Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020

Της ισοπαλίας στα πλέι άουτ

Ατρόμητος - Παναιτωλικός 2-2: Πόντος-χρυσάφι στο Περιστέρι (highlights)Λαμία - Ξάνθη 0-0: Κουράστηκε και η... μπάλα στη Λαμία (highlights)ΑΕΛ - Πανιώνιος 0-0: Ο «Ιστορικός» άντεξε και με δέκα παίκτες! (highlights)
Ο Πανιώνιος, αν και από το 31' έπαιζε με δέκα παίκτες (αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα ο Ντομίνγκες), στάθηκε όρθιος στη Λάρισα και πήρε τον βαθμό με αντίπαλο την ΑΕΛ (0-0).
Την ερχόμενη αγωνιστική υποδέχεται τον Παναιτωλικό, σε έναν αγώνα που θα κρίνει πολλά στη μάχη για την παραμονή στην κατηγορία.
Η ΑΕΛ μπήκε δυνατά στο ματς, αλλά ο Πανιώνιος γρήγορα ισορρόπησε και πήγε
τον αγώνα στα μέτρα του.
Βέβαια στο 31' ήρθε η αυστηρή αποβολή του Ντομίνγκες με δεύτερη κίτρινη κάρτα και άλλαξαν οι ισορροπίες, αν και στην επόμενη φάση θα μπορούσε ο Πανιώνιος να ανοίξει το σκορ με τον Λυμπεράκη, αλλά έσωσε ο Μπέρτος.
Η ΑΕΛ από την πλευρά της είχε δοκάρι με τον Παπάζογλου (39'), αλλά και πάλι ο έμπειρος φορ δεν βρήκε το γκολ.
Στην επανάληψη η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου, παίζοντας και με παίκτη παραπάνω, πίεσε, είχε καλές στιγμές για να σκοράρει, αλλά ο Πανιώνιος αν και με δέκα και παρά την κούραση κατάφερε να κρατήσει το μηδέν και να επιστρέψει στη Νέα Σμύρνη με έναν βαθμό-χρυσάφι.
ΑΕΛ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κρίστινσον, Μπέρτος, Μάρκοβιτς, Ζίζιτς, Φιλίπ (79' Μούζεκ), Σεσέροβιτς, Αλί Γκαζάλ (46' Ηλιάδης), Βινίσιους (58' Πινακάς), Μιλοσάβλιεβιτς, Τόρζε, Παπάζογλου.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Λεωνίδας Βόκολος): Κότνικ, Ρέντζας, Σταυρόπουλος, Ντομίνγκες, Σαραμαντάς, Παπανικολάου, Κόρμπος, Οικονομίδης (34' Ευαγγέλου), Μαξίμοβιτς (81' Παπαγεωργίου), Λυμπεράκης (61' Άρσε), Τσιλούλης.
=================
Σε ένα κάκιστο ποιοτικά παιχνίδι με ελάχιστες φάσεις, η Λαμία και η Ξάνθη δεν μπόρεσαν να ξεφύγουν από το ισόπαλο 0-0.
Η Ξάνθη ήταν αυτή με το βαθμολογικό κίνητρο στον αγώνα του ΔΑΚΛ, ωστόσο απέναντι στο «σινικό τείχος» που ύψωσε η Λαμία, δεν φάνηκε ποτέ ικανή να πλησιάσει στους τρεις βαθμούς της νίκης.
Η ροή του ματς καθορίστηκε σε μέγιστο βαθμό από τη φάση του 29', όταν ο νεαρός Βλαχομήτρος πάτησε τον Κασάδο και δέχθηκε δικαίως δεύτερη κίτρινη κάρτα μέσα σε τέσσερα λεπτά.
Κάπου εκεί η Λαμία αποφάσισε -εύλογα- να μη ρισκάρει και να διασφαλίσει τουλάχιστον τον βαθμό, κάτι στο οποίο είναι «μετρ» στο φετινό πρωτάθλημα, με το τελικό 0-0 να έρχεται απολύτως φυσιολογικά.
Και το κατάφερε περίφημα και πανεύκολα, αφού με εξαίρεση τον Ντε Αμορίμ -μακράν ο καλύτερος παίκτης του γηπέδου δημιουργικά- η Ξάνθη δεν βρήκε ποτέ τις απαιτούμενες λύσεις, παρότι είχε κατοχή της μπάλας μεγαλύτερη από 70% στο παιχνίδι...
ΛΑΜΙΑ (Γιώργος Πετράκης): Επασί, Βάντερσον, Σκόνδρας, Τζανετόπουλος, Βύντρα, Μπεχαράνο, Μπουλούλης (89' Πλιάτσικας), Σάλιακας (58' Βασιλόγιαννης), Καραμάνος (81' Ασίγκμπα), Βλαχομήτρος, Ρόμανιτς.
ΞΑΝΘΗ (Νίκος Καραγεωργίου): Άμπαντ, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Καρασαλίδης (77' Σόσα), Κασάδο, Τερκί (88' Φασίδης), Μουλέν, Ντε Αμορίμ, Κοβάτσεβιτς (46' Γκαργκαλατζίδης), Στάρτζεον (62' Τζουρίτσκοβιτς), Φοσέ.
=============
Ο Παναιτωλικός είχε το κουράγιο να απαντήσει δύο φορές στα γκολ του Ατρόμητου και πήρε τον βαθμό που τον κρατά ζωντανό στη μάχη της σωτηρίας
 
