Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020

Ο Αστέρας Τρίπολης με τον Ριέρα “ξέρανε” στην πρεμιέρα, τον Παναθναϊκό - Ο Βόλος "μάδησε" το Περιστέρι

 

Ιδανικό ξεκίνημα στο φετινό πρωτάθλημα για τον Αστέρα Τρίπολης, ο οποίος με γκολ του Ριέρα στο δεύτερο ημίχρονο, επικράτησε 1-0 του Παναθηναϊκού στο «Θ. Κολοκοτρώνης». Οι Αρκάδες εκμεταλλεύτηκαν την επιλογή του Ντάνι Πογιάτος να βάλει αριστερό μπακ τον κεντρικό αμυντικό Φάνη Μαυρομμάτη και με τον Ριέρα κατάφεραν να σκοράρουν παίρνοντας την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα.

Ο Αστέρας ήταν καλύτερος στο πρώτο δεκάλεπτο με τη μεγάλη ευκαιρία του Άλι Μπάμπα και τον Βέλεθ να διώχνει πάνω στη γραμμή.

Ωστόσο στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός κατάφερε να αναλάβει τα ηνία του αγώνα και είχε χάσει τρεις κλασικές ευκαιρίες με αποκορύφωμα το δοκάρι σε φάουλ του Καρλίτος.

Οι δυο προπονητές προσπάθησαν με το ίδιο… τρικ να επιβάλλουν το παιχνίδι τους, πιέζοντας ψηλά και ειδικότερα στους κεντρικούς αμυντικούς, που αδυνατούσαν να «απλώσουν» το παιχνίδι της ομάδας τους.

Από το 35’ κι έπειτα ο ρυθμός έπεσε με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια χωρίς σκορ.

Στο δεύτερο μέρος οι δύο ομάδες είχαν περισσότερο στο μυαλό τους να «χαλάσουν» το παιχνίδι του αντιπάλου με πολλή πίεση στο κέντρο.

Όμως οι Αρκάδες βλέποντας πως ο Μαυρομμάτης δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στα καθήκοντα του αριστερού μπακ, αύξησαν την πίεσή τους προς την πλευρά του και δικαιώθηκαν. Στο 54′ ο Μουνάφο βρήκε με καταπληκτική μπαλιά τον Κρέσπι στην πλάτη της άμυνας του Παναθηναϊκού, αλλά ο τελευταίος πλάσαρε άουτ από πλάγια θέση.Το ματς έδειχνε να… σβήνει όσο περνούσε η ώρα καθώς και οι δύο ομάδες κοιτούσαν περισσότερο τα μετόπισθεν, αλλά στο 73′ ο Τιλίκα, που είχε περάσει ως αλλαγή στο ματς λίγο νωρίτερα, έκανε μία φοβερή κάθετη πάσα και βρήκε στον κενό χώρο τον Ριέρα, ο οποίος αφού “άδειασε” Μαυρομάτη και Πούγγουρα εκτέλεσε τον Διούδη και έκανε το 1-0 στο 73’

Από το σημείο εκείνο οι «πράσινοι»… παραδόθηκαν. Έχασαν τη συγκέντρωσή τους και η αλλαγή του Κουρμπέλη στο 70’ φαίνεται τους αποσυντόνισε με συνέπεια να μην καταφέρουν να απειλήσουν καν την εστία του Παπαδόπουλου και τον Αστέρα να φτάνει στην επικράτηση,σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό, που δεν έδωσε στον Πογιάτος τη χαρά της νίκης στο επίσημο ντεμπούτο του στον πάγκο της ομάδας

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡ.(Μ. Ράσταβατς): Παπαδόπουλος-Κώτσιρας, Αλβάρες (72’ Τασουλής), Πασαλίδης, Σουάρεθ- Μουνάφο (72’ Μπ. Φερνάντεθ), Μπελόκ (56’ Βαλιέντε) -Ριέρα, Αλί (56’ Τιλίκα), Κρέσπι (92’ Ρούμπεν Γκαρσία)- Μπαράλες.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ν. Πογιάτος):Διούδης-Σάντσες, Βέλεθ, Πούγγουρας, Μαυρομμάτης (86’ Ζαγαρίτης)- Κουρμπέλης (70’ Αλεξανδρόπουλος), Αγιούμπ, Σερπέζης (60’ Μπουζούκης )- Καρλίτος, Σαβιέρ (71’ Χατζηγιοβάνης), Μακέντα.

 ========

 O Βόλος με γκολ του Δουβίκα (77'), μετά την έξοχη προσπάθεια του Φεράρι και εύστοχο χτύπημα πέναλτι (το κέρδισε ο Δουβίκας) του Μπαριέντος στο φινάλε, επικράτησε 2-0 του Ατρόμητου στο Περιστέρι. Με δέκα οι γηπεδούχοι σε όλο το δεύτερο ημίχρονο λόγω αποβολής του Ρισβάνη στις καθυστερήσεις του πρώτου 45λεπτου.  

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Κάναντι): Γιαννιώτης, Γκάλο, Ρισβάνης, Γούτας, Τομάσεβιτς (84' Χαρίσης), Κιβρακίδης, Σάλομον, Ούμπιδες (84' Ενσικουλού), Ραμπέγιο (46' Στρούγγης), Αγκάγιεφ (46' Μουνίθ), Μανούσος (65' Γιακουμάκης).

ΒΟΛΟΣ (Λόπεθ): Γκαραβέλης, Τέκιο, Κολόμπο, Σάντσες, Φεράρι, Μπαριέντος (90'+4' Κρητικός), Ριένστρα, Περέα, Μαρτίνες (66' Κιάκος), Γκουαροτσένα (46' Μπαρτόλο), Δουβίκας.