Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020

Ομόνοια – Ολυμπιακός 0-0: Αποστολή εξετελέσθη, ραντεβού στα αστέρια!

Ομόνοια – Ολυμπιακός 0-0: Αποστολή εξετελέσθη, ραντεβού στα αστέρια!   

Για 20ή φορά στην ιστορία του ο Ολυμπιακός θα βρεθεί στους ομίλους του Champions League, μετά το 0-0 που πήρε στην Λευκωσία στο ματς με την Ομόνοια. Ένα ματς που θα μπορούσε να το κερδίσει, αλλά έπεσε και πάλι σε έναν εκπληκτικό Φαμπιάνο που έπιανε τα… άπιαστα! Οι «ερυθρόλευκοι» έχοντας το 2-0 του Καραϊσκάκη ως αβαντάζ, αντιμετώπισαν κάποια προβλήματα στο δεύτερο μισό του πρώτου ημιχρόνου, αλλά στην επανάληψη έπαιζαν στο μισό γήπεδο τους Κύπριους, οι οποίοι έδειχναν ανήμποροι να απειλήσουν σε κανονική ροή. Ραντεβού την Πέμπτη (1/10, 19.00) στη Νιόν της Ελβετίας, εκεί όπου οι νταμπλούχοι Ελλάδας θα μάθουν τους αντιπάλους τους στους ομίλους.

Στο πρώτο 20λεπτο, οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν πιο απειλητικοί από τους Κύπριους, έχοντας και δύο τεράστιες χαμένες ευκαιρίες με τους Ελ Αραμπί (5’) και Ραντζέλοβιτς. Από την άλλη πλευρά, η Ομόνοια που έπαιζε ένα «κλικ» πιο επιθετικά σε σχέση με το ματς του Καραϊσκάκη, προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τη νευρικότητα των αμυντικών του Ολυμπιακού. Μια νευρικότητα άνευ λόγου και αιτίας, καθώς υπήρξαν στιγμές που πότε ο Σεμέδο, πότε ο Μπα και πότε ο Μπουχαλάκης έκαναν κάποια αβίαστα λάθη, με αποτέλεσμα η Ομόνοια να κερδίζει κόρνερ από το πουθενά. Μάλιστα, στο 11’ λίγο έλειψε να βάλει μπελάδες στον Ολυμπιακό, καθώς η κεφαλιά του ανενόχλητου Λούφτνερ (από κόρνερ) πέρασε ψηλά άουτ. Μετά το 25λεπτο, οι «ερυθρόλευκοι» δεν ήταν τόσο πιεστικοί μπροστά, με τον Βαλμπουενά να δείχνει ώρες-ώρες να προσπαθεί μόνος του να βρει διαδρόμους προς την κυπριακή άμυνα. Κάποια φιλόδοξα σουτ του Καμαρά έξω από την περιοχή ή κάποιες σέντρες του Ραντζέλοβιτς και του Χολέμπας, δεν μπορούσε να προκαλέσουν «πονοκεφάλους» στον Φαμπιάνο.

Αντιθέτως, πάλι η Ομόνοια κόντεψε από μία κακή εκτίμηση του Μπα, να ανοίξει το σκορ με τον Μποτεάκ που είδε ξαφνικά την μπάλα μπροστά του και «φάτσα» με τον Σα, αλλά πετάχτηκε ο Σεμέδο σαν «από μηχανής θεός» και απομάκρυνε τον κίνδυνο (35’). Η συγκεκριμένη φάση έγινε σε ένα χρονικό σημείο που ο Ολυμπιακός έκανε αρκετά επιπόλαια λάθη… Το ημίχρονο έκλεισε 0-0 με ένα σουτ του Χολέμπας που δεν ανησύχησε τον Φαμπιάνο, αλλά και με έναν Μαρτίνς που σίγουρα ήταν αρκετά προβληματισμένος κυρίως με την εικόνα της άμυνάς του. Μιας άμυνας που την είχε πιάσει πανικός, χωρίς μάλιστα να πιεστεί ιδιαίτερα…

Αφού πέρασε ένα τέταρτο με τον Ολυμπιακό να μην βγάζει τον καλό του εαυτό, στο τελευταίο μισάωρο έπαιξε στο… μισό γήπεδο την Ομόνοια και θα μπορούσε να πάρει μία νίκη με πάνω από δύο τέρματα. Ωστόσο, ο Φαμπιάνο έκανε για ακόμη μία φορά εξαιρετική εμφάνιση. Είπε «όχι» σε Ελ Αραμπί, Καμαρά, Μασούρα και την ίδια στιγμή οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπορούσαν να πιστέψουν πώς δεν κατάφεραν να παραβιάσουν την εστία του. Έπεσαν ωστόσο πάνω σε έναν εκπληκτικό τερματοφύλακα, ο οποίος ήταν ό,τι καλύτερο είχε να επιδείξει η Ομόνοια σε αυτόν τον γύρο. Οι Κύπριοι δεν κατάφεραν να απειλήσουν με αξιώσεις τον Σα, οι «ερυθρόλευκοι» περιόρισαν και τα επιπόλαια λάθη στην άμυνά τους και τελικά πήραν μία από τις πιο εύκολες προκρίσεις στην ιστορία τους, μολονότι δεν κατάφεραν να κερδίσουν στην Μεγαλόνησο και έμειναν στο 0-0. Ραντεβού την Πέμπτη (1/10, 19.00) λοιπόν… Στη Νιόν θα πληροφορηθούν οι Πειραιώτες τους αντιπάλους τους στους «χρυσοφόρους» ομίλους.

Ομόνοια: Φαμπιάνο, Χούμποτσαν, Λανγκ, Λούφτνερ, Λέζιακς, Κούσουλος, Βίτορ Γκόμες, Τζιωνής (84’ Σενέ), Παπουλής (70’ Κακουλλής), Μποτεάκ, Ντούριτς (70’ Ασαντέ).

Ολυμπιακός: Σα, Ραφίνια, Σεμέδο, Μπα, Χολέμπας, Μπουχαλάκης, Καμαρά (92’ Καφού), Εμβιλά, Βαλμπουενά (92’ Φορτούνης), Ραντζέλοβιτς (75’Μασούρας), Χασάν.