Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2020

Κίναρος: Σώα η μοναδική κάτοικος του νησιού που αγνοούνταν


 
Σύμφωνα με πληροφορίες του cyclades24 η μοναδική κάτοικος της Κινάρου, έχει κάποια βλάβη το τηλέφωνό της, μετά την κακοκαιρία που έπληξε την χώρα, με αποτέλεσμα να έχει χαθεί η επικοινωνία μαζί της. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που χάνεται η επικοινωνία με τη Κίναρο καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ξανά συμβεί κάτι ανάλογο.
Αυτό που σημειώνεται στην ιστοσελίδα είναι ότι κανένα SUPER PUMA δεν έχει επισκεφτεί την Κίναρο. Σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται μέσα από το
Υπουργείο, υπάρχει έτοιμη ομάδα να προσεγγίσει την Κίναρο, όταν κοπάσουν οι άνεμοι. Την είδηση επιβεβαιώνει και η Real που επικαλείται πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες υπήρξε επικοινωνία από το ελληνικό πεντάγωνο νωρίς το πρωί.
Ποια είναι η κυρά Ρηνιώ
Γεννήθηκε στην Αμοργό και σε ηλικία τριών ετών πήγε με τους γονείς της στην Κίναρο.
Χρόνια μετά έκανε ένα μεγάλο ταξίδι με τον σύζυγό της Μικέ και τα παιδιά της στην Αυστραλία και το 2000 επέστρεψε με τον σύζυγό της στην Ελλάδα. Μαζί αποφάσισαν να εγκατασταθούν για πάντα στη βραχονησίδα Κίναρο.
Το 2013 όμως ο σύζυγός της κυρά Ρηνιώς, έφυγε από τη ζωή και μέχρι σήμερα η κυρία Ειρήνη ζει μόνη, στον τόπο που γεννήθηκε.
Μόνη της επικοινωνία είναι μέσω του δορυφορικού τηλεφώνου που έχει, αλλά και η ενημέρωσή της μέσω της τηλεόρασης.
Μία φορά την εβδομάδα έρχεται επιδοτούμενο καϊκι από την Αμοργό και της φέρνει τρόφιμα και ότι χρειάζεται. Αν δεν έχει καλό καιρό, μπορεί να κάνει και 20 ημέρες να έρθει στο μικρό λιμανάκι. Για τον εαυτό της φροντίζει μόνη της.
Όπως φροντίζει και τα ζώα της, το μικρό της δωμάτιο και το μνημείο των τριών πεσόντων ηρώων του Πολεμικού Ναυτικού από το 2016.
Τον Δεκέμβριο του 2019 είχε μιλήσει στην εφημερίδα “Δημοκρατία” όπου μεταξύ άλλων είχε πει:
«Φοβάμαι πως αν κλείσω τα μάτια μου το νησί θα το πάρουν οι Τούρκοι. Ο Ερντογάν άλλωστε κατά το παρελθόν είχε δηλώσει πως η Κίναρος προορίζεται για χώρο λατρείας. Δεν έχω νιώσει ποτέ απειλή. Παρά το γεγονός πως ζω σε ένα μέρος πάνω από το οποίο τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη κάνουν συχνά πτήσεις δεν τρομάζω» είπε χαρακτηριστικά η 74χρονη κυρία Ειρήνη και συμπληρώνει «Μόνο αν πεθάνω δεν ξέρω τι θα γίνει».
Πηγή: cyclades24.gr