Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020

21 νέα κρούσματα στην Ελλάδα! 352 συνολικά οι περιπτώσεις κορονοϊού

κρούσματα κορονοϊού


Εξακολουθεί να εξαπλώνεται ο Covid-19 στην χώρα μας, με τα νέα κρούσματα κορονοϊού σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, να είναι 21.
51 είναι τα απροσδιόριστα κρούσματα, ενώ εννέα εκ των νοσηλευομένων είναι διασωληνωμένοι σε νοσοκομεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας.
Σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, το 51% των κρουσμάτων είναι άνδρες, με το σύνολο των κρουσμάτων στην χώρα μας να φτάνει πλέον τα 352.

Στην ενημέρωση, στην οποία παραβρέθηκε λίγες ώρες μετά την ορκωμοσία του και ο νέος υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, αναφέρθηκε πως σε παγκόσμιο επίπεδο τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ξεπέρασαν τις 175 χιλιάδες και οι θάνατοι είναι 6.700.

Να υπενθυμίσουμε πως σύμφωνα με την αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπο, Αριστοτελία Πελώνη, θα κλείσουν από την Τετάρτη 18.03.2020, όλα τα μαγαζιά εκτός από τα σούπερ μάρκετ, τους φούρνους, τα φαρμακεία και τα πρατήρια βενζίνης.
Όπως είπε “η κυβέρνηση επεκτείνει από την Τετάρτη το μέτρο αναστολής λειτουργίας και σε άλλα τμήματα του πρωτογενούς τομέαστις επιχειρήσεις λιανεμπορίου που έχουν συναλλαγές με το κοινό. Εξαιρούνται τα φαρμακεία, τα σουπερμάρκετ, ό,τι συνδέεται με την αλυσίδα τροφοδοσίας, τα πρατήρια καυσίμων, καθώς και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και λοιπές υπηρεσίες. Το ηλεκτρονικό εμπόριο συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά”.
Σε ερώτηση αν στα καταστήματα που η λειτουργία τους θα τεθεί σε αναστολή από την Τετάρτη συμπεριλαμβάνονται περίπτερα και συνεργεία αυτοκινήτων, απάντησε ότι τα μέτρα θα εξειδικευτούν αργότερα. «Τα συνεργεία δεν κλείνουν. Για τα υπόλοιπα περιμένω διευκρινίσεις». Παράλληλα, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος ανακοίνωσε ότι όσοι έρχονται στην Ελλάδα από το εξωτερικό θα μπαίνουν σε κατ’ οίκον καραντίνα για 14 ημέρες.