Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020

Κύπελλο Ελλάδος: Με Λαμία ο Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ

Κύπελλο Ελλάδος: Με Λαμία ο Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ
Μετά τους πρώτους αγώνες της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος, σήμερα Τετάρτη 12/2 πραγματοποιούνται και δύο αγώνες ρεβάνς.
Στο πρώτο χρονικό ματς της ημέρας (18:00), ο Ολυμπιακός φιλοξενεί τη Λαμία στο Καραϊσκάκη. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς είχε αναδειχθεί ισόπαλη (0-0) με τους Φθιώτες στο πρώτο μεταξύ τους ματς, με αποτέλεσμα να μην έχει καθαρίσει την υπόθεση πρόκριση.
Το αποψινό (12/2, 18:00) παιχνίδι με τη Λαμία δεν είναι ένα απλό ματς, αλλά
ένα ματς που κρίνει πρόκριση για τον Ολυμπιακό. Οι Πειραιώτες θέλουν σαν τρελοί την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου, διότι θέλουν και την κατάκτηση του τροπαίου. Αυτό, άλλωστε έχει διαμηνύσει στους ποδοσφαιριστές του ο Πέδρο Μαρτίνς.
Με τον πλέον εμφατικό τρόπο ο Πορτογάλος έχει φροντίσει να περάσει στους παίκτες ότι πρέπει να κατακτήσουν το Κύπελλο Ελλάδας. Η ενδεκάδα που θα παρατάξει ο Πορτογάλος στο αποψινό παιχνίδι θα έχει αλλαγές και είναι λογικό, διότι υπάρχει μία σειρά από παιχνίδια που επιβάλλει τη διαχείριση του ρόστερ.
Μετά τις δοκιμές που έγιναν την Τρίτη το απόγευμα στον Ρέντη, , οκτώ θέσεις φαίνεται να έχουν κλειδώσει για το αρχικό σχήμα. Συγκεκριμένα ο Αλέν θα είναι ο βασικός πορτιέρε του Ολυμπιακού. Στα δύο άκρα της άμυνας Γκασπάρ και Τσιμίκας έχουν δεδομένες τις θέσεις τους. Ο Σισέ μοιάζει να είναι σίγουρος για το κέντρο της άμυνας με Σεμέδο και Αβραάμ να διεκδικούν την άλλη θέση. Φαβορί είναι ο Πορτογάλος στόπερ.
Καφού και Καμαρά φαίνεται πως έχουν κλειδώσει τις θέσεις για τα χαφ στην αποψινή αναμέτρηση. Στην επίθεση σίγουροι μοιάζουν οι Ρατζέλοβιτς, Χασάν, επομένως είναι ανοιχτές ακόμα δύο θέσεις. Αυτές τις διεκδικούν οι Φορτούνης, Μορ, Λοβέρα και Μασούρας. Οι δύο τελευταίοι έχουν ένα μικρό προβάδισμα για να παίξουν από την αρχή. Ο Μαρτίνς θα δει και σήμερα τον Φορτούνη και θα πάρει την οριστική του απόφαση, διότι ο διεθνής μεσοεπιθετικός μετά τον Ατρόμητο είχε κάποιες μικροενοχλήσεις στον αστράγαλο. Έτσι είναι τρεις θέσεις ανοιχτές για το αρχικό σχήμα της αποψινής αναμέτρησης με τη Λαμία.
Στο δεύτερο ματς της ημέρας (12/2, 20:00) ο Παναθηναϊκός θα υποδεχτεί τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ για την τρίτη αναμέτρηση των δύο ομάδων τις τελευταίες 10 μέρες. Οι Θεσσαλονίκεις κέρδισαν το 2-0 τον πρώτο αγώνα, σε ένα ματς που οι «πράσινοι» είχαν πολλά παράπονα από την διαιτησία και το VAR.
Ο Γιώργος Δώνης άφησε εκτός πολλούς παίκτες στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, δίνοντας προτεραιότητα στη ρεβάνς του Κυπέλλου. Η ομάδα του Έλληνα τεχνικού θα επιχειρήσει χωρίς τον Εμάνουελ Ινσούα αλλά με τον κόσμο στο πλευρό της να φτάσει στην ανατροπή.
Από την άλλη, η ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα καλείται να διαχειριστεί το 2-0 του πρώτου αγώνα, κατεβαίνοντας στην Αθήνα με τους Δημήτρη Πέλκα και Γιαννούλη για να εξασφαλίσουν την πρόκριση.

Το πρόγραμμα των προημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδος:


ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ( Σε παρένθεση τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων):
Τετάρτη 12/2
18:00 Ολυμπιακός - Λαμία ( 0 - 0)
22:00 Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ ( 0 - 2)

Πέμπτη 13/2
19:00 Ατρόμητος - Άρης ( 0 - 0)

Τετάρτη 19/2
18:15 ΑΕΚ - Παναιτωλικός ( 1 - 1 )