Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020

Ο πρώτος νεκρός από τον κορωνοϊό: Έχασε τη μάχη ο 66χρονος από την Αμαλιάδα που νοσηλευόταν στο Ρίο


Μπορεί να μην γεννήθηκε στην Ηλεία. Όμως την αγάπησε πολύ περισσότερο από πολλούς άλλους. Ο Μανώλης Αγιομυργιαννάκης, έμελλε να είναι το πρώτο θύμα του κορωνοϊού στην Ελλάδα και να βυθίσει στο πένθος την Αμαλιάδα και όλη την Ηλεία.
Ο 66χρονος Μανώλης Αγιομυργιαννάκης που νοσηλεύοταν στο νοσοκομείο του Ρίου από τις 2 Μαρτίου οπότε και είχε διαγνωστεί με τον ιό δεν τα κατάφερε και άφησε την τελευταία του πνοή στις 3:15 τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Πριν από δύο ημέρες είχε ανακοινωθεί ότι η κατάσταση της υγείας του 66χρονου είχε επιβαρυνθεί σημαντικά και τότε χαρακτηριζόταν κρίσιμη η κατάστασή του.
Ο 66χρονος εκπαιδευτικός είχε διαγνωστεί θετικός μετά από ταξίδι στο Ισραήλ, στο Όρος Σινά που πραγματοποίησε από τις 19 – 27 Φεβρουαρίου 2020 το Μοναστήρι της Αγίας Ελεούσης Βαρθολομιού Ηλείας. -ενα ταξίδι που είχε ως αποτέλεσμα έναν πληθυσμό 56 ατόμων θετικών στον κορωνοιό και την πρώτη μεγάλη δέσμη μέτρων στη Δυτική Ελλάδα.
Σύμφωνα με το υπ. Υγείας «ο 66χρονος εισήχθη στη Μονάδα Αρνητικής Πίεσης του ΠΓΝ Πατρών στις 2 Μαρτίου 2020 και διασωληνώθηκε στις 6 Μαρτίου 2020. Το πρωί της 10ης Μαρτίου, ο ασθενής παρουσίασε σημαντική επιδείνωση, που εξελίχθηκε σε πολυοργανική ανεπάρκεια και κατέληξε, πάρα τις θεραπευτικές παρεμβάσεις που έγιναν, στις 12 Μαρτίου 2020 στις 03:15».
Το θάνατο του 66χρονου ανακοίνωσε τα ξημερώματα με post στο fb και ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαϊας Χαράλαμπος Μπονάνος.

Ο Μανώλης Αγιομυργιαννάκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης και ήταν μέλος πολύτεκνης οικογένειας. Σπούδασε στο μαθηματικό τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών.  Μετά τη στρατιωτική του θητεία εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Αμαλιάδα, τόπο καταγωγής της συζύγου του, με την οποία απέκτησε τρία παιδιά.
Υπηρέτησε ως Καθηγητής και Διευθυντής σε σχολεία του Πύργου, της Αμαλιάδας, του Χαβαρίου, της Κεραμιδιάς και της Γαστούνης. Δίδαξε επίσης στο Κοινωνικό φροντιστήριο του Δήμου Ήλιδας και συνταξιοδοτήθηκε μετά από 33 χρόνια εκπαιδευτικής υπηρεσίας.
Επέδειξε έντονη πολιτική, συνδικαλιστική και κοινωνική δράση. Εντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ  το 1974 και από τότε κατείχε πολλές και καίριες εκλεγμένες θέσεις, επί σειρά ετών.
Παράλληλα, εκλεγόταν επανειλημμένως στα συνδικαλιστικά όργανα των εκπαιδευτικών.
Υπήρξε μέλος του Δ.Σ. του Ωδείου Δήμου Ήλιδας, πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 2ου δημοτικού σχολείου Αμαλιάδας, αντιπρόεδρος της Μαθητικής Εστίας της Αμαλιάδας, πρόεδρος της Ένωσης Μαθηματικών Ηλείας, μέλος του Δ.Σ. του Νοσοκομείου Αμαλιάδας και αργότερα υπήρξε και αντιπρόεδρός του, μέλος της Ενιαίας Διοίκησης Νοσοκομειακών Μονάδων Υγείας του Ν. Ηλείας και μέλος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Ήλιδας. Η συμμετοχή του σε όλες τις παραπάνω δραστηριότητες ήταν άμισθη.
Το 2014 εξελέγη Περιφερειακός Σύμβουλος στο Νομό Ηλείας με το ψηφοδέλτιο  «ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ» του Απόστολου Κατσιφάρα και κατά τη διάρκεια της θητείας του τοποθετήθηκε σε διάφορες επιτροπές (Ανάπτυξη, Περιβάλλον, Αναπτυξιακή, Παρεμβάσεις, Οικονομική επιτροπή, ΑΝΟΛ, κλπ). Στην πορεία διαχώρισε τη  θέση του για σειρά ζητημάτων και ανεξαρτητοποιήθηκε. Τον Μάιο του 2019 επανεξελέγη Περιφερειακός Σύμβουλος με την παράταξη του Κώστα Σπηλιόπουλου.
Από τον Ιανουάριο του 2014 μέχρι τον Ιανουάριο του 2018 διετέλεσε Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Συνταξιούχων Αμαλιάδας – Περιφέρειας και Σύνεδρος της Π.Ο.Π.Σ.
Ήταν επίσης υποψήφιος Βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ  τον Ιανουάριο του 2015 και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τον Σεπτέμβριο του 2015  στην Ηλεία.

Πληροφορίες::. thebest.gr ,  ilialive.gr