Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021

Champions League: Με τον νικητή του Ντιναμό Τιφλίδας-Νέφτσι Μπακού ο Ολυμπιακός στον β’ προκριματικό

Champions League: Με τον νικητή του Ντιναμό Τιφλίδας-Νέφτσι Μπακού ο Ολυμπιακός στον β' προκριματικό! 

Ταξίδι στη Γεωργία ή στο Αζερμπαϊτζάν «έβγαλε» η κλήρωση για τον Ολυμπιακό στον β’ προκριματικό γύρο του Champions League!

Στην κλήρωση της Νιόν, οι Πειραιώτες «έπεσαν» πάνω στο ζευγάρι Ντιναμό Τιφλίδας-Νέφτσι Μπακού, ο νικητής του οποίου θα είναι ο πρώτος αντίπαλος των πρωταθλητών Ελλάδoς στο φετινό ευρωπαϊκό τους ταξίδι. Θυμίζουμε το πρώτο παιχνίδι του β’ γύρου θα διεξαχθεί στις 20/21 Ιουλίου και ο επαναληπτικός στις 27/28 του ίδιου μήνα.

Το προφίλ της Ντιναμό Τιφλίδας

Η Ντιναμό Τιφλίδας είναι κορυφαίος ποδοσφαιρικός σύλλογος της Γεωργίας και εδρεύει, φυσικά, στην πρωτεύουσα της χώρας. Ιδρύθηκε το 1925 και αγωνίζεται στο Στάδιο «Μπορίς Παϊκάτζε», χωρητικότητας 55.000 θεατώv. Έχει χρώματα γαλάζιο και σκούρο μπλε.

Η Ντιναμό υπήρξε στο παρελθόν μία από τις δυνατότερες ομάδες του σοβιετικού πρωταθλήματος. Ανήκε στη σοβιετική αθλητική κοινωνία Ντιναμό, που διατηρούσε ομάδες σε πολλές μεγάλες πόλεις της ΕΣΣΔ όπως: Ντιναμό Μόσχας, ΦΚ Ντιναμό Κιέβου, Ντιναμό Μινσκ κλπ. Η σημαντικότερη επιτυχία της υπήρξε η κατάκτηση του Κυπέλλου Κυπελλούχων το 1981, νικώντας 2-1 στον τελικό την Καρλ Τσάις Ιένα από την Ανατολική Γερμανία.

Μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης αγωνίζεται στο γεωργιανό πρωτάθλημα, όπου κυριαρχεί απόλυτα με 18 τίτλους.

Το προφίλ της Νέφτσι Μπακού

Η Νεφτσί εδρεύει στην πόλη Μπακού του Αζερμπαϊτζάν. Αποτελεί την πιο γνωστή, δημοφιλή και επιτυχημένη ομάδα της χώρας με 9 πρωταθλήματα και 7 Kύπελλα.

Αποτελεί μία από τις τρεις ομάδες που έχουν συμμετάσχει σε όλες τις περιόδους του πρωταθλήματος του Αζερμπαϊτζάν.

Τα άλλα ζευγάρια είναι

Σλόβαν Μπρατισλάβας (Σλοβακία) – Σάμροκ Ρόβερς (Ιρλανδία) με τη Γιουνγκ Μπόις

Μπόντο Γκλιμτ (Νορβηγία) – Λέγκια Βαρσοβίας (Πολωνία) με τον νικητή του Φλόρα Ταλίν (Εσθονία) – Χιμπέρνιανς (Μάλτα)

Ντιναμό Ζάγκρεμπ / Βάλουρ - Ομόνοια