Κυριακή 15 Μαρτίου 2020

ΜΕΝΟΥΜΕ ΠΑΡΑΓΚΑ!

Της Λέττας Καλαμαρά 

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ένας πόλεμος ξεκίνησε απέναντι στο χρόνο και τον ιό του χθες. Ένας αποτυχημένος κόσμος πνέει τα λοίσθια και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει την επόμενη μέρα αυτού του πολέμου εύκολα. Στον πόλεμο που άρχισε να διεξάγεται κοινωνίες, Κράτη και πολιτισμοί δοκιμάζονται και τα όριά τους δοκιμάζονται.

Στις απαρχές αυτού του Πολέμου στην Ελλάδασήμερα 14 Μαρτίου 2020,  με 3 νεκρούς ακόμη και 228 τραυματίες, Πολιτεία και πολίτες δείχνουν αδύναμοι να αντιληφθούν την κατάσταση και πολύ περισσότερο να την αντιμετωπίσουν. Όχι άδικα γιατί πρόκειται για έναν Παγκόσμιο Πόλεμο που γονατίζει Κίνα και Ιταλία αρχικά και θα συνεχίσει με όλους όσοι βρίσκονται απέναντι στη λογική.

Έναν πόλεμο σκληρό που θα λήξει με έναν νικητή μόνο και πλήρη παράδοση του ηττημένου, όπως στην Ιαπωνία το 1945. Δυστυχώς, οι Έλληνες "Στρατηγοί", Μητσοτάκης και Τσιόρδας ασχολούνται με το σήμερα αδυνατώντας να αντιληφθούν τον Πόλεμο, να καθορίσουν το αύριο της ζωής μας. Με συνταγές του παρελθόντος και όπλα του βαθέως Κράτους κάνουν σπασμωδικές κινήσεις και παρακολουθούν περισσότερο παρά συμμετέχουν στην αντιμετώπιση του φαινομένου.

Αυτός ο Πόλεμος όπως και κάθε Πόλεμος απαιτεί τις κατάλληλες στρατηγικές συμμαχίες των αδυνάτων, γενναιότητα, αυταπάρνηση και θυσίες και πάνω απ'όλα νικηφόρο στρατηγικό σχέδιο. Τίποτα από όσα έχουν ανακοινωθεί μέχρι σήμερα δεν αποτυπώνει τη διάθεση των Ελλήνων "Στρατηγών" για αλλαγή στη στάση των Ελλήνων. "Business as usual" προσπαθώντας κάποιοι να καρπωθούν και από αυτό τον πόλεμο όπως οι Μαυραγορίτες του '40.

Μέτρα του τύπου "μένουμε σπίτι" έχουν το ίδιο στρατηγικό αποτέλεσμα με την απόφαση του Αρχηγού του Brexit "βγαίνουμε έξω" όλοι. Ο χρόνος μόνο αλλάζει αλλά το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο. Να είμαστε στην πλευρά του ηττημένου σε αυτό τον Πόλεμο χωρίς λόγο και με αμέτρητα θύματα, νεκρούς και τραυματίες, σωματικά και ψυχικά.

Πόλεμος με λάθος στρατηγική είναι χαμένος ανεξάρτητα της ικανότητας των Στρατηγών και ευχόμαστε να αντιληφθούν γρήγορα το λάθος τα πουλέν της Μαντάμ "Ο" πριν να είναι αργά να αλλάξουμε στρατόπεδο ως κοινωνία και έθνος και να περάσουμε στην πλευρά του νικητή.
Αλίμονο μας αν ως ηγέτες κύριο μέλημα μας είναι να πεθάνουν όσοι δεν μπορούν να σωθούν. Με ποια κριτήρια κ. Μητσοτάκη θα ορίσετε αυτούς που μπορούν να σωθούν, με λίστες ονομάτων!! Απαράδεκτη δήλωση-τίτλος για πρωθυπουργό! Κύριο μέλημά μας οφείλει να είναι να σταματήσουμε αυτό τον πόλεμο όσο νωρίτερα γίνεται, να μην υπάρξουν άλλα θύματα και τραυματίες, τώρα που η χαμένη πλευρά μάς προσφέρει ως θυσία στον ιό. Ακόμα και αν χρειάζεται να παραδοθούμε ως ηττημένοι, κύριε Μητσοτάκη. Οτιδήποτε άλλο είναι αχρείαστο και ανήθικο πολεμικά.

Όσο αχρείαστος ήταν ο αγώνας των Κεντρικών Δυνάμεων, των δυνάμεων του Άξονα και των δυνάμεων της σκόνης  εναντίον της ελευθερίας του ατόμου και της σκέψης στο παρελθόν. Δεν βρισκόμαστε ούτε στον 19ο αιώνα της Θαλασσοκράτειρας Μεγάλης Βρετανίας, ούτε στον 20ό αιώνα του Μπίσμαρκ αλλά στο νέο Κόσμο του δαγκωμένου μήλου. Δεν απαιτείται η Αποκάλυψή του απαραίτητα.

Ας περιμένουμε λίγο ακόμα μήπως ο φέρελπις κ.Δασκαλάκης, ο Κρητικός δαμαστής των εκθετικών αυξήσεων νικήσει το Μινώταυρο του διαστήματος που τρώει τα παιδιά του κόσμου, θυσία της Μαντάμ "Ο". 

Αλήθεια πώς μπορείς να νικήσεις σε έναν πόλεμο, να φθάσεις στο Ω αν δεν ξέρεις το Α, από πού να αρχίσεις και απλά μένεις στην Παράγκα άπραγος, δόκτωρ;

Το αντίδωρο της γνώσης μας περιμένει και όσοι πιστοί προσέλθετε, σώμα και ψυχή.

Thedayaftergr