Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020

Κύπελλο Ελλάδος: Παναθηναικός, Παναιτωλικός, ΠΑΟΚ , Λαμία , Άρης , Ατρομητος πέρασαν στα προημιτελικά

Παναθηναϊκός - ΠΑΣ Γιάννινα 3-1: Πρόκριση-θρίλερ με πέναλτι και αποβολή (highlights)
Με ανατροπή στο β’ ημίχρονο ο Παναθηναϊκός πήρε σκορ (3-1) πρόκρισης απέναντι στον εξαιρετικό (ειδικά στο πρώτο μέρος) ΠΑΣ Γιάννινα και συνεχίζει στο θεσμό του Κυπέλλου.
Οι Ηπειρώτες που είχαν πάρει τον πρώτο αγώνα με 1-0, μπήκαν στο ματς για να παίξουν τη μπάλα τους και η αλήθεια είναι πως έβαλαν δύσκολα στον Παναθηναϊκό.
Πίεσαν, ψηλά, δεν κλείστηκαν και όχι μόνο ήταν απειλητικοί αλλά πήραν και το προβάδισμα με τον πρώην «πράσινο» Παντελάκη (δεν πανηγύρισε το γκολ) στο 24ο λεπτό με κεφαλιά.
Το τέρμα του ΠΑΣ άγχωσε τους παίκτες του Γιώργου Δώνη, που δεν είχαν καθαρό μυαλό και η αλήθεια είναι πως το... έχασαν μετά τη φάση του 33ου λεπτού όπου και ακυρώθηκε λανθασμένα το γκολ του Ινσούα.
Στην επανάληψη η είσοδος του Περέα δίπλα στον Μακέντα, άλλαξε την εικόνα του Παναθηναϊκού. Οι «πράσινοι» σταμάτησαν να ασχολούνται με τις αποφάσεις του διαιτητή, έβαλαν κάτω τη μπάλα, πίεσαν και μέσα σε δυο λεπτά (56’,58’) γύρισαν το ματς με τους Δώνη (κεφαλιά), Σένκεφελντ (σουτ).
Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να υπερέχει και τελικά το γκολ της πρόκρισης ήρθε από τον Μακέντα με πέναλτι (το κέρδισε ο Γιόχανσον από τον Μπουκουβάλα) στο 72ο λεπτό (3-1). Πέντε λεπτά μετά ήρθε η αποβολή του Κουρμπέλη με 2η κίτρινη κάρτα, ύστερα από το λάθος του Διούδη και ο ΠΑΣ προσπάθησε όσο μπορούσε με παίκτη παραπάνω να σημειώσει το γκολ που θα... σκότωσε τους «πράσινους». Τελικά αυτό δεν ήρθε και ο ΠΑΣ έμεινε με το χειροκρότημα.
Ο Παναθηναϊκός που τα τελευταία χρόνια αποκλειόταν στους «16», φέτος έστω και με ζόρι βρίσκεται στα προημιτελικά και περιμένει την κλήρωση.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Διούδης – Γιόχανσον, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Ινσούα – Δώνης, Κουρμπέλης – Χατζηγιοβάνης (80’ Χατζηθεοδωρίδης), Μπουζούκης (46’ Περέα), Ζαχίντ – Μακέντα (83’ Κολοβέτσιος)
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Γιαννίκογλου – Μπουκουβάλας, Παντελάκης, Σκόνδρας, Αποστολόπουλος – Σιόντης ((23’ λ. τρ. Σιόντης), Κάστρο (43’ λ. τρ. Νικολιάς), Καρτάλης, Ξύδας (75’ Λεό) – Παμλίδης, Κριζμάν
=============
Μεγάλη πρόκριση στους "8" του Κυπέλλου Ελλάδας, πήρε ο Παναιτωλικός, ο οποίος αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με τον Πανιώνιο στην παράταση (0-0 α' ματς). Το γκολ που έδωσε την πρόκριση στον Παναιτωλικό πέτυχε στο 116' ο Αντμίρ Μπάιροβιτς με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ.
