Τετάρτη 29 Απριλίου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

 



ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ (ΟΑΣΠΠ)
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Ομοσπονδία μας χαιρετίζει τις δυναμικές και ουσιαστικές κινητοποιήσεις των Αγροτικών Συλλόγων αλλά και των ταξικών εργατικών σωματειών για την μέρα δράσης στους χώρους δουλειάς.
Η κυβέρνηση κανένα ουσιαστικό μέτρο στήριξης δεν έχει πάρει για αγρότες και κτηνοτρόφους πέρα από κάποιες παροχές σε μεγάλες επιχειρήσεις που όμως δεν αφορούν την συντριπτική πλειοψηφία των αγροτοκτηνοτρόφων. Πέρα  από κάποιες υποσχέσεις που μας δίνουν κατά διαστήματα, ως τώρα τίποτα δεν έχει
πραγματοποιηθεί για να στηριχθεί η μικρομεσαία αγροτοκτηνοτροφία.
Συνεχίζουμε να δίνουμε την μάχη της διεκδίκησης αναγκαίων άμεσων και μακροπρόθεσμων μέτρων στήριξης αγροτών και κτηνοτρόφων που πλήττονται και η πανδημία έχει άμεση αντανάκλαση στο εισόδημα τους.
Το ΔΣ της Ομοσπονδίας καλεί τους Αγροτικούς και Κτηνοτροφικούς συλλόγους σε όλη την Περιφέρεια, να συμμετέχουν στις συμβολικές Πρωτομαγιάτικες απεργιακές συγκεντρώσεις των ταξικών εργατικών συνδικάτων που θα πραγματοποιηθούν σε όλους τους νόμους, την ερχόμενη Παρασκευή 1η Μάη.
Τηρούμε αυστηρά όλα τα μέτρα προστασίας και ασφάλειας κατά του κορονοϊού και συμμετέχουμε δυναμικά, με τα πανό του οργανωμένου αγροτικού κινήματος.
Ενώνουμε την φωνή μας με τους εργαζόμενους, δεν μένουμε σιωπηλοί αλλά μαχητικοί, διεκδικητικοί και αισιόδοξοι ότι μπορούμε με τους αγώνες μας, την οργάνωση και την κοινή δράση με την εργατική τάξη και τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης, να δώσουμε δύναμη και προοπτική στις διεκδικήσεις μας.
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ 


omospondia peloponnisou