Και η τρίτη κατά σειρά συνάντηση της ημέρας έληξε ισόπαλη ! Στο Περιστέρι, ο βαθμολογικά άνετος Ατρόμητος δεν έδειξε διάθεση να χαριστεί στον Παναιτωλικό που καιγόταν για βαθμούς, πήρε δύο φορές το προβάδισμα στο σκορ, αλλά αυτές δεν ήταν αρκετές για να του χαρίσουν την νίκη.
Η ομάδα του Αγρινίου που έπαιζε για την ζωή της, κατάφερε στις λίγες καλές ευκαιρίες που είχε στο ματς να σκοράρει δύο φορές και να πάρεο τον πόντο που μπορεί να αποδειχθεί χρυσάφι στην μάχη για την σωτηρία. Στο καταληκτικό σκέλος του αγώνα, ο Ατρόμητος πίεσε και θα μπορούσε να βάλει και το τρίτο τέρμα που θα έκρινε υπέρ του το ματς, αλλά ο Βέλλιος που ήρθε «κρύος» από τον πάγκο δεν τις αξιοποίησε και έτσι παρέμεινε το τελικό, χορταστικό 2-2.
 18’: Ο Γκάλο εκτέλεσε φάουλ από το ημικύκλιο της περιοχής, με δεξί βολέ πέρασε τη μπάλα μέσα από το τείχος, κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Φερνάντεθ που παρακολούθησε όρθιος την πορεία της προς τα δίχτυα (1-0).
35’: Ο Τζανακάκης έκανε την κίνηση και τη σέντρα από δεξιά και ο Μουνιέ καλά πλασαρισμένος στο απέναντι δοκάρι με καρφωτή κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1.
60’: Ο Ντε Πο ανατράπηκε από τον Λιάβα και ο διαιτητής υπέδειξε το πέναλτι, έπειτα και από τσεκάρισμα που έκανε στο VAR. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μανούσος γράφοντας το 2-1 για τον Ατρόμητο.
62’: Ο Ρόσα εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά και ο Κωνσταντόπουλος από τη μικρή περιοχή με προβολή ισοφάρισε εκ νέου για τον Παναιτωλικό (2-2)

Ο διαιτητής Φωτιάς από την Πέλλα έδειξε κίτρινη κάρτα στους Ρισβάνη, Ρομπέλο, Ντίας, Μπαΐροβιτς, Ντάλσιο, Λιάβα.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Σάββας Παντελίδης): Μανδάς, Γκάλο, Κατράνης, Ρισβάνης, Γούτας, Νάτσος (85' Ούμπιδες), Μπουσούλαζιτς, Ενσικουλού (66’ Βέλλιος), Ρομπέλο (85' Γιακουμάκης), Ντε Πο, Μανούσος (79΄Ανδρούτσος).
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Φερνάντεθ, Κωνσταντόπουλος, Κέβιν (λ. τ. 26’ Παρράς), Λιάβας, Τζανακάκης, Ντάλσιο (66’ Ταχάρ), Ντουάρτε, Ντίας (66’ Τσιγγάρας), Ρόσα (79' Άλβαρεζ), Μουνιέ, Μπαΐροβιτς (79' Αριγίμπι).


5η αγωνιστική

Σάββατο (4/7)
Αστέρας Τρίπολης - Βόλος 4-0 (2', 45' πέν., 67' Λουίς Φερνάντες, 51' Σίτο)
Δευτέρα (6/7)
ΑΕΛ - Πανιώνιος 0-0
Λαμία - Ξάνθη 0-0
Ατρόμητος - Παναιτωλικός 2-2 (18' Γκάλο, 60' πέν. Μανούσος - 35' Μουνιέ, 62' Κωνσταντόπουλος)

Βαθμολογία πλέι άουτ

* Η 14η ομάδα υποβιβάζεται απευθείας και η 13η θα δώσει αγώνα μπαράζ με τη 2η ομάδα της Super League 2 (πρώην Football League). Ο νικητής θα κερδίσει το τελευταίο εισιτήριο για τη μεγάλη κατηγορία.