον Τικίνιο στο παιχνίδι και έριξε φρέσκα πόδια στα άκρα της επίθεσης. Το ματς, όμως, είχε ανοίξει αρκετά και η Αντβέρπ έκανε φάσεις. Οι Βέλγοι απειλούσαν τον Ολυμπιακό και έδειχναν ικανοί να κάνουν το 1-2. Τελικά ο Ολυμπιακός χάρη στο πείσμα του Βρουσάι που κράτησε τη μπάλα στο γήπεδο και τη ρέντα του Ρέαμπτσιουκ σκόραρε για το 2-1 και πήρε έτσι τη νίκη ξεκινώντας με το δεξί τις υποχρεώσεις του στον όμιλο. 

Ολυμπιακός: Βατσλίκ - Καρμπόβνικ, Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ - Εμβιλά (76' Βαλμπουενά), Μπουχαλάκης, Μ. Καμαρά (81' Κούντε)- Α. Καμαρά (81' Βρουσάι), Ονιεκούρου (81' Τικίνιο), Ελ Αραμπί (89' Μπα)

Αντβέρπ: Μπιτέζ - Μπατάιγ, Ντε Λαέτ, Αλμέιδα, Μπούτα - Ναϊγκολάν (67' Γκέργκενς)- Βερστρέτε, Φίσερ, Μιγιόσι (67' Μπενσόν), Σαμάτα - Φρέι (79' Εγκεστάιν).