Πέμπτη 9 Απριλίου 2020

Βαρύ πένθος στην δημοσιογραφία: Πέθανε ο δημοσιογράφος Άκης Τσόπελας

 
Ένας δικός μας άνθρωπος, ο δημοσιογράφος Άκης Τσόπελας που τα τελευταία χρόνια συνεργάζονταν με το αθλητικό τμήμα του Ελεύθερου Τύπου έφυγε από την ζωή σε ηλικία 58 ετών,  έπειτα από γενναία και μακρόχρονη μάχη που έδινε τα τελευταία χρόνια με τον καρκίνο.
Ο Άκης Τσόπελας γεννήθηκε στην Αθήνα στις 30/8/1962 και ξεκίνησε από πολύ μικρός την ενασχόληση του με την αθλητική δημοσιογραφία.  Εκτός από τον Ελεύθερο Τύπο εργάστηκε στο ξεκίνημά του στην Αθλητική Ηχώ, ενώ δούλεψε ακόμα στα έντυπα μέσα: Φως των Σπορ, Sportime, Πράσινος Τύπος, SportDay, Βραδυνή, Νίκη, Αλήθεια και Αγορά.  Στην τηλεόραση συνεργάστηκε με την ΕΡΤ,
ενώ ήταν στέλεχος του αθλητικού τμήματος του Mega στα πρώτα δέκα χρόνια λειτουργίας του σταθμού.
Στο ραδιόφωνο εργάστηκε στο Real FM. Επίσης έγραφε για το PameSports.gr, ενώ είχε δημιουργήσει και την δική του ιστοσελίδα ritorno2015.com.

Από τον Παναθηναϊκό εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:
«Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗ ΘΛΙΨΗ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΑΚΗ ΤΣΟΠΕΛΑ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 58 ΕΤΩΝ. Ο ΕΚΛΙΠΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΕΙΧΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙ ΕΠΙ ΣΕΙΡΑ ΕΤΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΣΤΑΘΕΡΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΘΕΩΡΕΙΑ ΤΟΣΟ ΤΟΥ «ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ» ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΑΣ. ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΘΕΡΜΑ ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΕΙΟΥΣ ΤΟΥ. ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΦΡΥ ΤΟ ΧΩΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΣΚΕΠΑΣΕΙ».

Η ανακοίνωση του ΠΣΑΤ
Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου και η αθλητική δημοσιογραφία αποχαιρετούν έναν σπουδαίο συνάδελφο, τον Άκη Τσόπελα, ο οποίος έφυγε σήμερα από την ζωή σε ηλικία 58 ετών.
Πέρα από τα πλούσια δημοσιογραφικά του προσόντα ο Άκης Τσόπελας διακρίθηκε για το ήθος και την αλληλεγγύη του,  για αυτό και ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στον κλάδο μας.
Ήταν αυθεντία στο διεθνές ρεπορτάζ, ενώ ξεχώρισε και ως ρεπόρτερ Παναθηναϊκού, διατελώντας μάλιστα και  υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων στο γραφείο Τύπου της ΠΑΕ.
Είχε μία μακρά δημοσιογραφική διαδρομή, ξεκινώντας από την Αθλητική Ηχώ, ενώ δούλεψε ακόμα στα έντυπα μέσα: Φως των Σπορ, Sportime, Πράσινος Τύπος, SportDay, Βραδυνή, Ελεύθερος Τύπος, Νίκη, Αλήθεια και Αγορά.
Στην τηλεόραση συνεργάστηκε με την ΕΡΤ, ενώ ήταν στέλεχος του αθλητικού τμήματος του Mega στα πρώτα δέκα χρόνια λειτουργίας του σταθμού.
Στο ραδιόφωνο εργάστηκε στο Real FM. Επίσης έγραφε για το PameSports.gr, ενώ είχε δημιουργήσει και την δική του ιστοσελίδα ritorno2015.com. To Δ.Σ. του ΠΣΑΤ εκφράζει την θλίψη του και τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στους οικείους του.
eleftherostypos.gr