Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020

Ο Ολυμπιακός "σκότωσε'' τον Απόλλωνα Σμύρνης στο δεύτερο ημίχρονο (2 - 0 )

Ολυμπιακός-Απόλλων 2-0: «Σκοτώνει» στο δεύτερο ημίχρονο

 Με οκτώ νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα του ο Ολυμπιακός υποδέχτηκε τον Απόλλωνα στο "Γ. Καραϊσκάκης" επιστρέφοντας στη δράση για το ελληνικό πρωτάθλημα. Η ομάδα του Πειραιά επικράτησε με σκορ 2-0 της ομάδας του Παράσχου χάρη στα δύο γκολ του Αχμέντ Χασάν. Ένας Ολυμπιακός που και πάλι δεν κατάφερε να σκοράρει στο πρώτο ημίχρονο και πήρε το ματς στην επανάληψη χάρη στις αλλαγές του Μαρτίνς και στη μετατροπή του συστήματος σε 4-4-2. Δύο δοκάρι είχε στον αγώνα με τον Απόλλωνα ο Ελ Αραμπί, ενώ από τα νέα αποκτήματα εκείνος που άφησε υποσχέσεις για το μέλλον ήταν ο Ντρέγκερ.

Όπως αναμενόταν ο Ολυμπιακός ήταν η ομάδα που πήρε την κατοχή της μπάλας. Οι Πειραιώτες με αρκετά νέα πρόσωπα στη σύνθεση τους έψαχναν τα πατήματα τους και το ρυθμό τους. Προσπαθούσαν να κυκλοφορήσουν τη μπάλα έτσι ώστε να ανοίξουν την αντίπαλη άμυνα. Παρόλα αυτά οι φιλοξενούμενοι στέκονταν πολύ καλά στο γήπεδο τηρώντας κατά γράμμα το πλάνο τους και βγάζοντας κόντρα επιθέσεις όποτε είχαν τη δυνατότητα. Ο Ολυμπιακός απείλησε στο 9' με κεφαλιά του Σισέ μετά από φάουλ του Φορτούνη και στο 11' απάντησε ο Απόλλων με τον Ιωαννίδη.

 Το παιχνίδι δεν είχε γρήγορο ρυθμό κάτι αναμενόμενο, αφού ο Απόλλων δεν ήθελε να το ανοίξει και ο Ολυμπιακός έψαχνε τη χημεία του. Οι γηπεδούχοι είχαν εγκλωβίσει καλά τον Φορτούνη, ο οποίος δεν μπόρεσε να κάνει παιχνίδι από τον άξονα και από ένα σημείο και μετά, μετατοπίστηκε στα άκρα. Οι Πειραιώτες στο τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου μέρους αύξησαν την πίεση τους, αλλά αυτό το έκαναν κυρίως με στατικές φάσεις. Με τον Φορτούνη να εκτελεί και τον Χασάν να τους κερδίζει συνεχώς όλους στον αέρα, αλλά όχι και τον Βέρχουλστ που κρατούσε το μηδέν με σημαντικές αποκρούσεις. Στο 40' ο Ολυμπιακός έχασε και τον Μπουχαλάκη με ενοχλήσεις στη μέση, αλλά συνέχισε την πίεση του στους φιλοξενούμενους. Το 0-0 δεν άλλαξε με τους Πειραιώτες να δημιουργούν μία φάση σε κανονική ροή αγώνα αυτή του 36' με τον Μπρούμα.

Στην επανάληψη ο Πέδρο Μαρτίνς έριξε στον αγωνιστικό χώρο τα βαριά χαρτιά του. Έβγαλε Φορτούνη και Μπρούμα και πέρασε στο γήπεδο Ελ Αραμπί και Βαλμπουενά. Με την είσοδο τους η ομάδα της Ριζούπολης φάνηκε να βραχυκυκλώνει. Ο Γάλλος έδωσε στον Ολυμπιακό πιο γρήγορη σκέψη ανεβάζοντας παράλληλα και την ταχύτητα της ομάδας του. Ο Ελ Αραμπί από την πλευρά του κινήθηκε κοντά στην περιοχή, ενώ πολλές φορές έπαιξε κι έξω απ' αυτή. Η εικόνα του αγώνα δεν είχε αλλάξει με τον Ολυμπιακό να ψάχνει τρόπο να ανοίξει την καλά οργανωμένη άμυνα του Απόλλωνα.

 Το παιχνίδι, ωστόσο εξελισσόταν σε μία μονομαχία των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού με τον Βέρχουλστ. Ο πορτιέρε της "Ελαφράς Ταξιαρχίας" εξουδετέρωνε κάθε κεφαλιά που γινόταν προς την εστία του. Στο 60' έβγαλε την κεφαλιά του Χασάν και στο 65' σταμάτησε το δοκάρι αυτή του Ελ Αραμπί. Στο ίδιο λεπτό, όμως, ο Ολυμπιακός βρήκε το γκολ με τον Βαλμπουενά να εκτελεί το κόρνερ και τον Χασάν με πλασέ να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Οι Πειραιώτες βρήκαν πάλι γκολ στο δεύτερο ημίχρονο και στο 72' ο "κλείδωσαν" τη νίκη τους. Ο Μασούρας έκανε την παράλληλη μπαλιά για τον Χασάν, ο οποίος με προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-0. Κάπου εκεί τελείωσε και το παιχνίδι για τον Ολυμπιακό με τον Πέδρο Μαρτίνς να παίρνει ένα ακόμα ματς χάρη στις αλλαγές του και χάρη στο γεγονός ότι γύρισε το σύστημα του σε 4-4-2. Στο 84' ο Ελ Αραμπί είχε και δεύτερο δοκάρι με κεφαλιά μη μπορώντας να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Κάπως έτσι ο Ολυμπιακός λύγισε την αντίσταση του Απόλλωνα και έφτασε σε ακόμα μία νίκη.

Ολυμπιακός: Σα, Ντρέγκερ (82' Μπρούνο), Παπαδόπουλος, Σισέ, Βινάγκρε, Μπουχαλάκης (40' Εμβιλά), Πέπε, Μπρούμα (46' Ελ Αραμπί), Φορτούνης (46' Βαλμπουενά), Λοβέρα (62' Μασούρας), Χασάν

Απόλλων Σμύρνης: Βέρχουλστ, Μπρούτσιτς, Λισγάρας, Ντομίνγκες, Μπαξεβανίδης, Κολ (64' Μπεντινέλι), Ιωαννίδης (80' Φερνάντες), Σλίβκα, Μουνιέ (64' Τσιλούλης), Βιτλής (80' Λαγός), Φατιόν.