Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020

Νίκες στην πρεμιέρα για ΠΑΟΚ και Άρη

https://www.fosonline.gr/media/news/2020/09/11/108252/main/paok-ael-match.jpg 

 

Με τους αποψινούς (11/9) αγώνες στο «Κλ. Βικελίδης» και στην Τούμπα άνοιξε η αυλαία του νέου πρωταθλήματος της Super League.

O ΠΑΟΚ με γκολ του Χρήστου Τζιόλη και αρκετό καρδιοχτύπι στο φινάλε νίκησε 1-0 την ΑΕΛ που διαμαρτύρεται για τη διαιτησία του Τσαγκαράκη.
Mε το μυαλό στην Μπενφίκα την οποία αντιμετωπίζει την Τρίτη (15/9) στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League o ΠΑΟΚ νίκησε 1-0 στην Τούμπα την ΑΕΛ στην πρεμιέρα του νέου πρωταθλήματος της Super League.

Το χρυσό γκολ σημείωσε το χρυσό παιδί του ΠΑΟΚ, ο 18χρονος Χρήστος Τζόλης στο 16΄με σουτ στην κίνηση που θύμισε παλιούς μεγάλους σκόρερ.

Το γκολ δημιούργησε ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ τον οποίο ο Αμπέλ Φερέιρα έβγαλε από την καραντίνα και τον χρησιμοποίησε ρόλο δεξιού μπακ χαφ στον οποίο ο Ολλανδός ανταποκρίθηκε με επιτυχία.

Για τους γηπεδούχους το αξιοσημείωτο γεγονός ήταν η πρώτη εμφάνιση του Αντρίγια Ζίφκοβιτς ο οποίος μπήκε στο 76΄στη θέση του Πέλκα κι έδειξε με το καλημέρα ότι μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Η ΑΕΛ έχασε μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει στις καθυστερήσεις όταν ο Ίγκασον έβαλε σωτήρια προβολή στο σουτ του Τρούγιτς.

ΠΑΟΚ (Φερέιρα): Ζίβκοβιτς, Ίνγκασον, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Μπίσεσβαρ (80΄ Κρέσπο), Γιαννούλης, Ελ Καντουρί, Σβαμπ, Τζόλης (89΄Ζαμπά), Πέλκας (76΄Α. Ζίβκοβιτς), Άκπομ (79΄Σφιντέρσκι).

ΑΕΛ (Γρηγορίου): Νάγκι, Μιχαήλ, Σπαρβ, Μπέρτος (89΄ Γρηγορόπουλος) Στελιάνο (89΄Μαϊδάνος), Μιλοσάβλιεβιτς (57΄Πλατέλλας), Τόρζε (81΄Πινακάς), Γκάμπριελ, Ζίζιτς, Σεσέροβιτς, Τρούγιτς.

Ο Άρης με βοήθεια από τους αναπληρωματικούς του έκανε ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο κερδίζοντας 3-1 τη Λαμία.

Για να το καταφέρει έπρεπε να… αλλάξει το τσιπάκι και η διάθεση των ποδοσφαιριστών του Μίκαελ Ένινγκ, ο οποίος διαφοροποίησε το πλάνο του και είδε τους «κίτρινους» να παίρνουν την πρώτη νίκη τους για φέτος.

Η Λαμία επέλεξε να δώσει χώρο στον Άρη και να προσπαθήσει να κλέψει μπάλες, ώστε να βγει στην αντεπίθεση. Το πλάνο ήταν επιτυχημένο στο πρώτο μέρος, μια και οι γηπεδούχοι ήταν απρόσεκτοι και… φλύαροι.

Έτσι με τον Ρόμανιτς και τον Καραμάνο να είναι ταχύτατοι οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν αρκετές φορές απέναντι στον Κουέστα, ενώ στο 38’ μπήκαν στη… θέση του οδηγού με 0-1.

Ο Ενινγκ άλλαξε αμέσως παίκτες και σχήμα, δίνοντας πιο επιθετικές τάσεις στην ομάδα του, ενώ πέρασε «καθαρό» φορ στην ενδεκάδα τον Λόπεθ. Ο Άρης άρχισε να λειτουργεί καλύτερα και μέσα σε έξι λεπτά κατάφερε την ανατροπή. Ισοφάρισε στο 72’ με πέναλτι του Γκάμα και στο 78’πήρε προβάδισμα με ωραία κεφαλιά του Λόπεθ.

Τα δεδομένα άλλαξαν, οι γηπεδούχοι είχαν συγκέντρωση και καλή ψυχολογία πηγαίνοντας πρώτοι στη μπάλα και είχαν τον έλεγχο στην αναμέτρηση.

Μάλιστα λίγο πριν το τέλος οι Θεσσαλονικείς «κλείδωσαν» τη νίκη τους με τον Μπερτόγλιο να διαμορφώνει το 3-1 στο 88’.

ΑΡΗΣ (Μ. Ένινγκ): Κουέστα – Σάκιτς (52 Λόπεθ), Ντάτκοβιτς, Ροζ, Γκανέα – Τζέγκο, Ματίγια (52’ Μπαγκαλιάνης), Σάσα – Φετφατζίδης (90΄ Μάνος), Γκάμα, Μαντσίνι (71’ Μπερτόγλιο).


ΛΑΜΙΑ (Γ. Πετράκης): Επασί – Σκόνδρας, Αντέτζο (91’ Νικολόπουλος), Βύντρα, Σαραμαντάς – Νιάσε (77’ Μπουλούλης), Μπεχαράνο – Βιγιάλμπα, Βασιλόγιαννης (81’ Μπιανκόνι), Ρόμανιτς - Καραμάνος

 

Τα αποτελέσματα:

Άρης – Λαμία 3-1

ΠΑΟΚ – ΑΕΛ 1-0


Το υπόλοιπο πρόγραμμα

Σάββατο (12/9)

ΟΦΗ - Παναιτωλικός (18:00)

Κυριακή (13/9)

Ατρόμητος - Βόλος (18:30)

Αστέρας Τρίπολης - Παναθηναϊκός (20:30)

Τετάρτη (21/10)

Απόλλων Σμύρνης - ΠΑΣ Γιάννινα (18:15)

Τετάρτη (16/10)

ΑΕΚ - Ολυμπιακός (19:30)