Τρίτη 4 Αυγούστου 2020

Ανασχηματισμός: Έτοιμη η λίστα με τα ονόματα – Τι είπε ο Πέτσας


Θέμα ωρών φαίνεται ότι είναι ο «ανασχηματισμός» στην κυβέρνηση με τις αλλαγές να αναμένονται να ανακοινωθούν κατά πάσα πιθανότητα το πρωί της Τρίτης.

Οι αλλαγές θα είναι περιορισμένες και θα αφορούν σε έναν με δύο υπουργούς, την αντικατάσταση των υφυπουργών Ενέργειας και Δικαιοσύνης κ.κ.  Γεράσιμου Θωμά και Δημήτρη Κράνη που παραιτήθηκαν και την υφυπουργοποίηση ορισμένων βουλευτών ή γενικών γραμματέων με έμφαση στις γυναίκες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του EleftherosTypos.gr βασικό πρόσωπο του ανασχηματισμού θα είναι ο κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης, που αναλαμβάνει τον συντονισμό για το Ταμείο Ανάκαμψης και την

αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων που φθάνουν στο ποσό των 72 δισ. ευρώ  για την επόμενη εξαετία.

Επίσης θέση αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης ο μέχρι πρότινος ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του EleftherosTypos.gr θέση υφυπουργού στο υπουργείο Εργασίας αναμένεται να πάρει η Γενική Γραμματέας του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Άννα Στρατινάκη 

Στόχος του ανασχηματισμού είναι η ακόμη μεγαλύτερη προώθηση του κυβερνητικού έργου σε τομείς όπως είναι η ανάπτυξη αλλά και την αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας.

Πέτσας: Διορθωτικές αλλαγές θα γίνουν όχι ανασχηματισμός

Τη στιγμή που όλες οι πληροφορίες κάνουν λόγο ότι ο ανασχηματισμός είναι θέμα ωρών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας υποβάθμισε τη σημασία του επαναλαμβάνοντας τη φράση του πρωθυπουργού ότι «δεν γίνεται ανασχηματισμός, αλλά διορθωτικές αλλαγές».

Όπως είπε στον ΑΝΤ1, στόχος αυτού του «μη ανασχηματισμού» είναι η ενίσχυση του κυβερνητικού έργου σε τομείς που επιβάλουν καλύτερο συντονισμό και ταχύτητα. Ένας από αυτούς, για παράδειγμα, είναι η διαχείριση των χρημάτων που πήρε η χώρα μας από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Επίσης, θα καλυφθούν κενές θέσεις σε επίπεδο υφυπουργών και γενικών γραμματέων, όπου αυτό χρειάζεται.

Ερωτώμενος αν θα αλλάξουν κομβικοί υπουργοί, ο κ. Πέτσας διασκέδασε τις εντυπώσεις για σοβαρές αλλαγές, επαναλαμβάνοντας χαρακτηριστικά: «Είπαμε δεν θα γίνει ανασχηματισμός».

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/MmxQ4sgCn24" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>