Ο Πανιώνιος ισοφάρισε στο 119' με κεφαλιά του Ντομίνγκεζ και στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων της παράταση, λίγο έλειψε να γίνει η μεγάλη ανατροπή, όταν και πάλι ο Ντομίνγκεζ προσπάθησε να "κρεμάσει" τον Κνετ.
Στην κανονική διάρκεια του αγώνα, ο Παναιτωλικός είχε δύο δοκάρια! Στο 9' με τον Σίεστεντ να πιάνει την κεφαλιά και τη μπάλα να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Κότνικ. Και στο 17' σε σουτ του Φάρλεϊ Ρόσα, η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Κότνικ.
Στο 73' ο Πανιώνιος έχασε μεγάλη ευκαιρία να κάνει το 1-0, αλλά ο Μιλόγεβιτς έκανε το πλασέ στην κίνηση με το εξωτερικό και ο Κνετ απομάκρυνε δύσκολα.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Νίκκι Παπαβασιλείου): Κότνικ, Ρέντζας, Σταυρόπουλος, Ντομίνγκες (111’ Γρίβας), Λυμπεράκης (63’ Σαραμαντάς), Παπαγεωργίου, Οικονομίδης (68’ Παπανικολάου), Εμμανουηλίδης, Μιλόγεβιτς, Τσιλούλης, Αραμπούλι
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Κνετ, Σανιά, Σιέστεντ, Γιοβάνοβιτς, Μαρτίνεθ (62’ Τζανακάκης), Τσιγγάρας, Ντάλσιο, Ντουάρτε, Αλβαρες (73’ Μιμίτο), Ρόσα (97’ Φυτόπουλος), Ντίας (68’ Μπαΐροβιτς)
==============
Mετά το 3-0 του πρώτου αγώνα o ΠΑΟΚ νίκησε τον ΟΦΗ με 4-1 και στη ρεβάνς και πήρε εύκολα την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.
Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 12΄με ατομική ενέργεια του Λάμπρου, που ωστόσο ξεκίνησε από πλάγιο που δεν δόθηκε.
Ο ΠΑΟΚ συνέχισε τις επιθέσεις και στο 21ο λεπτό κέρδισε πέναλτι με τον Ακπόμ που μετέτρεψε σε γκολ ο Πέλκας. Οι Κρητικοί μείωσαν στο 28' με σουτ του Κοροβέση.
Στο β΄ημίχρονο ο ΠΑΟΚ πέτυχε άλλα δυο γκολ. Με τον Πέλκα στο 55΄ σε μια φάση διαρκείας κι αφού ο Λάμπρου σημάδεψε το δοκάρι.
Το 4-1, έγινε με τον Σφιντέρσκι στο 80΄που είχε πριν από δυο λεπτά στον αγώνα.
Κάρτες: Μιχαϊλίδης, Μπολάκης, Μαρινάκης
ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Βαρέλα (74΄ Μιχαϊλίδης), Ινγκασον, Ροντρίγκο, Γιαννούλης, Ντοούγκλας, Μαουρίσιο (59΄Εσίτι), Λάμπρου, Στοχ (78΄Σβιντέρσκι), Πέλκας, Άκπομ
ΟΦΗ: Γουάλεϊ, Κοροβέσης (46 ΄Μπράουν), Κ. Γιαννούλης, Νάστος, Μαρινάκης, Μπολάκης, Στάικος (69΄Μεγιάδο) , Σουρνάκης, Νοικοκυράκης, Φερέιρα (83΄Βαζ), Μάνος
=========
Λαμία και Τρίκαλα αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 στον επαναληπτικό αγώνα των "16" του Κυπέλλου, αλλά σε συνδυασμό με το 1-0 του πρώτου αγώνα, η ομάδα της Φθιώτιδας πήρε την πρόκριση στους "8" της διοργάνωσης.  Το σκορ άνοιξε μόλις στο 11ο λεπτό, ο Μπιανκόνι στο ντεμπούτο του με τη φανέλα της Λαμίας. Κέρδισε το πέναλτι από τον Ντόση, το εκτέλεσε εύστοχα και έδωσε προβάδισμα πρόκρισης στην ομάδα του.
