Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020

Ισοπαλίες σε Τρίπολη και Λαμία

Αστέρας Τρίπολης - Παναθηναϊκός 1-1: Ο Χαουρέγκι του πήρε τη μπουκιά από το στόμα
Δύο ισοπαλίες άνοιξαν την αυλαία της 25ης και προτελευταίας αγωνιστικής της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος της Super League 1.
 Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με πέναλτι στο «Θ. Κολοκοτρώνης»,  στην Τρίπολη και  ισοφαρίστηκε (1-1) από τον Αστέρα παίζοντας με δέκα παίκτες.
Οι Αρκάδες  είναι απογοητευμένοι, μια και δεν έκαναν το καθοριστικό βήμα για την είσοδό τους στα πλέι οφ.
Το πρώτο μέρος ήταν άνοστο με τις δύο ομάδες να έχουν σοβαρό πρόβλημα στη
δημιουργία και την ανάπτυξη του παιχνιδιού τους κάνοντας το ένα λάθος πίσω από το άλλο. Ελάχιστες φάσεις μπροστά από τους δύο τερματοφύλακες από δυο αναιμικά σουτ και αρκετά φάουλ στο χώρο του κέντρου.
Το δεύτερο μέρος είχε πολλές φάσεις, ένταση, νεύρα και δυο γκολ! Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με τον Μακέντα σε μια φάση όπου σωστά ο διαιτητής μέτρησε με τη χρήση του VAR, ενώ η ανόητη αποβολή του Ζαχίντ άλλαξε τα δεδομένα στο ματς. Ο Νορβηγός έχοντας ήδη κίτρινη κάρτα κλότσησε τη μπάλα με συνέπεια να δεχθεί δεύτερη και να αποβληθεί.
Ο Αστέρας κέρδισε χώρο, πίεσε τον Παναθηναϊκό και ισοφάρισε με τον Χαουρέγκι, ενώ το ματς έγινε θρίλερ στο τέλος. Οι Αρκάδες είχαν «στρατοπεδεύσει» στην περιοχή του Διούδη και ο Περέα έβγαινε στις αντεπιθέσεις, αλλά ήταν άστοχος στην τελική προσπάθεια με τις δυο ομάδες να ολοκληρώνουν ισόπαλες με σκορ 1-1.
ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Ράσταβατς) : Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Σουάρεθ, Πασαλίδης, Τασουλής(78' Σίτο), Ντέλετιτς, Μουνάφο, Ιγκλέσιας(19' Βαλιέντε), Μ. Φερνάντεθ, Κρέσπι(61' Λουίς Φερνάντεθ), Χαουρέγκι
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (Δώνης) : Διούδης, Αποστολάκης, Νούνες, Πούγγουρας, Χατζηθεοδωρίδης(60' Αλεξανδρόπουλος), Ανουάρ, Κουρμπέλης, Νάγκι, Ζαχίντ, Χατζηγιοβάνης(63' Μπουζούκης), Μακέντα(74' Περέα) 

===========
Ισόπαλοι 2-2 αναδείχθηκαν Λαμία και Άρης, στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League 1. 
Με εντυπωσιακό τρόπο επέστρεψε στο σκοράρισμα ο Χρήστος Αραβίδης, ο οποίος έδωσε αέρα δύο τερμάτων στη Λαμία, στο ματς απέναντι στον Άρη.
Άμεση η αντίδραση των "κιτρίνων", που με δύο γκολ μέσα σε τρία λεπτά έφτασαν στο τελικό 2-2, αλλά δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν και μαθηματικά από σήμερα τη συμμετοχή τους στα πλέι οφ. Οριστικά στα πλέι άουτ η ομάδα της Φθιώτιδας.
Στο 24' ο Αραβίδης πήρε το ριμπάουντ από σουτ του Δημούτσου και με αριστερό πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Κουέστα για το 1-0.
Ο ίδιος παίκτης στο 48' έκανε το 2-0 με κεφαλιά, έπειτα από κόρνερ του Βασιλόγιαννη και πρώτη κεφαλιά του Νιάς.
Η απάντηση των φιλοξενούμενων ήταν άμεση: Στο 52' ο Λάρσον με εκπληκτικό σουτ νίκησε τον Θεοδωρόπουλο και μείωσε σε 2-1 και στο 55' ο Μπρούνο Γκάμα έδωσε στον Ιντέγε, ο οποίος πρόλαβε τον τερματοφύλακα της Λαμίας και ισοφάρισε 2-2.
Λαμία: Θεοδωρόπουλος, Σκόνδρας, Βύντρα, Αντέτζο, Βάντερσον, Δημούτσος, Νιασέ, Καραμάνος (79’ Μπουλούλης), Βασιλόγιαννης (85’ Μπιανκόνι), Ρόμανιτς (64’ Σάλιακας), Αραβίδης

Άρης: Κουέστα, Κόρχουτ, Δεληζήσης, Ροζ, Βέλεθ, Ματίγια, Σάσα, Φετφατζίδης (79’ Μαντσίνι), Γκάμα (90+1’ Μαρτίνες), Ιντέγε, Λάρσον (89’ Ντουρμισάι) 



Αναλυτικά το προφίλ της 25ης αγωνιστικής:
Σάββατο (22/2)
Αστέρας Τρίπολης - Παναθηναϊκός 1-1 (85' Χαουρέγκι - 50' πέν. Μακέντα)
Λαμία - Άρης 2-2 (24', 48' Αραβίδης - 52' Λάρσον, 55' Ιντέγε)
Κυριακή (23/2)
Παναιτωλικός – Πανιώνιος (15:00)
Ατρόμητος – Ξάνθη (17:15)
Βόλος – Λάρισα (17:15)
ΑΕΚ – ΟΦΗ (19:30)

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός (19:30)