Τρίτη 14 Απριλίου 2020

ΠΑΣΧΑΛΙΑΤΙΚΕΣ ΕΥΧΕΣ & ΠΡΟΤΑΣΕΙ΅Σ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ κ. ΠΑΤΡΙΤΣΙΑ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ

ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ Εδώ Δερβένι: Η Πατρίτσια Αδαμοπούλου ...
 

Αγαπητοί μου φίλοι και συνδημότες. 
Δεδομένης της συγκυρίας και της σοβαρότητας της κρίσης λόγω του κορονοιού, στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο η παράταξη των ενεργών δημοτών με επικεφαλή τον Νώντα Κατσούλα, με την οποία έχω εκλεγεί, θεώρησε απαραίτητο να δηλώσει ότι στην φάση αυτή τα δημοτικά συμβούλια πρέπει να ασχολούνται αυστηρά με θέματα που συνδέονται με
την αντιμετώπιση της πανδημίας καθώς και με ό,τι είναι επείγον και χρήζει άμεσης αντιμετώπισης.Επίσης δηλώσαμε ότι λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης και της κρισιμότητας των θεμάτων που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα είναι αναγκαία η συνεργασία όλων μας στο δημοκρατικό πλαίσιο, χωρίς αντιπολιτευτικές κορώνες.Στη σημερινή μου δημοσίευση θα ήθελα να σας ενημερώσω μόνο για την θετική ομόφωνη απόφαση που αφορά στη δέσμευση του ΔΣ να λάβει τα μέτρα ελάφρυνσης που έχουν αποφασιστεί απο την ΚΕΔΕ και θα οριστικοποιηθούν το επόμενο άμεσο διάστημα ( ανταποδοτικά τέλη, τέλη χρήσης κοινόχρηστων χώρων, βεβαιωμένες οφειλές, ενοίκια που εισπράτει ο δήμος κ.λ.π) ,για την αποδοχή πιστώσεων για την αντιμετώπιση του κορονοιου και για την πρόσληψη 7 ατόμων κυρίως για την καθαριότητα με 4μηνη σύμβαση.
Ωστόσο η τακτική κάποιων συμβούλων με αναγκάζει να απαντήσω εξηγώντας τη στάση μου σε κάποια θέματα που τέθηκαν και οδήγησαν σε οριακές αποφάσεις. Πρώτα και κύρια είναι απαραίτητο να διευκρινίσω ότι η παράταξή μας λειτουργεί δημοκρατικά και σέβεται τις απόψεις των μελών της οι οποίες μπορούν να εκφράζονται και στο ΔΣ. Μακριά από μας η λογική του " ενός ανδρός αρχή" ακόμα και πεφωτισμένου!!! Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν σε ένα θέμα που αφορούσε στη τέταρτη απαράδεκτη παράταση ενός έργου ψήφισα "παρών" καθώς εκτίμησα ότι έτσι δήλωνα σαφώς την αντίθεσή μου , αποτρέποντας όμως ενδεχόμενο αδιέξοδο. Αυτά για την ιστορία.Τέλος, αναφορικά με τη λειτουργία της τράπεζας Πειραιώς στο Δερβενι θα μπορούσαμε να προτείνουμε, αναγνωρίζοντας την έλλειψη προσωπικου λόγω των ειδικών αδειών, η τράπεζα να λειτοργεί 4 ημέρες την εβδομάδα στο Ξυλόκαστρο και 1 στο Δερβένι.Για το Ειρηνοδικείο έπεται συνέχεια.
Εύχομαι σε όλες κα όλους καλό Πάσχα και προσοχή μην γίνουμε 300 κιλά όπως μας είπε και ο υπουργός personal trainer των ελλήνων!!!!
Καλή ανάσταση στα σπίτια μας για υγεία όλων μας 



ΠΑΤΡΙΤΣΙΑ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