Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020

ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΤΗ ΜΑΧΗ ΚΙΚΙΛΙΑΣ, ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΚΑΙ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ


Της Λέττας Καλαμαρά

Σε "πόλεμο" μάς θέλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οφείλουμε να ομολογήσουμε τη δυναμική παρουσία Υπουργών του που δείχνουν να έχουν τον έλεγχο και την πρωτοβουλία στην εθνική αντιμετώπιση αυτής της παγκόσμιας απειλής. Με βάση το ελληνικό κατεστημένο και την καταστρεπτική θητεία Τσίπρα είναι θετική η άμεση και αποδοτική ανταπόκριση Υπουργών, τόσο στη ασύμμετρη επίθεση της παράνομης μετανάστευσης που εκδηλώθηκε πρόσφατα στον Έβρο από το διεθνές οργανωμένο έγκλημα όσο και στην αντιμετώπιση του ιού Coronavirus του οποίου η Αρχηγός αναζητείται.

Το Κράτος απέδειξε ότι μπορεί όταν θέλει και δεν μένει να δούμε και τη συνέχεια σε όλους τους τομείς, με πρώτο φυσικά τον έλεγχο της πανδημίας. Εν αντιθέσει με την τιμή του πετρελαίου που καταβαραθρώνεται χωρίς όμως να συμβαίνει το ίδιο με την τιμή του λίτρου στα βενζινάδικα, δημιουργώντας σκέψεις αισχροκέρδειας, υγεία, παιδεία και οικονομία ξεκίνησαν την προσαρμογή τους στο Νέο Κόσμο.

Προσλήψεις στην υγεία, αύξηση κρεβατιών ΜΕΘ, ψηφιακή εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες σύντομα για μαθητές - φοιτητές και ανακουφιστικά οικονομικά μέτρα για επιχειρήσεις - εργαζομένους ξεκινούν για να προσαρμοσθούμε στη νέα εποχή το γρηγορότερο δυνατό. Ασφαλώς ο "πόλεμος" με το σκοτάδι του ιού έχει χρόνο πολύ να διαρκέσει αλλά οι βάσεις αντιμετώπισής του θεμελιώνονται ορθά. Ευχόμαστε μαζί με το πολυπόθητο εμβόλιο να δούμε και την εθνική στρατηγική νίκης και μετέπειτα ευημερίας.

Πέρα από το Κράτος που οφείλει να κάνει τη δουλειά του σωστά και την ατομική ευθύνη που είναι θεμελιώδης σε μία κοινωνία, καθοριστική είναι και η ιδιωτική πρωτοβουλία. Είναι πολλοί οι λάτρεις του Παγκοσμίου Κράτους Αστυνόμευσης, με έρημους δρόμους και το Στρατό έξω από τα στρατόπεδα να συλλαμβάνει ελεύθερους πολιορκημένους πολίτες. Είναι δυστυχώς πολλοί οι λάτρεις για το φυσικό και ψυχικό εγκλεισμό όλων επ' αόριστο για τη διευκόλυνση του έργου τους αλλά η εθελοντική προσφορά μπορεί να είναι καταλυτική σε αυτό τον "πόλεμο". Δεν χρειάζεται να γίνουμε ζούγκλα σε μία έρημη πολιτεία με κλέφτες και αστυνόμους και στρατό.

Ο επιχειρηματικός κόσμος έχει ρόλο και οφείλει να προσαρμοσθεί στη ψηφιακή εποχή και να συνδράμει στην αντιμετώπιση του ιού και την ανακούφιση των πολιτών λειτουργώντας έστω και ηλεκτρονικά αρχικά. Ήδη καταστήματα με προεξέχοντα τα super market βρίσκονται ανοιχτά στην πρώτη γραμμή από την πρώτη στιγμή εξυπηρετώντας τους πολίτες σε βασικές ανάγκες για τη λειτουργία μίας κοινωνίας. 

Στην ιδιωτική πρωτοβουλία εντάσσεται και η συνεισφορά των πλουσίων και όλων όσων έχουν τη δυνατότητα. Η εταιρεία "ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ" έδειξε το δρόμο και δόξα τω θεώ έχουμε πολλούς κατέχοντες να συνδράμουν. Αν κάθε ισχυρή οικογένεια και επιχείρηση της Ελλάδας δώσει και εξοπλίσει έναν αριθμό κρεβατιών ΜΕΘ άμεσα θα σώσουν ζωές αληθινά. Ήρωες δημόσιους λειτουργούς αποδεικνύεται ότι έχουμε  που εκτελούν το έργο τους πλάι στους παθόντες του ιού. Χρειάζονται όμως όπλα και ευχόμαστε να δούμε πολλές ανιδιοτελείς δωρεές άμεσα από εφοπλιστές και εταιρείες κολοσσούς, ελληνικές και πολυεθνικές. Οι πολίτες πρέπει να παραμείνουν μαχητές και ελεύθεροι, όχι έγκλειστοι αλλά σοβαροί και μετρημένοι ταυτόχρονα, με ψυχραιμία και αισιοδοξία.
Τον "πόλεμο" κερδίζει ο τολμηρός και όχι ο φοβικός και ευχόμαστε καλή δύναμη και συνέχεια με ακόμη καλύτερα αποτελέσματα στην Κυβέρνηση για το καλό όλων μας. Το χθες είναι παρελθόν, το σήμερα σκληρό και το αύριο θα το καθορίσουμε εμείς σε χρόνο και τόπο.

Υ.Γ. Συγχαρητήρια και στον κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Πέτσα που συνεχίζει το έργο του, αν και νοσεί οικογενειακά. Καλή ανάρρωση.  

Thedayaftergr