Σάββατο 19 Ιουνίου 2021

2020: Ισπανία – Πολωνία 1-1 . Κίνδυνος αποκλεισμού για τους Ισπανούς - Τα πάντα ανοιχτά στον 5ο Όμιλο

 Euro 2020: Ισπανία – Πολωνία 1-1: Τα γκολ και οι φάσεις του αγώνα 

. Η Σεβίλλη δεν φαίνεται να φέρνει μεγάλη τύχη στην Ισπανία, αφού μετά την ισοπαλία (0-0) της πρεμιέρας απέναντι στη Σουηδία, απόψε (19/6) ήταν η σειρά της Πολωνίας να αποσπάσει ισοπαλία με 1-1 στο «Καρτούγια», στην αναμέτρηση με την οποία ολοκληρώθηκε η 2η αγωνιστική στον Ε΄ όμιλο του EURO 2020.

Οι Ίβηρες προηγήθηκαν με τον Μοράτα στο 25΄ και οι φιλοξενούμενοι απάντησαν με τον Λεβαντόφσκι στο 54΄. Στο 58΄ η Ισπανία είχε την ευκαιρία για το 2-1 αλλά τη σπατάλησε ο Γεράρδ Μορένο, «σημαδεύοντας» το δεξί δοκάρι του Σέζνι από τα 11 βήματα.

Πολωνοί που πήραν τον πρώτο τους πόντο στο τουρνουά μένοντας «ζωντανοί» στο κυνήγι της πρόκρισης χάρη στο «βαρύ πυροβολικό» τους (Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι).

Κι αυτό παρότι βρέθηκαν να κυνηγούν στο σκορ στο 25’ μετά από γκολ του Μοράτα (που παρότι μοιραίος στο πρώτο ματς ήταν ξανά βασικός) έπειτα από σουτ (εξελίχθηκε σε ασίστ) του Ζεράρ Μορένο (ο οποίος ήταν στην 11αδα αυτή τη φορά μετά τη δριμεία κριτική των ΜΜΕ στον Λουίς Ενρίκε).

Γκολ που μέτρησε χάρη στο VAR αφού αρχικά ακυρώθηκε, λανθασμένα, για οφσάιντ.

Η ομάδα του Πάουλο Σόουζα, αφού γλίτωσε σε ευκαιρία του Μορένο (35') αντέδρασε κι είχε δοκάρι (43’) με τον Σβιντέρσκι (του ΠΑΟΚ) και τον Λεβαντόφσκι να μην τα καταφέρνει στην επαναφορά.

Ο επιθετικός της Μπάγερν Μονάχου πήρε το ...αίμα του πίσω αφού πέτυχε το πρώτο του γκολ στο τουρνουά στο 54’ νικώντας τον Λαπόρτ στον αέρα!

Οι Ισπανοί θα μπορούσαν ν’ ανακτήσουν το προβάδισμα τέσσερα λεπτά μετά αφού δόθηκε πέναλτι (ξανά μέσω VAR) για πάτημα στον Μορένο.
Ο επιθετικός της Βιγιαρεάλ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι κι ο Μοράτα σε κενή εστία άουτ στην επαναφορά...

Το υπόλοιπο του αγώνα οι γηπεδούχοι (που δεν κερδίζουν τους δύο πρώτους αγώνες τους σε Euro μετά το 1996) πίεσαν αλλά το γκολ δεν το βρήκαν κι οι αναμετρήσεις της τελευταίας αγωνιστικής των Ισπανών με τους Σλοβάκους και των Πολωνών με τους Σουηδούς είναι ...τελικοί

Ισπανία (Λουίς Ενρίκε): Σιμόν – Μ. Γιορέντε, Λαπόρτ, Π. Τόρες, Άλμπα – Ρόδρι, Πέδρι, Κόκε (68’ Ρουίς) – Μορένο (68’ Σαράμπια), Όλμο (62’ Φεράν Τόρες), Μοράτα

Πολωνία (Πάουλο Σόουζα): Σέζνι - Μπερεζίνσκι, Γκλικ, Μπεντνάρεκ – Γιόβζιακ, Μόντερ, Κλιχ, Πούχασζ – Ζιελίνσκι, Σβιντέρσκι (68’ Φρανκόφσκι) – Λεβαντόφσκι

 H Bαθμολογία

5ος όμιλος

Ομάδα

Αγώνες

Βαθμοί

Γκολ

Σουηδία

2

4

1-0

Σλοβακία

2

3

2-2

Ισπανία

2

2

1-1

Πολωνία

2

1

2-3