Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021

ΒΟΥΛΗ-ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Εβδομαδιαίες Προτάσεις ΔEITE THN EΒΔΟΜΑΔΑ 28/6-4/7 2021

   




Λα Τσάνα

Δευτέρα, 28/6 στις 23.00







Δύο πράγματα χρειάζονται για να χορέψει κανείς φλαμέν­κο: ρυθμό και ψυχή και το ντοκιμαντέρ της Λούτσια Στόιεβιτς έχει και από τα δύο. Το εκστατικό πορτρέτο της μεγαλύτερης σταρ του ανδαλουσιανού χορού, μιας τσιγ­γάνας βασίλισσας με το όνομα Αντόνια Σαντιάγο Αμαδόρ, ακολουθεί τα αποφασιστικά της βήματα, καθώς αυτή επι­στρέφει στη σκηνή για μια τελευταία παράσταση μετά από δύο δεκαετίες σιωπής. Συμπαραγωγή: Ισπανία - Ισ­λανδία - ΗΠΑ (2016).    









Αϊνστάιν και Χόκινγκ (2/2)

Τρίτη, 29/6 στις 23.00







Ό Άλμπερτ Αϊνστάιν και ο Στίβεν Χόκινγκ ήταν δύο από τους μεγαλύτερους φυσικούς του 20ου αιώνα. Μέσα από το έργο τους έδωσαν απαντήσεις σε μεγάλα ερωτήματα της φυσικής για τον χρόνο, τη βαρύτητα και τις μαύρες τρύπες, αλλάζοντας για πάντα τον τρόπο που αντιλαμβα­νόμαστε το σύμπαν.









Η Νίκη της Σαμοθράκης

Τετάρτη, 30/6 στις 00:00







Ελληνική ταινία σε σκηνοθεσία του Δήμου Αβδελιώδη με τους: Θανάση Δενδρή, Σπύρο Σακκά, Δήμο Αβδελιώδη (1990). Δύο αδέρφια από τη Σάμο ανοίγουν ένα σιδεράδι­κο στην Αθήνα. Απέναντί τους ανοίγει φανοποιείο ένας συντοπίτης τους από τη Σαμοθράκη. Μια εχθρότητα ανα­πτύσσεται γρήγορα ανάμεσά τους, η οποία θα κληροδοτη­θεί στα εγγόνια τους.










Τι Λέει ο Νόμος

Πέμπτη, 1/7 στις 23:00








Η Αλεξία Κουλούρη συζητά με εκπροσώπους των κομμά­των για την ελληνική οικονομία, με αφορμή την ψήφιση του νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με στόχο την απλούστευση του πλαισίου αδειοδότησης των οικονομικών δραστηριοτήτων.










Το Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο

Παρασκευή, 2/7 στις 22:00







Ιταλική ταινία σε σκηνοθεσία του Πιέρ Πάολο Παζολί­νι με τους: Ενρίκουε Ιραζόκουι, Μαργκερίτα Καρού­ζο, Νινέτο Νταβόλι (1964). Κινηματογραφική μεταφορά του κατά Ματθαίον Ευαγγελίου. Ο Παζολίνι βρίσκει την Παλαιστίνη του ευαγγελιστή Ματθαίου στα χωριά της φτωχικής νότιας Ιταλίας και παρουσιάζει έναν Χριστό απλό σαν άνθρωπο, αλλά με θεϊκή δύναμη στα λόγια.









Μικρά Μαθήματα για Έναν Μεγάλον Κόσμο

Σάββατο, 3/7 στις 18:00








Εκπομπή με την καθηγήτρια Ιστορίας Μαρία Ευθυμίου, που προσεγγίζει κομβικά σημεία της παγκόσμιας ιστορί­ας και αποσκοπεί στο να κατανοήσουμε εξελίξεις, που επηρέασαν και επηρεάζουν έως σήμερα την ανθρώπινη μοίρα.










Φιόντορ Ντοστογιέφσκι

Σάββατο, 3/7 στις 21:00







Δραματική σειρά οκτώ επεισοδίων, ρωσικής παραγωγής, που βασίζεται στην ασυνήθιστη ζωή του μυστηριώδους και τραγικού Ρώσου συγγραφέα Φιόντορ Ντοστογιέφσκι.













Καρδιά Βουνό

Σάββατο, 3/7 στις 23:00




Ισλανδική ταινία, σε σκηνοθεσία Νταγκούρ Κάρι με τους: Γκούναρ Γιόνσον, Ίλμουρ Ίλμουρ Κριστγιάνσντο­τιρ, Σίγκουριον Κιάρτανσον (2015). Ο Φούζι είναι ένας υπέρβαρος εσωστρεφής 43άρης, που ζει με τη μητέρα του σε μια μοναχική, απόλυτα μονότονη ρουτίνα. Μέχρι που θα γνωρίσει τη δυναμική και  ομιλητικότατη Σιόρν. 










Το Φεγγαρόπλοιο Σουρικάτα

Κυριακή, 4/7 στις 17:30







Νεανική ταινία σε σκηνοθεσία Χάνεκε Σούτε (Νότια Α­φρική, 2018). Μετά τον θάνατο του πατέρα της, η Γκιντιονέτ ντε λα Ρέι, ένα φοβισμένο κορίτσι με ζωηρό­τατη όμως φαντασία, συνειδητοποιεί ότι είναι η τελευταία κάτοχος ενός καταραμένου οικογενειακού ονόματος. Με την βοήθεια του νέου της φίλου Μπουμπέσι και του αυτο­σχέδιου φεγγαρόπλοιού του, πρέπει να βρει μέσα της τη δύναμη να ξεπεράσει τους φόβους της, αν θέλει κάποτε να σπάσει την κατάρα.











Για το πλήρες κοινοβουλευτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής των Ελλήνων, επισκεφθείτε την παρακάτω διεύθυνση:

http://www.hellenicparliament.gr/Enimerosi/Vouli-Tileorasi/ programma/

 

Επικοινωνία

e-mail: tv-epikoinonia@parliament.gr

Τηλ: 210-3735035

 

Προτεραιότητα του καναλιού είναι η μετάδοση των κοινοβουλευτικών συνεδριάσεων. Επειδή η διάρκειά τους δεν μπορεί να προϋπολογιστεί με ακρίβεια, είναι πιθανόν να συμβαίνουν απροειδοποίητες αλλαγές στο τηλεοπτικό πρόγραμμα.