Σάββατο 2 Μαΐου 2020

ΤΟ ΜΑΣΚΑ-ΡΕΜΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ

Της Λέττας Καλαμαρά

Η υπέρτατη προστασία, ο φερετζές της εξουσίας, η μπίζνα του ιού, η διάλυση της οικονομίας, ο εξευτελισμός της επιστήμης ή κάτι άλλο για το καλό μας, τι είναι, τελικά, θα φανεί. Ένα απίστευτο αλαλούμ με τη χρήση της προστατευτικής μάσκας επικρατεί. Τη σύσταση της επιστημονικής επιτροπής και του κ.Τσιόδρα για υποχρεωτική χρήση μάσκας σε μέσα μαζικής μεταφοράς, κομμωτήρια, κουρεία και παντοπωλεία καθώς και από τους εργαζόμενους σε κάποια καταστήματα ως συνέχεια της ρητής δήλωσης στη διάρκεια της πανδημίας πάλι από τον κ.Τσιόδρα για τη μη αναγκαιότητα χρήσης μάσκας από το γενικό πληθυσμό, ακολούθησε ένα μπαράζ δημοσιευμάτων  και ενημέρωσης αλαλούμ. Όπου ο καθένας προωθεί τη χρήση μάσκας υποχρεωτικά και την επιβολή προστίμων από Δευτέρα 4 Μαΐου 2020 ανάλογα με τις απόψεις και συμφέροντά του.

Το πολιτικό Βατερλώ της απόφασης της χρήσης μάσκας από το γενικό πληθυσμό σε αντίθεση με τις προηγούμενες δηλώσεις Τσιόδρα, η μετέπειτα των δηλώσεων μαζική παραγωγή εντός της Ελλάδας  έφερε στο προσκήνιο και την οικονομική απειλή της χρήσης μάσκας. Έτσι πέρα από την υγειονομική διάσταση της χρήσης μάσκας, βιομηχανικής παραγωγής ή ιδιωτικής κατασκευής από ένα κομμάτι ύφασμα, αναδεικνύεται και η οικονομική διάστασή της. Οικονομική διάσταση τόσο όσο προς το κόστος προμήθειάς της σε καθημερινή βάση για τις συνεχείς επισκέψεις σε supermarket που κάποιοι προωθούν ως υποχρεωτική παρά τη μη σχετική αναφορά από τους ειδικούς της επιτροπής αλλά και τη διευκρίνηση του Υπουργού κ.Παπαθανάση όσο και την πτώση του τζίρου που αναμένεται να υπάρχει σε πολλά καταστήματα αν η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική. 

Το περίεργο της υπόθεσης όπως και η μη εξήγηση της εμμονής στη μη κυκλοφορία τις νυχτερινές ώρες είναι ότι ακόμα και τώρα δεν έχει εκδοθεί η δημοκρατική ΠΝΠ που αντικατέστησε τη Βουλή και τη δημοκρατία μας εν μέσω του COVID-19. Αυτό δίνει την αφορμή σε φήμες ότι κάποιοι προωθούν ευρύτερη χρήση της μάσκας υποχρεωτικά για την αύξηση των πωλήσεων αδιαφορώντας για τις ευρύτερες συνέπειες ακόμα και στην υγεία των πολιτών από την κακή συνεχή χρήση μασκών.

Δεν είναι και λίγοι που για το καλό μας απαιτούν τη χρήση μάσκας και στα παιδιά είτε ως μέτρο προφύλαξης είτε και ως παιδαγωγικό μέσα μίας νέας κανονικότητας στην κοινωνία μας. Ασφαλώς υπάρχουν πάντα και οι ανθέλληνες που οραματίζονται μία Ελλάδα με φερετζέ και μάσκα για όλους και εκατομμύρια οικονομικούς μετανάστες για τη διάβρωση και διάσπαση της χώρας σε ανεξάρτητα ή υποδουλωμένα κρατίδια. Το βαθύ Κράτος με τον Αρχηγό που δωρίζει για να ορίζει απειλεί και με κοινωνική και πολιτική αναταραχή μάλιστα αν δεν ικανοποιηθεί το σχέδιό τους, εκλογές λίστας και ανασχηματισμό για την προώθηση των προσωπικοτήτων συνεργατών του.

Ας περιμένουμε την τελευταία ΠΝΠ Μητσοτάκη και το βαθμό παρέκκλισής της από τις συστάσεις της ειδικής επιτροπής, ας στείλουμε τα τελευταία μηνύματα για άδεια εξόδου από τα σπίτια μας και ας περιμένουμε τον Ήλιο της Ελλάδας να μας φωτίσει και να ζήσουμε ελεύθεροι κάποτε. Για καλό, πάντως, ας αποταμιεύσουμε και χρήματα για την αγορά μασκών, γιατί η παγκόσμια ιδεολογία είναι μεγάλη και απαιτεί υπηκόους.
 thedayaftergr.blogspot.com