Τρίτη 2 Ιουνίου 2020

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΚΟΥ : ΑΜΕΣΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΠΕΡ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΑΓΡΩΤΩΝ...


Η Ντίνα Νικολάκου εκπρόσωπος της Νέας Πελοποννήσου για τις ... 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
2.6.2020
Άνθρακας ο θησαυρός της συνάντησης του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου με εκπροσώπους του ΕΛΓΑ, σε ότι αφορά τις ζημιές από τον πρόωρο καύσωνα που υπέστησαν οι παραγωγοί της Πελοποννήσου.
Οφείλει να καταλάβει ο κ.Νίκας ότι τόσο σοβαρά ζητήματα δεν λύνονται με συναντήσεις και ευρείες συσκέψεις. Η άμεση αποζημίωση των παραγωγών δεν είναι υπηρεσιακό ζήτημα αλλά καθαρά πολιτικό.

Οφείλει ο αρμόδιος Υπουργός και η Κυβέρνηση να αντιληφθούν ότι σε μια πολύ δύσκολη και κρίσιμη περίοδο, οι αγρότες μας, ιδιαίτερα προϊόντων όπως η ελιά, τα κεράσια, τα βύσσινα και τα πορτοκάλια, έχουν υποστεί τεράστια βλάβη και απαιτούν άμεσα αποζημιώσεις. Η Κυβέρνηση η οποία αγνόησε εντελώς τον αγροτικό τομέα και δεν φρόντισε με κανέναν απολύτως τρόπο να θωρακίσει το συγκεκριμένο κλάδο, αρνείται τώρα με διαδικασίες έκτακτης ανάγκης να αναθεωρήσει τον κανονισμό του ΕΛΓΑ και να τον προσαρμόσει στις επιπτώσεις της Κλιματικής Αλλαγής και άλλων συνθηκών.
Ο κ.Νίκας να σταματήσει να λειτουργεί φοβικά απέναντι στην Κυβέρνηση, να σταματήσει να παραμένει σε διαπιστώσεις. Άμεσα να συγκαλέσει το Περιφερειακό Συμβούλιο σε έκτακτη συνεδρίαση, με την παρουσία εκπροσώπων αγροτών της Πελοποννήσου προκειμένου όλοι μαζί να προχωρήσουμε σε δυναμικές διεκδικήσεις για την στήριξη των αγροτών μας.
Την ίδια ώρα που οι αγρότες της Πελοποννήσου είναι με τα τρακτέρ στους δρόμους και διεκδικούν τα δικαιώματα τους, ο κ. Νίκας δηλώνει: «Έχω την ελπίδα ότι ίσως αλλάξει πολιτική ο ΕΛΓΑ και ίσως έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Προς το παρόν όμως, κάτι τέτοιο δεν φαίνεται και λυπούμαι».
Τη συγκεκριμένη πολιτική του στάση, την αφήνω στην κρίση των πολιτών.

Η Περιφερειακή Σύμβουλος Πελ/σου
                                                                          Κωνσταντίνα Νικολάκου

Κωνσταντίνα Νικολάκου