Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020

Εντός Ιουνίου “η πρόσληψη” των 36.500 της Κοινωφελούς Εργασίας

Απάντηση για την εξέλιξη του νέου Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας έδωσε ο Υπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Γ. Βρούτσης, στον τηλεοπτικό σταθμό Open, υποστηρίζοντας ότι η πρόσληψη των 36.500 θα γίνει εντός Ιουνίου.

Υπενθυμίζεται ότι για τις χιλιάδες αυτές προσλήψεις, η Κοινή Υπουργική Απόφασηέχει δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις αρχές Απριλίου  (Φ.Ε.Κ. Β’ 1256/9.4.2020)και έκτοτε αναμενότανη έκδοση της Πρόσκλησης του ΟΑΕΔ για την εκκίνηση υποβολής των αιτήσεων.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατά την
ενημέρωση στις 21 Απριλίου είχε δηλώσει ότι «τον Μάιο θα ξεκινήσουν οι προσλήψεις για 45.000 θέσεις εργασίας μέσω δύο Προγραμμάτων: το πρώτο είναι ένα Κοινωφελές Πρόγραμμα 36.500 θέσεων για ανέργους (...)».
Τελικά, έχουμε φθάσει αρχές Ιουνίου και ο Υπουργός Εσωτερικών, Π. Θεοδωρικάκος, επανειλημμένως προαναγγέλλει όλο το τελευταίο διάστημα -όχι την έκδοση της Πρόσκλησης του ΟΑΕΔ που όλοι περιμένουν- αλλά ξανά την έκδοση ΚΥΑ [π.χ. Δ.Τ. 26 Μαΐου: «Σήμερα υπογράφεται η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για τα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας μέσω των οποίων 36.500 άνεργοι θα βρουν δουλειά»]

Ο συναρμόδιος επί του Προγράμματος λοιπόν, Γιάννης Βρούτσης, απάντησε χθες επί λέξει :
« Τώρα με ρωτάτε για την Κοινωφελή Εργασία.
Η Κοινωφελής Εργασία είναι στο τελευταίο στάδιο εξέλιξης. 
Είναι 36.500 εργαζόμενοι που θα προσληφθούν σε Δήμους, Περιφέρειες και Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και η ολοκλήρωση και Η ΠΡΟΣΛΗΨΗ θα γίνει ΜΕΣ ΣΤΟ μήνα ΙΟΥΝΙΟ
Έχουν υπογράψει όλοι οι Υπουργοί και είμαστε στην τελική ευθεία του Διαγωνισμού. »

Μπορείτε να δείτε το σχετικό απόσπασμα από την Εκπομπή «Ώρα Ελλάδος 7.00», στο 1:47:53 του video ΕΔΩ

ΑΙΡΕΤΟΣ.GR