Στο 33', όμως, τα Τρίκαλα ισοφάρισαν σε 1-1 και γέμισαν άγχος τους γηπεδούχους. Ο Πέλκας εκμεταλλεύτηκε λάθος της αντίπαλης άμυνας, σούταρε, η μπάλα κόντραρε στον Βύντρα και κατέληξε στα δίχτυα του Κάχριμαν για το 1-1.
Στην επανάληψη, η Λαμία ήταν η ομάδα που άγγιξε περισσότερο το δεύτερο γκολ, παρά ο ΑΟΤ, ο οποίος πίεζε, αλλά του έλειψε η καλή δημιουργία και εκτέλεση.
Στο διάστημα 53'-58' η Λαμία έχασε δύο ευκαιρίες με τους Σάλιακα και Βασιλόπουλο, με τον Ζαρόπουλο να σώζει την εστία του, ενώ στο 89' ο Μπιανκόνι πέρασε τον τερματοφύλακα των Τρικάλων, πλάσρε, αλλά ο Οικονομόπουλος -με τάκλιν- κράτησε το 1-1, που έδωσε την πρόκριση στη Λαμία.
Η ευκαιρία του αγώνα για τα Τρίκαλα έγινε στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων, με τον Βέρτζο να πιάνει την κεφαλιά, αλλά τη μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι του Κάχριμαν!
ΛΑΜΙΑ: Κάχριμαν, Ασίγκμπα, Τζανετόπουλος, Σάλιακας, Μπαχανάκ (24' λ.τ. Βασιλόγιαννης), Σκόνδρας, Δημούτσος, Τιρόνε (72' Βλαχομήτρος), Βύντρα, Ρόμανιτς (78' Μπουλούλης), Μπιανκόνι.
ΤΡΙΚΑΛΑ: Ζαρόπουλος, Γιαννίτσης, Οικονομόπουλος, Ντόσης, Παπαγεωργίου, Ριζογιάννης, Ελευθεριάδης (76' Λώττας), Γρηγορόπουλος (60' Βέρτζος), Πέλκας, Τσίπρας, Σταματής (63' Τεγούσης).
 =========
Την είσοδό του στα προημιτελικά του Κυπέλλου εξασφάλισε ο Άρης. Οι «κιτρινόμαυροι» νίκησαν με ανατροπή 2-1 την Ξάνθη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και σε συνδυασμό με το υπέρ τους 1-0 από το πρώτο ματς εξασφάλισαν την πρόκρισή τους από την έκτη φάση της διοργάνωσης.
Η Ξάνθη, που καλούνταν να ανατρέψει το εις βάρος της σκορ του πρώτου ματς, μπήκε επιθετικά στο παιχνίδι και κατάφερε να βρει τον δρόμο για τα αντίπαλα δίχτυα στο 22’ με το τέρμα που σημείωσε ο Φοσέ. Όπως φάνηκε, βέβαια, το τέρμα του Γάλλου δεν έπρεπε να μετρήσει, μιας και ο ποδοσφαιριστής της Ξάνθη ξεκίνησε την επιθετική του προσπάθεια από τη θέση οφ-σάιντ. Παρά τις έντονες διαμαρτυρίες των γηπεδούχων, ωστόσο, η παράβαση δεν καταλογίστηκε και το 0-1 παρέμεινε.
Στην συνέχεια, οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοσή τους και άρχισαν να απειλούν ολοένα και πιο συχνά την αντίπαλη εστία, ώσπου λίγο πριν την εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου είδαν τις επιθετικές τους προσπάθειες να αποφέρουν «καρπούς». Στο 42’ ο Λούκας Σάσα βρέθηκε σε θέση βολής από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Μπέντο για το 1-1.
