Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2020

Πόρτο-Μάντσεστερ Σίτι 0-0: Πρόκριση οι «Δράκοι», την πρωτιά οι «Πολίτες»

 Πόρτο-Μάντσεστερ Σίτι 0-0: Πρόκριση οι «Δράκοι», την πρωτιά οι «Πολίτες» (Highlights)

 Μπορεί να μην κατάφερε η Πόρτο να κερδίσει τη Μάντσεστερ Σίτι στο «Ντραγκάο» και να μείνει «ζωντανή» στη μάχη της πρωτιάς στον όμιλο του Champions League που βρίσκεται και ο Ολυμπιακός, ωστόσο το τελικό 0-0 της δίνει τον βαθμό που ήθελε για να πάρει και μαθηματικά την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα ήταν εμφανώς

καλύτερη, είχε τον έλεγχο και μάλιστα πέτυχε γκολ στο 62΄, αλλά ακυρώθηκε από το VAR. Ο Ζεσούς πήρε την κεφαλιά αλλά είδε τον Μαρκεζίν να αποκρούει αρχικά με τη βοήθεια του οριζόντιου δοκαριού. Πήρε στη συνέχεια το… ριμπάουντ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, ωστόσο το γκολ ελέγχθηκε και υπήρχε οφσάιντ στην αρχή της φάσης για τον παίκτη της Σίτι.

Στο 69΄χάθηκε ανεπανάληπτη ευκαιρία για τους «Πολίτες», καθώς σε φάση διαρκείας οι Πορτογάλοι έβγαλαν πάνω στη γραμμή ενώ ακόμα και στις καθυστερήσεις, ο Έρικ Γκαρθία είχε καλή ευκαιρία αλλά η κεφαλιά του πέρασε λίγο άουτ από το δοκάρι του Μαρκεζίν.

ΠΟΡΤΟ (Κονσεϊσάο): Μαρκεσίν, Μπεμπά, Λέιτε, Σαρ, Μανάφα (72΄Νανού), Ολιβέιρα, Οτάβιο (87΄Βιεϊρά), Ουρίμπε, Σανούσι, Κορόνα (62΄Ντίαζ), Μαρεγκά (72΄Μαρεγκά).

Η βαθμολογία

1. Μάντσεστερ Σίτι 13

2. Πόρτο 10

3. Ολυμπιακός 3

4. Μαρσέιγ 3

 

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ (Γκουαρντιόλα): Έντερσον, Κανσέλο, Ντίας, Γκαρσία, Ζιντσένσκο, Φερναντίνιο, Ρόντρι, Φόντεν, Σίλβα, Τόρες (71΄Ζεσούς), Στέρλινγκ.