Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020

Ο κορονοϊός δεν καταλαβαίνει από… (ελληνικές) μαγκιές



Γράφει ο Γιώργος Παπακώστας
Δημοσιογράφος

Πολλές φορές έχουμε σαρκάσει την ευκολία με την οποία οι Έλληνες αψηφούν νόμους και κανόνες. Πολλές φορές έχουμε “κυνηγήσει” γονείς και παππούδες που δεν ακούν κανέναν και κάνουν του κεφαλιού τους. Επειδή όμως ο κορονοϊός προφανέστατα δεν καταλαβαίνει από την ελληνική μαγκιά, έφτασε η ώρα που θα πρέπει όλοι να σκύψουμε το κεφάλι και να κάνουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε.
Πλέον δεν μιλάμε για capital control που ψωνίζαμε γάλατα και μακαρόνια για να μην πεινάσουμε και play station για να μην μας φάνε τα λεφτά οι τράπεζες. Δεν μιλάμε για τις ουρές έξω από τις τράπεζες για να προλάβουμε τη σύνταξη λες και αύριο θα τελειώσουν τα λεφτά. Δεν μιλάμε για Black Friday και εκπτώσεις ή για φανταστικούς πολέμους με την Τουρκία που θα μας οδηγήσουν στην λιμοκτονία. Δεν μιλάμε για εκλογές που βγάζουμε τα μετεμφυλιακά απωθημένα μας.
Μιλάμε για μια κατάσταση όπου όσοι είναι πάνω από 60 και νοσήσουν έχουν πολλές πιθανότητες να πεθάνουν. Να πεθάνουν “τσάμπα και βερεσέ” αφού πρώτα ταλαιπωρηθούν στα ήδη ταλαιπωρημένα νοσοκομεία και αφού μεταδώσουν τον ιό σε κάποιον άλλο εξυπνάκια που νομίζει πως μπορεί να κάνει το δικό του.
Στο παρελθόν ό,τι τεστ σοβαρότητας έπρεπε να δώσουμε, δεν φτάσαμε ούτε στη βάση. Αυτή τη φορά πρέπει να φτάσουμε στο άριστα, αλλιώς θα κλάψουμε με μαύρο δάκρυ! Όπως λένε και οι Αμερικανοί “do or die”, κι αυτή τη φορά είναι κυριολεκτικό!

ysterografa.gr