Σάββατο 14 Μαρτίου 2020

ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΚΡΙΣΕΙΣ, ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!

Της Λέττας Καλαμαρά

Σε μία παραδειγματική εφαρμογή του υβριδικού πολέμου η Τουρκία και πιο συγκεκριμένα το Διεθνές Οργανωμένο Έγκλημα  που βρίσκεται στον πυρήνα της ισχύος της με την Αρχηγό του έληξε την επικοινωνιακή καταιγίδα των μεταναστών σε Έβρο και Αιγαίο σήμερα. Την ίδια ημέρα ακριβώς που έληξαν και οι φετινές κρίσεις των Ενόπλων Δυνάμεων υπό τους νέους Αρχηγούς τους, έληξε η γενεσιουργός αιτία της ασύμμετρης επίθεσης στον Έβρο. 

Έχοντας επιτύχει το σκοπό της η επίθεση, σταμάτησαν οι ανταποκρίσεις από την άλλη πλευρά του συρματοπλέγματος και οι εικόνες χιλιάδων μεταναστών που συνωστίζονταν στα σύνορά μας να αναμεταδίδονται από σήμερα το πρωί και το βράδυ στα ελληνόφωνα δελτία ειδήσεων. Αφήνοντας πίσω πολύτιμες δυνάμεις να αναμένουν ένα αόρατο εχθρό πια και κάποιους να προτείνουν ακόμη χειρότερα την ασφάλιση των νώτων της Τουρκίας, πάγια ανησυχία της από το 1922. Δυστυχώς, η λήξη της επίθεσης συνοδεύτηκε από ντροπιαστικές αποφάσεις των κριτών στις Ένοπλες Δυνάμεις, όπως για παράδειγμα, η αποστρατεία Διοικητών επίλεκτων σχηματισμών και η αντικατάστασή τους στην επετηρίδα από ανωτάτους αξιωματικούς ελαφράς υπηρεσίας! 

Ένα ισχυρό μήνυμα αναξιοκρατίας που απαιτεί απάντηση. Ένα αποτέλεσμα που χρεώνεται αποκλειστικά στον Αρχηγό Στρατού Χαράλαμπο Λαλούση που έπεσε θύμα της ασύμμετρης επίθεσης προφανώς, γεγονός που προμηνύει δυσάρεστες εξελίξεις. Η λογική και η τιμή του Στρατού μας και κυρίως το μέλλον των νεώτερων αξιωματικών απαιτούν ανάκληση αυτής της απόφασης-ντροπής που δίνει χαρά σε εχθρούς και αντιπάλους.

Ισχυρό παρακράτος και ισχυρό διεθνές οργανωμένο έγκλημα σημαίνουν ισχυρό δίκτυο εντός της Ελλάδας και όπως απέδειξαν οι πρόσφατες επιχειρήσεις στον Έβρο διαθέτουν τον τρόπο διείσδυσης καθώς και τα ισχυρά ερείσματα και επιρροής αποφάσεων στο τομέα Διοίκησης και Επικοινωνίας εντός των πυλών. Μπορεί ο Ταγίπ Ερτογάν και οι ισχυροί όπισθεν του να ηττήθηκαν στην προσπάθεια εισβολής επιλεγμένων προφανώς μεταναστών, πέτυχαν όμως χτυπήματα στο ηθικό των Ενόπλων Δυνάμεων με τη συμβολική κατάληψη πολεμικού υλικού από μετανάστες,  το Αρματαγωγό "ΡΟΔΟΣ", επικοινωνιακής επικράτησης με διασπορά ακόμα και ψευδής επιστράτευσης από διαπιστευμένα ελληνόφωνα μέσα ενημέρωσης και τέλος επιβίωσης των αρεστών μετρίων ή ανίκανων στον κρατικό μηχανισμό της Ελλάδας.

Ελπίζουμε οι κατέχοντες την εξουσία και οι έχοντες την ευθύνη υπεράσπισης της χώρας να πήραν το μάθημά τους και να προσαρμοσθούν στο νέο πόλεμο για τα επόμενα χτυπήματα. Η ισχυρή ασύμμετρη επίθεση της Τουρκίας στη νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ, που ντύθηκε ως επίθεση στην Ε.Ε., έληξε άδοξα για τους εμπνευστές τους με τη μεταφορά του πολέμου σε ένα άλλο πεδίο, τον ιό Coronavirus, όπου ο καθένας θα πρέπει να ταχθεί. Κράτος και κοινωνία με τους φύλακές του. Ευχόμαστε οι κ.κ. Μητσοτάκης, Παναγιωτόπουλος και Στρατηγοί Φλώρος και Λαλούσης να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να ταχθούν κυρίως στην πλευρά των νικητών. Εκεί που βρίσκονται οι πλήρους υπηρεσίας και αναμένουν την ηγεσία τους για να γράψουν την ιστορία και να βγάλουν την Ελλάδα νικητή και πάλι στο Νέο Κόσμο που δημιουργείται.

Δεν θα υπάρξει δεύτερη ευκαιρία και είναι πολλοί Έλληνες και μη που θέλουν να δουν την Ελλάδα να βυθίζεται στην άβυσσο του παρακράτους, στη δικτατορία των μετρίων αντί να ανασταίνεται για πρώτη φορά μετά από χιλιάδες χρόνια...
 
 
 

Thedayaftergr