Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2020

Γ. Ψυχογιός: Η κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα για την τιμή του λαδιού και την στήριξη των παραγωγών


http://www.korinthiatv.gr/wp-content/uploads/2018/10/PACE-Jan.-2018-3.jpg 
Η απραξία που επέδειξε η Κυβέρνηση στο τεράστιο ζήτημα της κατρακύλας της τιμής του ελαιολάδου και της βρώσιμης ελιάς, όπως προέκυψε και κατά τη συζήτηση της Επίκαιρης Επερώτησης 51 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, είναι χαρακτηριστική της αδιαφορίας της.


Παρά το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε φέρει έγκαιρα το θέμα στη Βουλή κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου, παρά το γεγονός ότι ήδη από την άνοιξη του 2019 είχαμε στείλει προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικό αίτημα με ολοκληρωμένα στοιχεία, παρά το γεγονός ότι είχαμε θέσει το θέμα στο Συμβούλιο Υπουργών και ξανά στο αρμόδιο Επίτροπο ζητώντας κατ’ εξαίρεση στήριξη του τομέα,  η Κυβέρνηση δεν συνέχισε αυτή την προσπάθεια, αντίθετα με την Ισπανική που συνέχισε την διεκδίκηση μέχρι τέλους. Τουλάχιστον εκείνοι προσπάθησαν, δεν έμειναν αμέτοχοι στο Συμβούλιο των Υπουργών να παρακολουθούν τις εξελίξεις.

H δήλωση Βορίδη ότι δεν μπορεί να παρέμβει ο Υπουργός στις τιμές, ξεχνώντας τα εργαλεία στήριξης και πίεσης που έχει στη διάθεσή του, αφήνει τους αγρότες έρμαια των μεγαλεμπόρων.

Οι παραγωγοί έχουν χάσει τη στήριξη της Κυβέρνησης. Γνωρίζουν, όμως, ότι δεν είναι μόνοι τους.


Ψυχογιός Γεώργιος