Κυριακή 21 Ιουνίου 2020

Παραλίγο νίκητης στο ΟΑΚΑ ο Άρης (2 - 2) με την ΑΕΚ / Ζωντανός ο ΠΑΟΚ, 3-1 τον ΟΦΗ με πέναλτι στις καθυστερήσεις

AEK - Άρης: Πρόβα Κυπέλλου στο ΟΑΚΑ και 2-2! (highlights)
Ύστερα από ένα εξαιρετικό σε διακύμανση και συγκινήσεις ματς στο ΟΑΚΑ, ΑΕΚ και Άρης μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις μένοντας στο ισόπαλο 2-2Άρης ήταν αναμφίβολα ο μεγάλος κερδισμένος της αποψινής βραδιάς  καθώς απέσπασε δικαιότατα ισοπαλία από την ΑΕΚ και αν ήταν λίγο πιο προσεκτικός, θα μπορούσε κάλλιστα να είχε φύγει με ολόκληρο το τρίποντο από το Μαρούσι.

Οι «κίτρινοι» της Θεσσαλονίκης προηγήθηκαν δις με το πέναλτι του Γκάμα στο 55' και το τέρμα του νεοεισελθόντα Μαρτίνες στο 75', με τους γηπεδούχους να απαντούν δις με τους Αραούχο στο 62' και Ολιβέιρα στο 86' με πέναλτι.
Η ΑΕΚ έχασε εκ νέου έδαφος στην κούρσα της 2ης θέσης, γεγονός που εκμεταλλεύθηκε ο ΠΑΟΚ νικώντας λίγο νωρίτερα τον ΟΦΗ στην Τούμπα.
Στον αντίποδα, ο Άρης απομακρύνθηκε στο +4 από την κρητική ομάδα στη μάχη της 5ης θέσης, την οποία ελέγχει πλήρως και είναι στο χέρι του να διατηρήσει μέχρι το φινάλε των playoffs.

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Μπάρκας, Λόπες, Σβάρνας, Οικονόμου, Μπακάκης (87' Παουλίνιο), Κρίστιτσιτς, Σιμάνσκι, Μάνταλος, Αραούχο, Βέρντε (81' Αλμπάνης), Λιβάγια (59' Ολιβέιρα).
ΑΡΗΣ (Μίχαελ Ένινγκ): Κουέστα, Ροζ (60' Ντιγκινί), Βέλεθ (13' λ. τρ. Μπα), Δεληζήσης, Σόουζα (30' Λάρσον), Ματίγια, Μπρούνο Γκάμα, Λούκας, Φετφατζίδης (60' Μαρτίνες), Μαντσίνι, Τόνσο.

======== 

Ζωντανός για τη 2η θέση ο ΠΑΟΚ, 3-1 τον ΟΦΗ με πέναλτι στις καθυστερήσεις (vids)Ζωντανός στο κυνήγι της 2ης θέσης έμεινε ο ΠΑΟΚ, ο οποίος παρότι βρέθηκε να χάνει, επικράτησε 3-1 του ΟΦΗ, με πέναλτι στις καθυστερήσεις, για την 3η αγωνιστική των πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ.
Και τα τρία γκολ σημειώθηκαν στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 49ο λεπτό της αναμέτρησης ΠΑΟΚ - ΟΦΗ, ο Στάικος έκανε το σουτ με το δεξί, ο Πασχαλάκης απομακρύνει προσωρινά και ο Νέιρα, που καραδοκούσε, έστειλε από αριστερά με το δεξί την μπάλα στα δίχτυα βάζοντας τους Κρητικούς μπροστά στο σκορ.
Ούτε δέκα λεπτά δεν κατάφερε να κρατήσει το προβάδισμα ο ΟΦΗ, καθώς στο 58', ο Δικέφαλος έφερε το παιχνίδι στα ίσα. Έπειτα από σέντρα του Γιαννούλη, ο νεαρός Τζόλης στην κίνηση σκόραρε λίγο μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο.

Αρχικά, ο βοηθός σήκωσε τη σημαία για οφσάιντ, αλλά η φάση ελέγχθηκε από το VAR και το γκολ μέτρησε.
Το γκολ αυτό έδωσε ώθηση στον ΠΑΟΚ, ο οποίος πίεσε για το δεύτερο γκολ, χάνοντας τη μεγαλύτερη ευκαιρία στο 71ο λεπτό, όταν ο Νέιρα έδιωξε πάνω στη γραμμή τη μπάλα σε κεφαλιά του Σφιντέρσκι.
Τελικά η λύτρωση και η ολική ανατροπή για την ομάδα του Άμπελ Φερέιρα, ήρθε στις καθυστερήσεις από εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Ακπομ (το κέρδισε ο ίδιος από τον Νάστο). Υπάρχει πάντως υπόνοια ότι δυο παίκτες ήταν οφσάιντ, αλλά μέσω VAR o διαιτητής καταλόγισε το πέναλτι. Η μπάλλα ήταν στο δεύτερο δοκάρι και ο Νάστος εκτός φάσης έκανε την ανατροπή στο πρώτο δοκάρι. Το τελικό 3-1 διαμόρφωσε στο 9ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ελ Καντουρί.
Αυτή ήταν η πρώτη νίκη του ΠΑΟΚ στα πλέι οφ και η 3η ήττα σε ισάριθμα παιχνίδια για τον ΟΦΗ.

ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέιρα): Πασχαλάκης, Μάτος (76' Ροντρίγκο), Βαρέλα, Ίνγκασον, Γιαννούλης, Εσίτι (76' Μαουρίσιο), Ελ Καντουρί, Λημνιός (69' Στοχ), Λάμπρου (55' Τζόλης), Μπίσεσβαρ (55' Σβιντέρσκι) , Άκπομ.
ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Ουάλι, Μπράουν, Νάστος, Γιαννούλης, Κοροβέσης (64' Δεληγιαννίδης), Ζοάο Βίκτορ, Νέιρα (90+5' Μάνος), Στάικος (83' Νοικοκυράκης), Σεμέδο, Βαζ (64' Ναμπί), Φιγκεϊρέδο.

3η αγωνιστική

Σάββατο (20/6)
ΠΑΟΚ - ΟΦΗ 3-1 (58' Τζόλης, 90+1' πεν. Άκπομ, 90+9' Καντουρί / 49' Νέιρα)
ΑΕΚ - Άρης 2-2
Κυριακή (21/6)
Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός (21:30


Βαθμολογία playoff

*Τα ευρωπαϊκά εισιτήρια είναι πέντε: Ο πρωταθλητής και ο δευτεραθλητής παίρνουν μέρος στα προκριματικά του Champions League, ενώ τρία παραμένουν τα εισιτήρια για το Europa League.*Ο Κυπελλούχος συμμετέχει στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League.
*Εάν ο Κυπελλούχος έχει εξασφαλίσει την έξοδο του στο Champions League τότε το εισιτήριο πάει στον 3ο της βαθμολογίας και τ' άλλα δύο εισιτήρια στον 4ο και τον 5ο της βαθμολογίας.


το πρόγραμμα των playout:
Πανέτοιμος για την αυριανή (21/6 19:15) συνάντηση με τον Ατρόμητο εντός έδρας είναι ο Αστέρας Τρίπολης. Οι Αρκάδες υποδέχονται την ομάδα του Περιστερίου για τα πλέι άουτ της Super League 1, ωστόσο ο τεχνικός του Αστέρα Μίλαν Ράσταβατς για ακόμα μία αγωνιστική έχει να αναλογιστεί ορισμένες σημαντικές απουσίες.
Συγκεκριμένα, ο Σέρβος κόουτς του Αστέρα δεν μπορεί να υπολογίζει στους Σουάρεθ, Χαουρέγκι, Βλάχο ενώ εκτός αποστολής είναι επίσης οι Μαρτίνεθ και Δουβίκας.
Αναλυτικά η αποστολή του Αστέρα Τρίπολης για το ματς με τον Ατρόμητο: Παπαδόπουλος, Μιχαήλ, Τασουλής, Πασαλίδης, Κώτσιρας, Χριστόπουλος, Ματρικάρντι, Αντζουλάς, Βαλιέντε, Μαρκ Φερνάντεθ, Μπόρχα Φερνάντεθ, Μουνάφο, Μπελόκ, Ριέρα, Ντέλετιτς, Σίτο, Λουίς Φερνάντεθ, Κρέσπις, Τζίμας, Μπαράλες.
Δίχως αγωνιστικά προβλήματα ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του Ατρόμητου για το αυριανό (21/6 19:15) παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης στην Αρκαδία για τα πλέι άουτ της Super League 1.
Ο τεχνικός των Περιστεριωτών Σάββας Παντελίδης είναι στην ευχάριστη θέση να μην αντιμετωπίζει κάποιο αγωνιστικό πρόβλημα και μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες όλων των ποδοσφαιριστών του.
Ο έμπειρος κόουτς μετά το τέλος της τελευταίας προπόνησης ανακοίνωσε την αποστολή, την οποία συνθέτουν οι: Μανδάς, Στρούγγης, Γκάλο, Γούτας, Μπαένα, Κιβρακίδης, Ούμπιδες, Ρισβάνης, Ραμπέγιο, Γιακουμάκης, Χαρίσης, Ενσικουλού, Μπουσούλατζιτς, Ανδρούτσος, Μανούσος, Μέγιερι, Βέλλιος, Ντε Πο, Κατράνης και Μάντσον.
Να σημειωθεί, ότι οι ποδοσφαιριστές που δεν δίνουν το παρών στην αποστολή θα προπονηθούν το πρωί της Κυριακής (21/6) υπό τις οδηγίες του γυμναστή αποκατάστασης του Ατρόμητου, Γιώργου Πήδουλα.
=======
 
Λίγες ώρες πριν τον αγώνα της χρονιάς με την Ξάνθη, επικρατεί αναστάτωση με τον Δημήτρη Κυριακίδη στον Παναιτωλικό
Συγκεκριμένα, ο 33χρονος τερματοφύλακας έχει καταθέσει προσφυγή κατά της ΠΑΕ για οφειλές προς το πρόσωπό του, κάτι το οποίο έγινε γνωστό το Σάββατο (20/6)με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί θέμα σε μια κρίσιμη καμπή της σεζόν.
Οι άνθρωποι του Αγρινίου σχολιάζουν πως : «Δεν ασχολούμαστε με τον Κυριακίδη. Καλή τύχη στην ομάδα που θα τον πάρει». Άλλωστε τα «καναρίνια» παίζουν σημαντικό αγώνα την Κυριακή (21/6) με την Ξάνθη και με τρίποντο θα κάνουν άλμα…παραμονής

3η αγωνιστική

Κυριακή (21/6)
Αστέρας Τρίπολης - Ατρόμητος (19:15)
Ξάνθη - Παναιτωλικός (19:30)
Δευτέρα (22/6)
ΑΕΛ - Βόλος (19:30)
Λαμία - Πανιώνιος (20:00)

Βαθμολογία playout

*Η 14η ομάδα υποβιβάζεται απευθείας και η 13η θα δώσει αγώνα μπαράζ με την 2η ομάδα της SuperLeague 2 (πρώην Football League). Ο νικητής θα κερδίσει το τελευταίο εισιτήριο για τη μεγάλη κατηγορία.