Ο Άρης υπερείχε και στο δεύτερο ημίχρονο και στο 60’ πέτυχε τελικά την ανατροπή με γκολ… οφσάιντ! Από γύρισμα του Λάρσον, που ήταν εκτεθειμένος όπως φάνηκε από τη γραμμή, ο αφύλαχτος Ιντέγε σκόραρε και έγραψε το 2-1. Ως το φινάλε το σκορ παρέμεινε ανέπαφο και ο Άρης πανηγύρισε την πρόκρισή του στα προημιτελικά του Κυπέλλου.
Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Αριστομένης Κουτσιαύτης (Άρτας) με βοηθούς τους Ηλίας Κωνσταντίνου (Πρέβεζας), Νικόλας Σάββας (Σερρών).
ΆΡΗΣ (Μ. Ένινγκ): Κουέστα, Ροζ (88' Μπακουτσής), Κόρχουτ, Βέλεθ, Δεληζήσης, Σάσα, Ματίγια, Φετφατζίδης, Μαντσίνι (77' Μαρτίνες), Λάρσον, Ιντέγε (64' Ντιγκινί).
ΞΑΝΘΗ (Γ. Παράσχος): Μπέντο, Καμαρά, Μπαριέντος (57' Μπαξεβανίδης), Φασίδης (70' Εντουάρντο), Μαλεζάς, Κάστρο, Τζουρίτσκοβιτς, Τερκί, Λισγάρας, Κασάδο, Φοσέ (64' Στάρτζεον).
===========
«Τρελό» ματς στο Περιστέρι ανάμεσα στον Ατρόμητο και τον Βόλο στον επαναληπτικό του 0-3 στο Πανθεσσαλικό. Οι Περιστεριώτες μπήκαν χαλαροί στο παιχνίδι και οι Θεσσαλοί που ήταν σοβαροί βρέθηκαν στο 22’ να προηγούνται 0-2 (!) και να παίζουν και με παίκτη παραπάνω. Ο Γκουαροτσένα με πέναλτι στο 13’ άνοιξε το σκορ και στο 22’ πάλι από την άσπρη βούλα (δεν έπρεπε να μετρήσει γιατί ο φορ του Βόλου έκανε διπλή επαφή κατά την εκτέλεση) έγραψε το 0-2. Μάλιστα στη φάση του δεύτερου πέναλτι αποβλήθηκε σωστά ο Καχίλα για το χέρι που έκανε.
Ο Ατρόμητος που είχε κάνει περίπατο πριν από μια εβδομάδα στο Πανθεσσαλικό, βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο αλλά πάλεψε και άντεξε απέναντι σε έναν Βόλο που άγγιξε το θαύμα.
Τα πράγματα για τους Βολιώτες ενδεχομένως να ήταν καλύτερα εάν δεν τελείωναν το ματς με εννέα ποδοσφαιριστές, αφού σε ένα σημείο όπου έδειχναν να έχουν το πάνω χέρι αποβλήθηκε αρχικά ο Μπαλογιάννης (70’ 2η κίτρινη) και εν συνεχεία ο σκόρερ των δυο τερμάτων Γκουαροτσένα.
Με πολλά λάθη η διαιτησία του Τσαμούρη από τον Πειραιά. Σε ακόμη έναν αγώνα από τον συγκεκριμένο διαιτητή.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Μανδάς – Κιβρακίδης, Καχίλα, Γούτας, Ταλόχα – Μπαένα, Μάντσον – Ανδρούτσος (54’ Ούμπιδες), Ουγκράι (29’ Στρούγγης), Ενσικουλού (78’ Γιακουμάκης) – Βέλλιος
ΒΟΛΟΣ: Μελίσσας – Διαμαντής, Δημόπουλος (76’ Φεράρι), Καμαντουρό - Λύρατζης, Μαξ (46’ Τσοκάνης), Μπαλογιάννης, Τσαούσης – Μουνίθ – Γκουαροτσένα, Ζοάο (46’ Τόρες)

============
23/01/2020, 19:30: ΑΕΚ - Αστέρας Τρίπολης