Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020

Κλειστές όλες οι λαϊκές αγορές το Σάββατο - Δηλώσεις του Νίκου Χαρδαλιά



Τι αλλάζει στα σούπερ μάρκετ και στις λαϊκές αγορές από την Δευτέρα. Προειδοποίηση σε «εκδρομείς»: «Η ελληνική πολιτεία και γνώριζε και γνωρίζει και θα συνεχίσει να γνωρίζει ποια οχήματα περνούν τα διόδια».

Αυστηρή προειδοποίηση προς όλους τους πολίτες απηύθυνε για ακόμα μια φορά ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Όπως είπε δεν πρόκειται για άσκηση αλλά για πραγματική μάχη.
«Αυτό το Σαββατοκύριακο είναι μια ευκαιρία να δείξουμε την κοινωνική μας ευθύνη. Μένουμε στο σπίτι και διαβάζουμε, ακούμε μουσική, βλέπουμε ταινίες και επικοινωνούμε με τους δικούς μας ανθρώπους», είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

«Κάποιοι συμπολίτες μας δεν το τηρούν και νομίζουν ότι είναι ώρα εκδρομής στο χωριό ή το εξοχικό. Με δεδομένο ότι τα περισσότερα κρούσματα έχουν συμβεί στην Αττική αντιλαμβάνονται τις συνέπειες θα έχει αυτό στις περιοχές που πηγαίνουν», είπε ακόμα. Η πλειοψηφία τηρεί τους κανόνες αλλά κάποιοι δείχνουν αντικοινωνική συμπεριφορά. Θα τονίσω ότι από εμάς και την συμπεριφορά μας θα εξαρτηθεί αν η κυβέρνηση θα πάρει πιο δραστικά μέτρα. Μάλιστα, είπε ότι η ελληνική Πολιτεία, γνώριζε, γνωρίζει και θα γνωρίζει ποιοι περνούν τα διόδια. Τόνισε επίσης ότι από όλους εμάς και την συμπεριφορά μας θα κριθεί αν θα χρειαστεί η κυβέρνηση να λάβει πιο δραστικά μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας.
Από αύριο θα επιτρέπεται η μετάβαση μόνο στα νησιά για τους μόνιμους κατοίκους. Για να βγάλει κάποιος εισιτήριο θα πρέπει να δείχνει την φορολογική του δήλωση, όπως είχε δηλώσει και νωρίτερα στο newsit.gr ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης.
Απαγορεύεται ο απόπλους των ιδιωτικών σκαφών αναψυχής.
Αύριο, Σάββατο, θα είναι εκτάκτως κλειστές όλες οι λαϊκές της χώρας.
Από Δευτέρα, ανακοίνωσε ότι στις λαϊκές αγορές μειώνονται κατά 50% ανά κλάδο οι παραγωγοί με απόσταση 5 μέτρων μεταξύ των πάγκων και υποχρέωση εκ περιτροπής ανά εβδομάδα.
Όσον αφορά στα σούπερ μάρκετ από τη Δευτέρα γίνεται υποχρεωτική απόσταση ένας πελάτης ανά 15 τ.μ.